ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הפרעות לשינת התוכי
מנהל: מפקחים
הפרעות לשינת התוכי
האם רעש מפריע לתוכי שישן?
זה מעיר אותו?
אם יש שקט בלילה ואז מתחיל לפעול מכשיר חשמלי קרוב אליו-
הוא יתעורר?
ואם זה קורה בקביעות?
הוא מתרגל או שאנחנו עלולים להזיק לשינה שלו (ואז גם לבריאות שלו...)?
לילה טוב...
זה מעיר אותו?
אם יש שקט בלילה ואז מתחיל לפעול מכשיר חשמלי קרוב אליו-
הוא יתעורר?
ואם זה קורה בקביעות?
הוא מתרגל או שאנחנו עלולים להזיק לשינה שלו (ואז גם לבריאות שלו...)?
לילה טוב...
Re: הפרעות לשינת התוכי
תוכי שחי בסביבה מסויימת יהיה ער לכל הרעשים מסביבו, תוך זמן קצר הוא יתרגל אליהם בדיוק כפי שאנו מתרגלים לתיקתוק שעון
שעל הקיר ומתעלמים ממנו. לעומת זאת רעש חדש ושאינו מוכר עלול לגרום לתוכי לבהלה .
גם פעולה של מכשיר חשמלי לסירוגין תיחשב כרעש רקע מוכר ותוך זמן קצר התוכי יתעלם ממנה.
נושא השינה יכול להיחשב מאוד בעל ערך והשפעה, וטרינרים ממליצים על 10 שעות שינה וזה נחמד, בפועל מעטים התוכים שמקבלים
את זה בשבי כל שכן בטבע.
תוכי שיחסרו לו שעות שינה ינמנם וישלים את שעות השינה גם מהלך היום .
אני צופה בבית הגידול שלי במצלמות לראיית לילה כאשר לתוכים חשיכה מוחלטת ואני רואה גם בשעת חצות ולאחריה שיש התנהלות, לעיתים הם מתעסקים זה בזו, מתגרדים, ואפילו מטפסים ויורדים על מקלות העמידה.
בטבע התוכים חשופים לסכנות רבות מצד טורפים ולכן השינה שלהם פחות טובה, כל רחש קל גורם להם לפקוח עין, לעומת זאת בצהרי היום הם כולם מתאספים בצמרות העצים למנוחה .
אין קשר בין המצב שהצגת ( נשירת הנוצות של הגוזל שלך) לבין שעות השינה אם לזה התכוונת.
אני אוסיף ואומר לך שלדעתי מר גדי שרביט לא הבין את שאלתך כהלכה. לתומו הוא חושב שמדובר בבעיית מריטה ותשובתו
הייתה מכוונת לכך.
בשאלתך שממתינה למענה הדגשתי את גילו של התוכי על מנת שיהיה ברור שמדובר בגוזל בגיל שלושה חודשים.
בהצלחה.
שעל הקיר ומתעלמים ממנו. לעומת זאת רעש חדש ושאינו מוכר עלול לגרום לתוכי לבהלה .
גם פעולה של מכשיר חשמלי לסירוגין תיחשב כרעש רקע מוכר ותוך זמן קצר התוכי יתעלם ממנה.
נושא השינה יכול להיחשב מאוד בעל ערך והשפעה, וטרינרים ממליצים על 10 שעות שינה וזה נחמד, בפועל מעטים התוכים שמקבלים
את זה בשבי כל שכן בטבע.
תוכי שיחסרו לו שעות שינה ינמנם וישלים את שעות השינה גם מהלך היום .
אני צופה בבית הגידול שלי במצלמות לראיית לילה כאשר לתוכים חשיכה מוחלטת ואני רואה גם בשעת חצות ולאחריה שיש התנהלות, לעיתים הם מתעסקים זה בזו, מתגרדים, ואפילו מטפסים ויורדים על מקלות העמידה.
בטבע התוכים חשופים לסכנות רבות מצד טורפים ולכן השינה שלהם פחות טובה, כל רחש קל גורם להם לפקוח עין, לעומת זאת בצהרי היום הם כולם מתאספים בצמרות העצים למנוחה .
