ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה חשובה בקשר לקוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
liorsa
ביצה
ביצה

שאלה חשובה בקשר לקוקטייל

שליחה על ידי liorsa »

חבר'ה זה הולך ליהיות קצת ארוך אבל אני חייב את העזרה שלכם ואת הייעוץ אז תעשו מאמץ קטן בבקשה

יש לי קוקטייל נקבה..וייטפייס קינמון פנינה בת שנתיים בערך..האכלת יד.

לפני בערב שבוע וחצי היא הטילה ביצה...ביצה ריקה כמובן..מכיוון שזה היה ביום שבת ואני לא במחשב בשבת לא יכלתי לשאול בפורום מה עושים במצב כזה ולא ידעתי..אז נגעתי בביצה והיא פשוט פסלה אותה

אחרי יומיים בערך היא הטילה עוד ביצה...אמרו לי לא לגעת בביצים כי היא תטיל עוד ועוד אז לא נגעתי בה.
אבל ההטלות המשיכו בערך בהפרש של 3 ימים והיום זה הגיע כבר ל5 ביצים.
אמרו לי שזה מסוכן והיא מאבדת הרבה סידן אז לתת לה מאכלים עשירים בסידן..כמובן המליצו לי על כמה וזה בטיפול.
השאלה שלי עד מתי ההטלות יימשכו? מישהו שממש מבין המליץ לי פשוט להרחיק אותה ממקום ההטלה הקבוע ואולי זה ימנע ממנה להטיל..

היא הטילה את הביצים מאחורי המחשב כנראה בגלל החום שהמחשב פולט כי אין לה בית הטלה בכלוב...[עטפתי את כל החוטים של המחשב ככה שאין סיכון]...היא פשוט כמו הבת שלי היא לא יושבת ביכלל בכלוב כך היום בחוץ או מטיילת ועפה בבית [כמובן שמשגיחים עלייה]

אז עד מתי ההטלות יימשכו? אם זה יכניס אותה לדיכאון אם אני ירחיק אותה ממקום ההטלה והביצים? יש דרך אחרת לפתור את זה??

הציעו לי פשוט להביא לה זכר ויאללה לעבודה חחח ויצא לי לחשוב על זה אבל אני לא מרגיש שאני מוכן לטפל בהמון תוכים..שמעתי שזה 5 -6 ביצים כל מחזור הטלה ואין לי תקציב לטפל בכולם..

וקצת לחרוג מהנושא- אפרופו זכר, אני ממש רוצה להביא תוכי זכר אבל עשיית הגוזלים מונעים ממני כי אני יודע שאני לא יצליח לטפל בהם טוב.
אני רוצה זכר כי דבר ראשון כשאף אחד לא נמצא בבית והתוכי בכלוב בלת ברירה אני לא יכול לסבול את ההרגשה שהתוכי שלי יושב בתוך כלוב לבד ..אני מדמיין אותי באותו מצב ואני יכול להתחרפן ואמרו לי שהוא מרגיש בסדר אם זה לא להרבה זמן אבל זה מפריע לי מצפונית.
אז אמרתי שזה יהיה נחמד אם אני יביא זכר שיהיה איתה בכלוב לפחות שיהיה לה עם מי ליהיות !

וסיבה שניה זה כי אני ממש אוהב לתת ולקבל אהבה מתוכים ולפי מה שאני יודע זכר אוהב יותר לשחק ובמיוחד לשרוק ! שאני יכול לשבת כל היום ולהקשיב רק לשריקות ! אז אני משמ רוצה להביא זכר אבל אני לא רוצה שיהיו לי גוזלים וגם אין לי איפה ואיך לטפל בכולם.

יש איזושהי דרך להביא זכר בלי שהם יעשו גוזלים??

תודה רבה על זה שקראתם הכל ובבקשה להשתדל לענות לי על כל השאלות זה חשוב

תמונות סתם בשביל ההשווצה חחחח

תמונה
http://www.siz.co.il/my/dfjnzqmya5ot.jpg

אחרי מקלחת:

תמונה
http://www.siz.co.il/my/yniujd1z2jzh.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה חשובה בקשר לקוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

שלום וברוך הבא,

נגיעה בביצים אינה "פוסלת" את הביצים בעיני התוכים. לא זה מה שימנע ממנה אם לדגור או לא לדגור.
מאחר ואין לתוכי שלך תא הטלה היא מחפשת מקומות חשוכים בהם היא מטילה.
אתה יכול לקחת את הביצים ולדאוג שהיא לא תגיע שוב למקומות חבויים וחשוכים, פשוט למנוע ממנה.

לגבי איבוד סידן וכו'. התוכים בנוייים לזה, היא יכולה להטיל מספר סביבים בזה אחר זה ללא בעייה, חשוב כמובן שהתזונה תהיה תזונה טוסבה ומלאה.

עוד טיפים כיצד למנוע תטולה בקישור הבא:
מניעת תטולת ביצים

לגבי הוספת זכר, אי דבר שיכול למנטוע ריבוי של זכר ונקבה הנמצאים יחד.
Divenire
ביצה
ביצה

Re: שאלה חשובה בקשר לקוקטייל

שליחה על ידי Divenire »

אני מרגישה אותו הדבר לגבי הקוקטייל שלי, כשהוא נותר לבדו בבית עצוב לי מאוד וגם אני חשבתי להביא קוקטייל נוסף.

תוכל להביא נקבה נוספת עם עניין הגוזלים מפריע לך מאוד, אם תרגיל אותן בהדרגה זו לזו (בהתחלה שיכון בכלובים נפרדים) אני לא חושבת שיש סיבה שלא יהיו חברות טובות. קח בחשבון שהבאת תוכי נוסף ושיכון שלו באותו הכלוב עם הנוכחית עלולה לשנות את היחס שלה כלפייך, ואני חושבת שעל מנת למנוע זאת יש להקדיש זמן רב לתוכים על מנת "לשקם" את האכלת היד.

אגב, ראיתי את התמונות של הקוקטיילית שלך, והיא ממש יפיפייה(:
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”