עברו שלושה חודשים מאז הבאת הקוקטייל, ובמהלכם מצבו השתפר מאוד
בעת הבאתו היה מנוזל, משלשל, ומתגרד באינטנסיביות (הוא הובא מחנות חיות. לא תיארתי לעצמי שבחנויות מזניחים כל כך את בריאותן של הציפורים), ולכן (גם בעקבות הצעתכם) נמנעתי משינויים בתזונה, והאכלתי אותו בתערובת גרעינים מגוונת (אותה הוא אוהב בצורה יוצאת דופן, מתרגש בצורה לא הגיונית כשאני מחליפה לו את האוכל, הרבה יותר מאשר בתחילת הקשר שלנו כשעוד האכלתי אותו בזרעונים בלבד)
חשוב לציין שבתערובת המוגשת לו ישנן כופתיות (או שמא אלא חטיפים קריספיים בעלי צורה של כופתיות) אותם הוא מוכן לאכול רק מידיי, ופוסל אותן לחלוטין לטובת הגרעינים.
גם מביצים קשות ומפירות וירקות הוא אינו מתלהב, הוא מוכן לאכול את אלו רק כשאני אוכלת אותם מצלחתי שלי והוא "מפלח" מעט לעצמו, אך כשאני מניחה אותם בכלוב הוא כלל לא מקשר אותם עם מזון. נראה שהוא נהנה מהם רק כשהוא אוכל לצידי (לעיתים הוא מבקש לאכול ישירות מהפה שלי ומשמיע רעש המזכיר יבבה, האם התופעה מוכרת?)
נקודת האור היחידה היא הכרוב, לפני מספר ימים הנחתו בכלובו עלה כרוב אותו הוא דווקא אוכל בהתלהבות. ( שאלה- האם כרוב נחשב למזון בריא עבור תוכים?)
בנוסף לכך קניתי לו גם ויטמינים, אותם הוא אוכל ברצון, אך כמובן מעדיף את הגרעינים.
לפני מספר שבועות קניתי לו כופתיות קטי מהסוג הקטן ביותר שהיה בחנות (כל כופתיה בגודל של גרעין חמניה בינוני עם הקליפה). בהן הוא לא התעניין כלל (נגס בהן מעט רק כשנתתי לו אותן מהיד שלי, וגם אז זרק אותם בצד הדרך). מעבר לכך, אני חושבת שמעבר לכך שהוא אינו מחבב את טעמן אני מרגישה שהם גדולות מדי למקורו הקטן של הקוקטייל, האם ישנן כופתיות בגודל קטן יותר המותאמות לתוכונים וקוקטיילים, אשר הוא יוכל לאכול מבלי "להתעייף" מפירוקן?
(וכבדרך אגב, האם במידה וארסק או ארטיב את הכופתיות שכבר קניתי הן יהפכו אטרקטיביות יותר בעבורו?)
ידוע לי שחשוב מאוד שתזונתו של תוכי תהיה מאוזנת, ושגרעינים לא ימלאו את כל צרכיו התזונתיים.
אני חשה שיהיה קשה להעביר את התוכי למזון חדש, במיוחד משום שהוא אוהב כל כך את התערובת שניתנת לו כיום.
רציתי לבקש טיפים בשכנוע הקוקטייל לאכול פירות וירקות וכופתיות. מה כדאי לתת, באיזו כמות, וכיצד אשכנע את התוכי שהשד לא נורא כל כך ושכדאי לו להתחיל לגוון את תזונתו?
תודה רבה לכל מי שיוכל לענות, ולו רק על שאלה אחת(:
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כיצד מרגילים קוקטייל לאכילת דברים נוספים מלבד גרעינים?
מנהל: מפקחים
Re: כיצד מרגילים קוקטייל לאכילת דברים נוספים מלבד גרעינים?
אני אנסה לענות לך על השאלות ,כדאי באופן כללי לרכז את כל השאלות בסוף כי זה הרבה יותר נוח לתת מענה( הערה כללית ולא רק אלייך) .
ישנן סוגי תערובות שונים חלקן מכילות "כופתיות ציפורים" כשמדובר בכופתיות ירק וחלקן כופתיות רגילות קטנות יחסית לכופתיות המוכרות ולרוב בצבע. את יכולה לראות בתמונה איך זה נראה בתערובות שאנו מספקים ( תלחצי על התמונה להגדלה ): תערובת זרעים
תוכים לרוב בררנים מאוד בתחילה וצריכים ביטחון רב לבדוק מזונות חדשים, זהו חלק ממנגנני ההגנה שלהם, בטבע הם מחקים את הוריהם ואת שאר חברי הלהקה , אכילת מזון מסויים ע"י חברי הלהקה נותר להם אישור שהמזון מתאים ואינו רעיל, זאת הסיבה שכשאת אוכלת התוכי מרגיש ביטחון לאכול לצידך.