אין קשר בין המצב שהצגת ( נשירת הנוצות של הגוזל שלך) לבין שעות השינה אם לזה התכוונת.
אני אוסיף ואומר לך שלדעתי מר גדי שרביט לא הבין את שאלתך כהלכה. לתומו הוא חושב שמדובר בבעיית מריטה ותשובתו
הייתה מכוונת לכך.
בשאלתך שממתינה למענה הדגשתי את גילו של התוכי על מנת שיהיה ברור שמדובר בגוזל בגיל שלושה חודשים.
בהצלחה.
תודה רבה!
באמת התחלנו לחשוב שאולי הנשירה נובעת מחוסר שעות שינה...
בגלל שהכלוב במרכז הבית שלנו - קרי - המטבח (רחוק מהכיריים...)
והילדים כל הזמן באזור עד השעות המאוחרות
אז גם גוזגוז שותף...
האם לקטוע לו את החינגה באזור 21:00 ולכסות אותו
או לתת לו לבלות איתנו עד שהאחרון הולך לישון?
כמו ילד או כמו מתבגר?...
שמחתי לקרוא שהוא מתרגל לרעשים כי לפנות בוקר מתחילה תכונה של מכשירים חשמליים בבית.
והוא אכן ישן לפעמים במשך היום.
דרך אגב- כמעט הלכנו השבוע לסידרת דמים (תרתי משמע...) אצל וטרינר
אבל פתאום הנשירה נעצרה. אז אנחנו מחכים לראות מה יתפתח.
אולי זה הסוף?
(של הנשירה. לא של התוכי...)
מה אתם אומרים?
באמת התחלנו לחשוב שאולי הנשירה נובעת מחוסר שעות שינה...
בגלל שהכלוב במרכז הבית שלנו - קרי - המטבח (רחוק מהכיריים...)
והילדים כל הזמן באזור עד השעות המאוחרות
אז גם גוזגוז שותף...
האם לקטוע לו את החינגה באזור 21:00 ולכסות אותו
או לתת לו לבלות איתנו עד שהאחרון הולך לישון?
כמו ילד או כמו מתבגר?...
שמחתי לקרוא שהוא מתרגל לרעשים כי לפנות בוקר מתחילה תכונה של מכשירים חשמליים בבית.
והוא אכן ישן לפעמים במשך היום.
דרך אגב- כמעט הלכנו השבוע לסידרת דמים (תרתי משמע...) אצל וטרינר
אבל פתאום הנשירה נעצרה. אז אנחנו מחכים לראות מה יתפתח.
אולי זה הסוף?
(של הנשירה. לא של התוכי...)
מה אתם אומרים?
אני מציע לך בחום לבצע את הבדיקות ללא קשר לכך שהנשירה נעצרה.
התוכי שלך עבר תהליך שלא אמור לקרות בגילו ובכלל גם לא בגיל מאוחר יותר, גם החלפת נוצות טבעית לא נראית כמו שהתוכי
שלך נראה. לכן המלצתי לך לקחתו לבדיקה . אני בדרך כלל נגד הליכה על כל דבר קטן וטרינר אך כשישנן תופעות שלא אמורות להיות
אני בהחלט ממליץ לבצע בדיקה. יתכן שיש הפוגה ולאחר מכן המצב יחמיר ( מה שאפשר לפתור עם טיפול אולי) ויתכן שהכל יחזור וימשיך להיות תקין. בסך הכל השקעתם הרבה בתוכי ונראה שהוא מאוד יקר לליבכם, לכן לדעתי כשתוכי מראה סימני מצוקה או בעייה כדאי לבדוק אותו.
התוכי שלך עבר תהליך שלא אמור לקרות בגילו ובכלל גם לא בגיל מאוחר יותר, גם החלפת נוצות טבעית לא נראית כמו שהתוכי
שלך נראה. לכן המלצתי לך לקחתו לבדיקה . אני בדרך כלל נגד הליכה על כל דבר קטן וטרינר אך כשישנן תופעות שלא אמורות להיות
אני בהחלט ממליץ לבצע בדיקה. יתכן שיש הפוגה ולאחר מכן המצב יחמיר ( מה שאפשר לפתור עם טיפול אולי) ויתכן שהכל יחזור וימשיך להיות תקין. בסך הכל השקעתם הרבה בתוכי ונראה שהוא מאוד יקר לליבכם, לכן לדעתי כשתוכי מראה סימני מצוקה או בעייה כדאי לבדוק אותו.
