ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חתולים פרו ורבו ומלאו את כל הארץ

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
pata
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: פטריסיה

Re: חתולים פרו ורבו ומלאו את כל הארץ

שליחה על ידי pata »

אבל זה הדבר היחיד שהם יודעים,הם הרי נולדים עם הלבידו (אם הבנתי נכון את משמעות המילה..) והרצון להתרבות, זו ה"משמעות" של החיים שלהם.
לדעתי לקחת מהם את זה זה קצת אכזרי :(
ורק בגלל שהם לא יכולים לתקשר ולדבר זה לא אומר שלא איכפת להם עם העובדה שלא יוכולו להתרבות .......
תמונה

הצטברות של כעס זה כמו ערמה של חומרים דליקים שרק גפרור קטן היה חסר כדי להצית אותה. תמונה
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: אשר

שליחה על ידי TotSli »

צריכים למכור כלבים לפני שמכניסים את הכלבה להריון כך שכולם ימכרו מתי שיגיעו לגיל 2 חודשים
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי jhony_bravo »

אין צורך לסרס או לעקר בסך הכל זה יקר ובטווח הארוך גם לא מועיל כי בסוף אנשים חברי אחריות משחררים עוד חתולים לא מטופלים
הדרך הכי פשוטה הכי זולה והכי הומנית היא פשוט ללכוד אותם ולהרדים אותם
יצאה החלטה של בית המשפט שאסור ללכוד חתולים (מסתבר שזה התעללות) ומאז העיריות לא עושות שום דבר בנידון (ברוב הערים)
ועכשיו יש גם לא מעט אידיוטים שמאכילים את החתולים וגורמים להם להתרבות בכמויות מאוד גדולות
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לי מאוד להסכים איתך, אם אפשר למנוע מבעל החיים להתרבות ולהביא עוד ועוד חתולי רחוב או כלבים עזובים יש לעשות זאת בכל מחיר.
אבל יש הבדל בין מניעה לבין הרדמת בעלי חיים, זה נשמע ממש נחמד כשאומרים "הרדמה" בסך הכל הוא הולך לישון ולא קם.
אבל לדעתי זהו סוג של לקיחת חיים ואני לא חושב שיש זכות למישהו לעשות זאת.
אגב, בעוונותיי הרבים אני נותן לחתולים שמייללים מול דלת ביתי מעט נקניק או דברים אחרים שאני מוצא במקרר ( ולאה מחפשת אחר כך )
אז אולי אני נמנה על האידיוטים שגורמים להם להרגיש שובע ואולי להמשיך ולהתרבות אבל משום מה אני חש שאני בסך הכל עושה דבר פשוט ונכון .אמרתי כבר באשכול אחר, אני לא נוהג להרוג בעל חיים ללא צורך, אם יש עכביש ענק שמסתובב בבית אני קורא ללאה שמעלה אותו על נייר מדפסת ומשחררת בחוץ כנ"ל לגבי פרפרים וחרקים אחרים שונים ומשונים, הם לא מפריעים לי ואני משתדל לא להפריע להם..

זאת דעתי ואני לא אומר אותה ממקום גבוה או של התעלמות מהבעייה , כמובן שיש בעייה אך הפיתרון לדעתי אינו הרדמת בעלי החיים אלא
לכידה ועיקורים מאסיביים מצד אחד ומצד שני חיוב גם בעלי חתולים בחיסונים ושבב כמו לכלבים והקפדה על כך שאם יתפס חתול לא מעוקר
בעליו ייענש ויקנס.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אותי הצחיק לקרא תגובה שמציינת להרוג חיות זה הומני ולהאכיל אותם זה אדיוטי.
חברים "אם שותים לא מגיבים".
תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

הכי טוב שיסרסו את כל חתולי הרחוב.
ככה לא יהיו גורים רעבים וחולים ברחוב.  
תמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