הקולות המושמעים הינם קולות של גוזל שמבקש מזון, גם לאחר הגמילה ולאחר שהתוכי אוכל באופן עצמאי עדיין הוא יבקש מזון מדמות האם או האב שהוא מזהה, במקרה זה זו את.
כופתיות זה מזון מאוזן ובריא אך כשלא גומלים את התוכי לכופתיות קשה יותר להרגילו לאוכלם. בדרך כלל הם יעדיפו כל סוג מזון מוכר על פני הכופתיות ובטח שתערובת זרעים תגרום להם לוותר על סוגים אחרים .
חשוב מאוד שלא להתייאש במיוחד לא בתקופה הראשונה שמכיארים לתוכי מזונות חדשים, פעם אחר ]פעם אחר פעם יביאו תוצאות, נסי לגרום לו לאכול מזונות חדשים ע"י זה שתעשי עצמך אוכלת אותם לידו ותנסי להאכילו מהיד.
לקייטי מספר גדלים לכופתיות, אני לא יודע מה גודלן של הכופתיות שרכשת , האם כמו בתמונה או גדולים יותר? כופתיות
הכופתיות שבתמונה גודלן כגודל עדשים .
את יכולה לרסק את הכופתיות ולנסות לתת לתוכי לאכול מרוסק, לא מומלץ להרטיב, הכופתיות מתקלקלות די מהר במים .
בעיקרון על מנת שתוכי יאכל סוג של מזון מסויים צריך להפחית במזון אחר , אם תרצי שהתוכי יאכל ירק פרי ונניח הוא לא נמשך כל כך אליהם הוא לא ינסה בכלל לאכול אם הוא שבע וטוב לבב מתערובת זרעים שנגישה לו.
אפשר לתקופות זמן קצובות להוציא את המזון האהוב ולהותיר בכלוב את המזון שפחות אהוב על מנת שיתנסה בו.
מקווה שעניתי על כל השאלות, אם פיספסתי את מוזמנת לשאול שוב.
ישנן סוגי תערובות שונים חלקן מכילות "כופתיות ציפורים" כשמדובר בכופתיות ירק וחלקן כופתיות רגילות קטנות יחסית לכופתיות המוכרות ולרוב בצבע. את יכולה לראות בתמונה איך זה נראה בתערובות שאנו מספקים ( תלחצי על התמונה להגדלה ): תערובת זרעים
תוכים לרוב בררנים מאוד בתחילה וצריכים ביטחון רב לבדוק מזונות חדשים, זהו חלק ממנגנני ההגנה שלהם, בטבע הם מחקים את הוריהם ואת שאר חברי הלהקה , אכילת מזון מסויים ע"י חברי הלהקה נותר להם אישור שהמזון מתאים ואינו רעיל, זאת הסיבה שכשאת אוכלת התוכי מרגיש ביטחון לאכול לצידך.
הקולות המושמעים הינם קולות של גוזל שמבקש מזון, גם לאחר הגמילה ולאחר שהתוכי אוכל באופן עצמאי עדיין הוא יבקש מזון מדמות האם או האב שהוא מזהה, במקרה זה זו את.
כופתיות זה מזון מאוזן ובריא אך כשלא גומלים את התוכי לכופתיות קשה יותר להרגילו לאוכלם. בדרך כלל הם יעדיפו כל סוג מזון מוכר על פני הכופתיות ובטח שתערובת זרעים תגרום להם לוותר על סוגים אחרים .
חשוב מאוד שלא להתייאש במיוחד לא בתקופה הראשונה שמכיארים לתוכי מזונות חדשים, פעם אחר ]פעם אחר פעם יביאו תוצאות, נסי לגרום לו לאכול מזונות חדשים ע"י זה שתעשי עצמך אוכלת אותם לידו ותנסי להאכילו מהיד.
לקייטי מספר גדלים לכופתיות, אני לא יודע מה גודלן של הכופתיות שרכשת , האם כמו בתמונה או גדולים יותר? כופתיות
הכופתיות שבתמונה גודלן כגודל עדשים .
את יכולה לרסק את הכופתיות ולנסות לתת לתוכי לאכול מרוסק, לא מומלץ להרטיב, הכופתיות מתקלקלות די מהר במים .