קיבלנו.
אלי כתב שחשוב שהוטרינר ידע שהוא גוזל בן 3 חודשים
מה השונה בענין הנשירה בינו לבוגר?
תודה על הדאגה.
אלי כתב שחשוב שהוטרינר ידע שהוא גוזל בן 3 חודשים
מה השונה בענין הנשירה בינו לבוגר?
תודה על הדאגה.
היי יעל ,
יש שוני ניכר , השוני מתבטא בשני אופנים והם:
1. גוזל בגילו של הגוזל שלכם אינו מחליף נוצות במיוחד לא לקראת גמילה.
2. תוכי שמחליף נוצות אינו מאבד כמות נוצות כזאת ולא אמור להיראות כפי שהגוזל שלכם נראה.
החלפת הנוצות מתבצעת בהדרגה ולעיתים קשה לדעת שהתוכי מחלליף נוצות. החלפת הנוצות מתחילה להתבצע לרוב בגיל 8 חודשים - 12 חודש בפעם הראשונה .
בשלבים מוקדמים לקראת גמילה הגוזל עוטה עליו נוצות ואמור להיות מושלם מבחינת ניצוי כהכנה לקראת תעופה.
יתכן שמדובר בכשל מערכות נקודתי / סטרס כלשהוא שהגוזל עבר והתגבר עליו , יתכן שמדובר בבעייה בריאותית ולכן המלצתי לבדוק
ולהתייעץ עם וטרינר שיראה את התוכי מקרוב.
שוב, אני ממליץ לפנות לוטרינר שמבין מה הוא עושה ומה הוא בודק ולא וטרינר שיעשה ניסוי ותהייה שיעלה בסופו של יום הרבה מאוד כסף.
אם תצטרכי עזרה או המלצות אשמח לעזור .
יש שוני ניכר , השוני מתבטא בשני אופנים והם:
1. גוזל בגילו של הגוזל שלכם אינו מחליף נוצות במיוחד לא לקראת גמילה.
2. תוכי שמחליף נוצות אינו מאבד כמות נוצות כזאת ולא אמור להיראות כפי שהגוזל שלכם נראה.
החלפת הנוצות מתבצעת בהדרגה ולעיתים קשה לדעת שהתוכי מחלליף נוצות. החלפת הנוצות מתחילה להתבצע לרוב בגיל 8 חודשים - 12 חודש בפעם הראשונה .
בשלבים מוקדמים לקראת גמילה הגוזל עוטה עליו נוצות ואמור להיות מושלם מבחינת ניצוי כהכנה לקראת תעופה.
יתכן שמדובר בכשל מערכות נקודתי / סטרס כלשהוא שהגוזל עבר והתגבר עליו , יתכן שמדובר בבעייה בריאותית ולכן המלצתי לבדוק
ולהתייעץ עם וטרינר שיראה את התוכי מקרוב.
שוב, אני ממליץ לפנות לוטרינר שמבין מה הוא עושה ומה הוא בודק ולא וטרינר שיעשה ניסוי ותהייה שיעלה בסופו של יום הרבה מאוד כסף.
אם תצטרכי עזרה או המלצות אשמח לעזור .
תודה רבה!
נדווח מה מתקדם
נ.ב. הוא כבר למד ת'שריקה המשפחתית
גאון
נדווח מה מתקדם
נ.ב. הוא כבר למד ת'שריקה המשפחתית
גאון
יפה, זה נחמד אך כדאי בשלבים אלה להמעיט בשריקות, לתוכי הרבה יותר קל לתקשר בשריקות, אם תשרקו לו הוא ישרוק בחזרה וימצא בזה דרך תקשורת טובה מהירה וקלה, לעומת זאת אם תתקשרו עימו אך ורק בדיבור זה יהיה סוג התקשורת ועל זה הוא יצטרך לעבוד.
בהצלחה.
בהצלחה.