עם כל הכבוד ללטאה הירוקה ויש לי כבוד אליה על אף שאיני נמנה על מכריה בגלל שהיא לא רצה מספיק מהר לא צריך לחסל את החתולים .
כמובן שעולה יקר לסרס, אז הפיתרון הפשוט זה להרדים ? להרדים לא עולה? הרי צריך ללכוד אותם וצריך להביא אותם בפני וטרינר כדי שירדים
ונכון שיש תמיד מה לעשות עם מיליוני השקלים או הדולרים שיש לעיריות רק חבל שהכספים לא מגיעים לציבור או לפיתוח , ראה הירשזון כשר אוצר ועוד מיני רבים בשילטון המקומי , אני מדבר רק אלה שנתפסו.
זה מה שאמרתי, אנחנו בני האדם הכל יכולים ביקום לוקחים לעצמנו זכות להרדים בעל חיים חי נושם מיילל ואוהב פינוקים וליטוף, למה? כי זה עולה יקר ועדיף להרדים זה זול יותר.
בעינך זה הומני ומעשי ונכון כי הרשויות חוסכות כסף . בכלל הכסף הרב שנחסך הולך לקשישים, לנכים , לילדים שזקוקים לניתוח דחוף בחו"ל ולפיתוח . אגב יש פיתוח היכן שיש בעלי עניין, בזה לא חוסכים כי אולי חלק ניכר מהכסף יחזור אליהם בדרכים שונות.
לא הבנתי איך הרדמת חלק מהחתולים תתן לשאר החתולים החיים חיים נורמלים יותר , מה יהיה להם יותר מזון? אמרת שזה לא טוב, הם יתרבו פחות? הרי לא מעקרים, הדבר הטוב ביותר שיכול לצאת מזה זה שישארו יותר לטאות ירוקות.
מתוך כתבה בנושא שבטח מוכרת לך, יש תמיד שני צדדים למטבע, שים לב שעיריות שרוצות לקחת את הפרוייקט ברצינות כן מצליחות.
"
אחת העמותות הראשונות שניהלו מבצעי עיקור וסירוס היתה "העמותה למען החתול". מייסדת העמותה, ריבי מאייר, המשמשת כיום יועצת של עמותת "תנו לחיות לחיות", אינה מפקפקת ביעילות הרבה של פעילות זו. "יש לזה לגיטימציה משפטית, כי בג"ץ הטיל מגבלות חמורות על המתת חתולים. יש לזה גם תמיכה ציבורית רחבה", אומרת מאייר. "יש כיום וטרינרים שעושים ניתוחי עיקור וסירוס במחירי עלות, ויש רשויות מקומיות כמו כפר סבא ורעננה, שתיקצבו את הפעילות הזאת".
לדברי מאייר, בכל מקום שנעשית פעילות מסודרת ומקצועית לעיקור וסירוס חתולים ולהשבתם לרחוב, היא זוכה להצלחה. "הרעיון הוא להתמקד בטריטוריות שיש בהן 20-25 חתולים. הניסיון שלי והנתונים שאני מקבלת מראים, שהפעולות האלה מצליחות להביא לייצוב אוכלוסיית החתולים. ברור שצריך לשפר את הפיקוח על הפעילות, ויש לעקוב אחר לוכדים לא מקצועיים. צריך גוף שירכז את כל הפעילות ושיעסוק גם בחינוך והדרכה".
ביחס לטענות של חוקרי שמירת טבע, שחתולים מחסלים בשיטתיות חיות בר, מאייר טוענת שציפורים, לדוגמה, אינן הטרף החביב על חתולים. "הם טורפים בדרך כלל בעלי חיים שנמצאים במצב אופקי ביחס אליהם, לא בעל חיים שנמצא מעליהם".
קישור לכתבה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/ ... tml?more=1