ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בקשר לאקלקטוס
מנהל: מפקחים
בקשר לאקלקטוס
אהלן חברה אני חדש פה אז דבר ראשון נעים מאוד
אני כבר הרבה מחפש תוכי והחלטתי שאני קונה אקלקטוס אחרי הרבה התלבטויות
רציתי לקבל דעה ממכם מה אתם אומרים על התוכי הזה יתרונות חסרונות שיש בו לעומת סוגים שונים.
יש לי מישהו שמוכר לי אקלקטוס בן 4 חודשים זכר,
זאת פעם ראשונה שאני קונה תוכי אז רציתי לדעת מה אני צריך לברר על התוכי לפני שאני קונה אותו.
תודה רבה לכם.
אני כבר הרבה מחפש תוכי והחלטתי שאני קונה אקלקטוס אחרי הרבה התלבטויות
רציתי לקבל דעה ממכם מה אתם אומרים על התוכי הזה יתרונות חסרונות שיש בו לעומת סוגים שונים.
יש לי מישהו שמוכר לי אקלקטוס בן 4 חודשים זכר,
זאת פעם ראשונה שאני קונה תוכי אז רציתי לדעת מה אני צריך לברר על התוכי לפני שאני קונה אותו.
תודה רבה לכם.
Re: בקשר לאקלקטוס
התוכי הוא אחד התוכים היפים
חכם ובעל יכולת דיבור ושקט באופיו
לפעמים שקט מידי וקצת משעמם
לגבי הרעש, אז יש כמה סוגים של האקלקטוס אני לא זוכר לגבי הסוג הקטן, אבל הגדולים רעשנים
ובארץ הסוגים לא כלכך משנים כי רוב האקלקטוסים מעורבים
אז תחשוב טוב לגבי הרעש
אבל בגדול, תוכי חמוד מאוד.
חכם ובעל יכולת דיבור ושקט באופיו
לפעמים שקט מידי וקצת משעמם
לגבי הרעש, אז יש כמה סוגים של האקלקטוס אני לא זוכר לגבי הסוג הקטן, אבל הגדולים רעשנים
ובארץ הסוגים לא כלכך משנים כי רוב האקלקטוסים מעורבים
אז תחשוב טוב לגבי הרעש
אבל בגדול, תוכי חמוד מאוד.
antipin שלום וברוך הבא
אביעד ענה על הכל ובמדוייק,הנקבות צבעוניות ויפות יותר אך גם הזכרים יפים בהחלט.

אביעד ענה על הכל ובמדוייק,הנקבות צבעוניות ויפות יותר אך גם הזכרים יפים בהחלט.
בקשר לזכרים ונקבות
בטבע הנקבות מאוד תוקפניות כלפי הזכרים
וכך גם בשבי
הנקבות תוקפניות קצת
בטבע הנקבות מאוד תוקפניות כלפי הזכרים
וכך גם בשבי
הנקבות תוקפניות קצת
אני קונה זכר אז זה לא משנה כל כך
ומה זאת אומרת לגבי הרעש
כי רשמת שהוא שקט בדרך כלל
ומה זאת אומרת לגבי הרעש
כי רשמת שהוא שקט בדרך כלל
שקט הוא עניין יחסי. אין תוכי שקט.
הייתי ממליצה לך, לפני שתקנה, לשוחח עם אנשים המגדלים אקלקטוס
ולהתרשם מחוות דעתם.
ד"א - הכנס ללינק ואשמח אם תצטרף אלי גם אתה -
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=15&t ... a&start=70
בהצלחה.
הייתי ממליצה לך, לפני שתקנה, לשוחח עם אנשים המגדלים אקלקטוס
ולהתרשם מחוות דעתם.
ד"א - הכנס ללינק ואשמח אם תצטרף אלי גם אתה -
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=15&t ... a&start=70
בהצלחה.
אני לא רוצה שהוא יהיה שקט
אבל גם אני לא מחפש תוכי שלא יהיה לי בעעית רעש רצינית מאוד איתו כי אני עדיין לא חיי לבד בבית וזה גם תוכי ראשון.
