היי רבקה,
זהו הגיל בו הם חוקרים עם המקור כל דבר , שעון אצבעות, עגילים כפתורים וכו', בשלבים אלו כדאי למעט ולשחק עם המקור מצד אחד ומצד שני לא ליצור מהומה סביב הנושא. לדוגמא, אם התוכי מחזיק את האצבע עם המקור לא למשוך לגעור וכו' פשוט להסב את תשומת ליבו ע"י משחק ליטוף ביד השנייה וכו'. המטרה היא לא להפוך את הסקרנות בשלב זה למשחק ולניסיון מצד התוכי למשוך תשומת לב.
דיבור:
נושא הדיבור חשוב מאין כמוהו, לדבר אל התוכי הרבה ככל שניתן, התוכי שלקחת הינו בן התוכים שהמיעו את קולם כבר אצלי בניסיון להגות הברות, אני בטוח שגם את שומעת אותו מנסה את קולו, ככל שתדברי
אליו יותר כך התוכי יקלוט יותר וידבר מהר יותר. הדגשתי את האליו כי חשוב שהדיבור לא יהיה כדרך אגב ומונוטוני, הדיבור צריך להיות מלווה בסימן או בתנועה מוסכמת, לדוגצמא "קוקו" מסתירים פנים או מתחבאים. "ביי ביי" עושים תנועת שלום עם היד וכן הלאה.
מעבר לזה לדבר ממש כמו אל תינוק, כל פעולה של החלפת מים ואוכל לומר לו מה עושים וכו'.
בנוגע לאילוף, כשלקחת את התוכי עדיין הוא היה מעט חסר ביטחון ולא עלה ליד, אני מבין שכרגע הוא עולה ליד.
אני ממליץ להמשיך ולעבוד על "עלה רד" לפחות מספר דקות ביום, המטרה היא שהתוכי כבר ירים את הרגל כשאת מושיטה את היד ואפילו מבלי לומר דבר. על מנת להחיל בלימוד פעולות מסויימות צריך שהתקשורת בין התוכי ובינך תהיה מצויינת .
את מוזמנת לראות בתוכי טיוב סירטוני אילוף וכן בפורום אילוף מספר המלצות או פעולות בנושא אילוף.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
בהצלחה.