היה מחקר שפורסם על ידי הרט"ג והוכח בו שמדיניות הסירוס והעיקור נכשלה כישלון חרוץ
אירגון "לזכויות" בעלי חיים החליט לתבוע את הרט"ג והם הסירו את המחקר מהאתר והנימוק היה שהמחקר נוגד את פסיקת בית המשפט
האכלה היא עניין מטומטם (והכוונה היא לא להאכלה מזדמנת)מאחר והיא מעלה את כמות המזון (ומכאן גם את כמות הגורים שנולדים)
ואח"כ כאשר ההאכלה נגמרת או שמתפרצת מחלה הם מתים בייסורים נוראיים (ויצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים חתולים כאלו)
מעבר לעובדה שהחתולים מפיצים מחלות ופרעושים (פרעוש החתול) הם גורמים לנזק אקולוגי אדיר
אז אולי מי שמאכיל אותם מרגיש טוב לכמה דקות אבל הנזק והסבל שהוא גורם הם אדירים
בנוסף בגלל העלייה הזו בכמות החתולים ומאחר ואין גורם מוסמך שמטפל בדילול האוכלוסייה שלהם יש יותר ויותר מקרים
הריגה פיראטיים של חתולים והתעללויות אכזריות בהם וכל מי שרואה חדשות יכול לראות באיזה כמות העלייה הייתה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מדיניות הסירור והיעקור נכשלה מסיבה פשוטה והסיבה היא שאף אחד ובטח לא בעיריות השונות באמת לוקחים את תפקידם ברצינות וכולם מזלזלים, מורחים את העבודה ומחפשים לעשות כמה שפחות בכמה שיותר שעות עבודה.
לא לקחו את הנושא אף פעם כפרוייקט כי אם היו עושים כך כמו בהרבה מדינות היית בקושי רואה גורים שמתווספים לחתולים הקיימים.

לגבי פרעושים וטפילים, אם תשאל אותי אני חושב שבני אדם נשאים גדולים יותר של מחלות מאשר החיות שאנחנו מגדלים או מדברים עליהם.
מצד שני חתולי הרחוב מביאים לירידה ניכרת בעכברים בערים שאין ספק שהעכברים הינם נשאי מחלות כמעט כמו בני אדם.

מה זה אומר שמי שמאכיל גורם לסבל לחתולים? אני מאכיל וגורם להם לסבל כי אני מאפשר להם לחיות או מאפשר לחולי רוח להתעלל בחתולים? אגב אם לא יהיו חתולים הרי המתעללים יתעללו בגורי כלבים או בילדים של השכן שלהם. תמיד יש להם סיבה טובה למה צריך לחנוק או להמית בעלי חיים.

החיה היחידה שגורמת לנזק אקולוגי זה האדם, בכל מקום בו נגענו יצרנו כאוס, טרפנו לחיות את מקומות המחייה והשתמדנו אותם, דיללנו והעברנו חיות בר ממקומם למכלאות כי "יהיה להם טוב יותר שם" במיוחד כשכרישי נדל"ן הקימו שם מגדלי פאר.

בקיצור, אתה לא חייב לאהוב חתולים אבל תן להם לחיות את חייהם הקצרים עד להרעלה הדריסה או הנפילה לידי מתעלל סידרתי, להרדים אותם זה המוצא האחרון מבחינתי, הייתי רוצה לראות מבצעי עיקור וסימון ושלשם כך מוקצים יחידות של עובדי עירייה שבמקום לעשות עבודות פרטיות או לשחק במשרד יצאו ויבצעו את העבודה כמו שצריך. פשוט לסרס כמה שיותר ולסמן כל חתול מסורס על מנת לזהות כאלה שאינם מסורסים ולתופסם.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

אלי הסיבה שלא מבצעים עיקורים היא שהם מאוד יקרים (בניגוד לשטויות ששמעתי לא פעם)
מבצעי עיקור וסירוס הם יקרים ויעילים לטווח זמן מוגבל או אפסי
העיקורים "הזולים" כביכול שהרשויות מביאות למגדלי חתולים וכלבים הם עיקורים שממומנים ברובם מתרומות
העיקור לא עולה עשרות שקלים לחתול אלא מאות שקלים ועם מיליוני החתולים שיש בישראל אף רשות לא הולכת לשפוך על זה כסף
אז מה שקורה זה שבמקום שחלקם יורדמו וחלקם יוכלו לחיות חיים פחות או יותר נורמלים הם מתרבים בכמות מטורפת וכל החתולים סובלים מכך
לגבי מדיניות הסירוס אף מדינה בעולם לא לקחה על עצמה כפרוייקט לסרס גם לא באירופה וגם לא במזרח הרחוק או בארה"ב
אף אדם רציני לא יוציא מאות מיליוני שקלים בשביל לסרס ולעקר חתולים כשיש כל כך הרבה דרכים אחרות לנצל את הכסף לטובת אנשים
ולגבי הנזק האקולוגי שים לב שכמעט בכל מקום שבו יש חתולים בכמות מסויימת כבר אין כמעט ציפורי שיר הלטאה הירוקה כמעט נכחדה מהארץ ורוב החיות הקטנות כמעט נעלמו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עם כל הכבוד ללטאה הירוקה ויש לי כבוד אליה על אף שאיני נמנה על מכריה בגלל שהיא לא רצה מספיק מהר לא צריך לחסל את החתולים .