ועוד משהו ראיתי שרשום הרבה בפורום תוכי מוחתם
מה זא אומר בדיוק?
אבל גם אני לא מחפש תוכי שלא יהיה לי בעעית רעש רצינית מאוד איתו כי אני עדיין לא חיי לבד בבית וזה גם תוכי ראשון.
ועוד משהו ראיתי שרשום הרבה בפורום תוכי מוחתם
מה זא אומר בדיוק?
היי יוסי,
מאחר וזהו התוכי הראשון שלך ועדיין אין לך ניסיון ברכישת תוכי אעלה כמה נקודות למחשבה.
ראשית כפי שציינה אביבה שקט הוא עניין יחסי,יתכן שלאחד רעש של תוכון יטרטר במוח ולשני קקדו צורח מידיי פעם
לא יחשב כנורא,כשמציינים רמת רעש של תוכי מתייחסים באופן כללי לסוג התוכי אך יתכן כמובן שהתוכי יהיה שקט
מהרמה שצויינה או רועש יותר הכל תלוי באופי התוכי.
הסבר לגבי המושג "מוחתם" ו"מורגל"
תוכי מוחתם זהו תוכי שהואכל מגיל צעיר לאחר שנלקח מהוריו או לחילופין בקע מהביצה במדגרה,התוכי רואה במגדלו
את הוריו ומרגיש כחלק מהמשפחה.
תוכי מורגל זהו תוכי ששהה במחיצת המגדל אך לא הואכל מגיל צעיר,הוא רגיל לנוכחות המגדל ו/או בני משפחה ואינו
מפחד לשהות במחיצתם.
ככל שרמת ההחתמה טובה יותר והתוכי מואכל מגיל צעיר ומקבל יחס ממש כמו תינוק שגדל בבית הסיכוי שהתוכי ירצה בקירבת
בני אדם גדול יותר,לעומת זאת תוכי שאינו מוחתם כראוי או מורגל יכול בנקל לדחות את קירבת בני האדם ואף להפוך עויין כלפיהם.
קניית תוכי אינה עניין של מה בכך ויש לבדוק הרבה דברים לכן מומלץ לרכוש תוכי ממגדל אמין ומוכר ואף לצרף אלייך מגדל בעל ניסיון,
כפי שידוע תוכים מסוגים אלו (אקלקטוס ,ג'אקו) חיים שנים רבות ולכן חשוב שהבחירה תהיה נכונה.
עלייך לקחת בחשבון שמעבר להוצאה החד פעמית של רכישת התוכי ישנם הוצאות רבות ואחרות כגון:קניית כלוב מרווח,כלי אוכל מתאימים,
מזון ואף טיפולים וטרינרים במידת הצורך,כל זאת כמובן מעבר לטיפול והיחס היום יומי שעלייך לתת לתוכי.
כפי שציינתי,העדיפות הינה לקנות ממגדל מוכר ואמין כשבמידת הצורך יהיה לך לאן לפנות במידה ומתעוררת בעייה,בדוק אם התוכי עבר
בדיקות כלשהן וישנם תעודות המעידות על בריאותו,תמיד עדיף לבצע בדיקות מחדש עם רכישת התוכי מאחר ועובר זמן מבדיקת התוכי ועד
רכישתו על ידך,סכם עם המגדל שהתוכי יבדק על ידך תוך זמן קצוב ובמידה והתוכי ימצא חולה יוחזר לך כספך ועלות הבדיקות או לחילופין התוכי יוחלף.
אני מפנה אותך לקישור בו ד"ר עדי גנץ רושם כיצד לבחון את התוכי שעומדים לרכוש ועוד:בחירת תוכי מאת ד"ר עדי גנץ
בהצלחה.
מאחר וזהו התוכי הראשון שלך ועדיין אין לך ניסיון ברכישת תוכי אעלה כמה נקודות למחשבה.