בעיקרון על מנת שתוכי יאכל סוג של מזון מסויים צריך להפחית במזון אחר , אם תרצי שהתוכי יאכל ירק פרי ונניח הוא לא נמשך כל כך אליהם הוא לא ינסה בכלל לאכול אם הוא שבע וטוב לבב מתערובת זרעים שנגישה לו.
אפשר לתקופות זמן קצובות להוציא את המזון האהוב ולהותיר בכלוב את המזון שפחות אהוב על מנת שיתנסה בו.
מקווה שעניתי על כל השאלות, אם פיספסתי את מוזמנת לשאול שוב.
Re: כיצד מרגילים קוקטייל לאכילת דברים נוספים מלבד גרעינים?
כרוב בריא, אך מומלץ להמשיך ולהציע פירות וירקות נוספים. קוקטיילים אוהבים מאוד תירס וסלק, ממליצה לך לנסות להביא לו 
לפי התיאור הכופתיות גדולות מדי... יש קטנות יותר, אני קניתי מהאתר כופתיות של פריטי בירד קטנות, הן מתאימות לקוקטייל
תנסי לרסק את הכופתיות שיש לך לחתיכות קטנות ולפזר מעל התערובת שלו, אולי ככה יהיו לו קל יותר לאכול אותן
לגביי הירקות, אפשר:
-לשים מעל הירקות קצת זרעים מהתערובת שלו, וכשהוא יבוא לאכול את הזרעים הוא יטעם גם מהירקות
- לאכול לידו פרי\ירק כלשהו, הבנתי שזה עובד על הקוקטייל שלך, אז את הפרי\ירק שאת אוכלת לידו והוא מתעניין בו, תתני לו חתיכה
קטנה ואת השאר תשימי בכלוב שהוא יאכל משם. את יכולה גם לשים בכלוב ולעשות כאילו את אוכלת מזה, תזיזי את הירקות עם האצבע
ואולי ככה הוא ינסה לאכול מזה.
- כופתיות, אפשר לשים לו מראה קטנה על רצפת הכלוב (להשתמש במראה שיש לה מסגרת..) לשים על המראה כופתיות
מרוסקות\מפוררות. נטליקי הרגילה ככה את הקוקטיילית שלה. הרעיון הוא שהתוכי רואה תוכי אחר ליד האוכל ומנסה לחקות אותו\להשיג
אותו באכילת המזון.
להתמיד זה גם חשוב, בהתחלה הקוקטייל שלי לא נגע בירקות ובתערובת השרייה, המשכתי לשים לו, הוא התרגל לנוכחות המזון הזה,
ועם הזמן זה כבר לא נראה לו משהו חשוד. מפעם לפעם הוא אכל קצת יותר, היום הוא מחסל את ההשרייה, ואוכל בהנאה ירקות ופירות
בהצלחה

לפי התיאור הכופתיות גדולות מדי... יש קטנות יותר, אני קניתי מהאתר כופתיות של פריטי בירד קטנות, הן מתאימות לקוקטייל
תנסי לרסק את הכופתיות שיש לך לחתיכות קטנות ולפזר מעל התערובת שלו, אולי ככה יהיו לו קל יותר לאכול אותן
לגביי הירקות, אפשר:
-לשים מעל הירקות קצת זרעים מהתערובת שלו, וכשהוא יבוא לאכול את הזרעים הוא יטעם גם מהירקות
- לאכול לידו פרי\ירק כלשהו, הבנתי שזה עובד על הקוקטייל שלך, אז את הפרי\ירק שאת אוכלת לידו והוא מתעניין בו, תתני לו חתיכה
קטנה ואת השאר תשימי בכלוב שהוא יאכל משם. את יכולה גם לשים בכלוב ולעשות כאילו את אוכלת מזה, תזיזי את הירקות עם האצבע
ואולי ככה הוא ינסה לאכול מזה.
- כופתיות, אפשר לשים לו מראה קטנה על רצפת הכלוב (להשתמש במראה שיש לה מסגרת..) לשים על המראה כופתיות
מרוסקות\מפוררות. נטליקי הרגילה ככה את הקוקטיילית שלה. הרעיון הוא שהתוכי רואה תוכי אחר ליד האוכל ומנסה לחקות אותו\להשיג
אותו באכילת המזון.
להתמיד זה גם חשוב, בהתחלה הקוקטייל שלי לא נגע בירקות ובתערובת השרייה, המשכתי לשים לו, הוא התרגל לנוכחות המזון הזה,
ועם הזמן זה כבר לא נראה לו משהו חשוד. מפעם לפעם הוא אכל קצת יותר, היום הוא מחסל את ההשרייה, ואוכל בהנאה ירקות ופירות
בהצלחה