כמובן שעולה יקר לסרס, אז הפיתרון הפשוט זה להרדים ? להרדים לא עולה? הרי צריך ללכוד אותם וצריך להביא אותם בפני וטרינר כדי שירדים
ונכון שיש תמיד מה לעשות עם מיליוני השקלים או הדולרים שיש לעיריות רק חבל שהכספים לא מגיעים לציבור או לפיתוח , ראה הירשזון כשר אוצר ועוד מיני רבים בשילטון המקומי , אני מדבר רק אלה שנתפסו.

זה מה שאמרתי, אנחנו בני האדם הכל יכולים ביקום לוקחים לעצמנו זכות להרדים בעל חיים חי נושם מיילל ואוהב פינוקים וליטוף, למה? כי זה עולה יקר ועדיף להרדים זה זול יותר.
בעינך זה הומני ומעשי ונכון כי הרשויות חוסכות כסף . בכלל הכסף הרב שנחסך הולך לקשישים, לנכים , לילדים שזקוקים לניתוח דחוף בחו"ל ולפיתוח . אגב יש פיתוח היכן שיש בעלי עניין, בזה לא חוסכים כי אולי חלק ניכר מהכסף יחזור אליהם בדרכים שונות.

לא הבנתי איך הרדמת חלק מהחתולים תתן לשאר החתולים החיים חיים נורמלים יותר , מה יהיה להם יותר מזון? אמרת שזה לא טוב, הם יתרבו פחות? הרי לא מעקרים, הדבר הטוב ביותר שיכול לצאת מזה זה שישארו יותר לטאות ירוקות.

מתוך כתבה בנושא שבטח מוכרת לך, יש תמיד שני צדדים למטבע, שים לב שעיריות שרוצות לקחת את הפרוייקט ברצינות כן מצליחות.

"
אחת העמותות הראשונות שניהלו מבצעי עיקור וסירוס היתה "העמותה למען החתול". מייסדת העמותה, ריבי מאייר, המשמשת כיום יועצת של עמותת "תנו לחיות לחיות", אינה מפקפקת ביעילות הרבה של פעילות זו. "יש לזה לגיטימציה משפטית, כי בג"ץ הטיל מגבלות חמורות על המתת חתולים. יש לזה גם תמיכה ציבורית רחבה", אומרת מאייר. "יש כיום וטרינרים שעושים ניתוחי עיקור וסירוס במחירי עלות, ויש רשויות מקומיות כמו כפר סבא ורעננה, שתיקצבו את הפעילות הזאת".

לדברי מאייר, בכל מקום שנעשית פעילות מסודרת ומקצועית לעיקור וסירוס חתולים ולהשבתם לרחוב, היא זוכה להצלחה. "הרעיון הוא להתמקד בטריטוריות שיש בהן 20-25 חתולים. הניסיון שלי והנתונים שאני מקבלת מראים, שהפעולות האלה מצליחות להביא לייצוב אוכלוסיית החתולים. ברור שצריך לשפר את הפיקוח על הפעילות, ויש לעקוב אחר לוכדים לא מקצועיים. צריך גוף שירכז את כל הפעילות ושיעסוק גם בחינוך והדרכה".

ביחס לטענות של חוקרי שמירת טבע, שחתולים מחסלים בשיטתיות חיות בר, מאייר טוענת שציפורים, לדוגמה, אינן הטרף החביב על חתולים. "הם טורפים בדרך כלל בעלי חיים שנמצאים במצב אופקי ביחס אליהם, לא בעל חיים שנמצא מעליהם".

קישור לכתבה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/ ... tml?more=1
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”