ראשית כפי שציינה אביבה שקט הוא עניין יחסי,יתכן שלאחד רעש של תוכון יטרטר במוח ולשני קקדו צורח מידיי פעם
לא יחשב כנורא,כשמציינים רמת רעש של תוכי מתייחסים באופן כללי לסוג התוכי אך יתכן כמובן שהתוכי יהיה שקט
מהרמה שצויינה או רועש יותר הכל תלוי באופי התוכי.
הסבר לגבי המושג "מוחתם" ו"מורגל"
תוכי מוחתם זהו תוכי שהואכל מגיל צעיר לאחר שנלקח מהוריו או לחילופין בקע מהביצה במדגרה,התוכי רואה במגדלו
את הוריו ומרגיש כחלק מהמשפחה.
תוכי מורגל זהו תוכי ששהה במחיצת המגדל אך לא הואכל מגיל צעיר,הוא רגיל לנוכחות המגדל ו/או בני משפחה ואינו
מפחד לשהות במחיצתם.
ככל שרמת ההחתמה טובה יותר והתוכי מואכל מגיל צעיר ומקבל יחס ממש כמו תינוק שגדל בבית הסיכוי שהתוכי ירצה בקירבת
בני אדם גדול יותר,לעומת זאת תוכי שאינו מוחתם כראוי או מורגל יכול בנקל לדחות את קירבת בני האדם ואף להפוך עויין כלפיהם.
קניית תוכי אינה עניין של מה בכך ויש לבדוק הרבה דברים לכן מומלץ לרכוש תוכי ממגדל אמין ומוכר ואף לצרף אלייך מגדל בעל ניסיון,
כפי שידוע תוכים מסוגים אלו (אקלקטוס ,ג'אקו) חיים שנים רבות ולכן חשוב שהבחירה תהיה נכונה.
עלייך לקחת בחשבון שמעבר להוצאה החד פעמית של רכישת התוכי ישנם הוצאות רבות ואחרות כגון:קניית כלוב מרווח,כלי אוכל מתאימים,
מזון ואף טיפולים וטרינרים במידת הצורך,כל זאת כמובן מעבר לטיפול והיחס היום יומי שעלייך לתת לתוכי.
כפי שציינתי,העדיפות הינה לקנות ממגדל מוכר ואמין כשבמידת הצורך יהיה לך לאן לפנות במידה ומתעוררת בעייה,בדוק אם התוכי עבר
בדיקות כלשהן וישנם תעודות המעידות על בריאותו,תמיד עדיף לבצע בדיקות מחדש עם רכישת התוכי מאחר ועובר זמן מבדיקת התוכי ועד
רכישתו על ידך,סכם עם המגדל שהתוכי יבדק על ידך תוך זמן קצוב ובמידה והתוכי ימצא חולה יוחזר לך כספך ועלות הבדיקות או לחילופין התוכי יוחלף.
אני מפנה אותך לקישור בו ד"ר עדי גנץ רושם כיצד לבחון את התוכי שעומדים לרכוש ועוד:בחירת תוכי מאת ד"ר עדי גנץ
בהצלחה.
יוסי, לפני שתקנה תוכי בכלל, חשוב מה אתה מצפה מהתוכי שתבקש ומה לא.
למה החלטת על אקלקטוס דווקא?
למה החלטת על אקלקטוס דווקא?
כעיקרון בחרתי באקלקטוס כי מבחינת אופי הוא יותר מתאים לי מהגאקו.
הבנתי שגאקו מתחבר רק לבן אדם אחד כעיקרון ואני לארוצה שהתוכי שלי יהיה ככה.
כמו כן הבנתי שהוא תוכי ממש מקסים והוא גם ממש יפה לדעתי.
קראתי גם את המאמרים שחברי הפורום רשמו פה ואני די חושב שאני מתאים לגדל תוכי
הבנתי שגאקו מתחבר רק לבן אדם אחד כעיקרון ואני לארוצה שהתוכי שלי יהיה ככה.
כמו כן הבנתי שהוא תוכי ממש מקסים והוא גם ממש יפה לדעתי.
קראתי גם את המאמרים שחברי הפורום רשמו פה ואני די חושב שאני מתאים לגדל תוכי