שלום,
קניתי תוכון אוסטרלי האכלת יד, והוא לא נושך, אך כל פעם שאני מנסה לאלף אותן הוא מניד עם הראש ושנייה אחר כך מתעופף, ועף מעל המזגן שלי בחדר ויושב שם. אם אני מגיש לתוכי מקל הוא עולה עליו, ומספר שניות אחרי שאני שם אותו עליי ומלטף אותו, הוא שוב עף לפינה מעל המזגן.
כיצד ניתן לאלף אותו, ובמה אני טועה ?
איזה מאכלים ניתן לתת לו בתור צופר חוץ ממקלות דבש ? איזה מאכלים רצוי לתת לו בכלל ?
כמו כן כשאני מצמיד לו יד לבטן הוא עולה אבל אינני מצליח לאלף אותו לעלות ולרדת כשאני אומר עלה ורד.
אשמח להדרכה קלה לתחילת האילוף.
תודה,
עדי דמתי
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אילוף תוכון אוסטרלי
מנהל: מפקחים
Re: אילוף תוכון אוסטרלי
שלום רב וברוך הבא,
ראשית מומלץ לקצוץ את נוצות התעופה של התוכי כדי להגבילו בתעופה ועל מנת שלא יעוף מהבית וילך לאיבוד.
כדאי לבצע את הגזירה אצל וטרינר או אצל מישהו שמבין ויודע כיצד לבצע את הגזירה בפעם הראשונה עד שתלמד.
בקישור הבא יש הרבה מאוד הסברים לגבי אילוף, ממליץ לקרוא.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם --
לגבי אילוף לעלייה וירידה מהיד.
כדאי לעשות זאת במקום שקט שאין בו הרבה המולה ורעשים שיכולים להסב את תשומת ליבו של התוכי.
להכין מעמד שיהיה בגובה הטבור שלך ויהיה נוח לעמידה. רק מקל אופקי מבלי תוספות עליהם התוכי יוכל לטפס.
שמים את התוכי על המעמד, מושיטים את היד ומצמידים לבטן ( כמו שציינת) והתוכי עולה, כשהתוכי מבצע את הפעולה של העלייה ליד יש לומר "עלה" לאחר מכן לשבח אותו, ולתת צ'ופר. אפשר לתת רק צ'ופר אם התוכי מחכה לזה.
לאחר שהתוכי עלה ליד אפשר ורצוי להחזירו למעמד, הושט את היד מאחורי מקל העמידה כך שפניו של התוכי יהיו מול המקל, כך התוכי יאחז במקל ויחזור לעמוד עליו. ברגע שהתוכי יורד אמור "רד" כדי שיכיר את הפקודה.
ברגע שהתוכי יורד תשבח אותו, כדי שיבין את הקשר שבין המילה לפעולה שהוא מבצע. תדאג להיות עקבי ולהגיד תמיד את הפקודה .
ראשית מומלץ לקצוץ את נוצות התעופה של התוכי כדי להגבילו בתעופה ועל מנת שלא יעוף מהבית וילך לאיבוד.
כדאי לבצע את הגזירה אצל וטרינר או אצל מישהו שמבין ויודע כיצד לבצע את הגזירה בפעם הראשונה עד שתלמד.
בקישור הבא יש הרבה מאוד הסברים לגבי אילוף, ממליץ לקרוא.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם --
לגבי אילוף לעלייה וירידה מהיד.
כדאי לעשות זאת במקום שקט שאין בו הרבה המולה ורעשים שיכולים להסב את תשומת ליבו של התוכי.
להכין מעמד שיהיה בגובה הטבור שלך ויהיה נוח לעמידה. רק מקל אופקי מבלי תוספות עליהם התוכי יוכל לטפס.
שמים את התוכי על המעמד, מושיטים את היד ומצמידים לבטן ( כמו שציינת) והתוכי עולה, כשהתוכי מבצע את הפעולה של העלייה ליד יש לומר "עלה" לאחר מכן לשבח אותו, ולתת צ'ופר. אפשר לתת רק צ'ופר אם התוכי מחכה לזה.
לאחר שהתוכי עלה ליד אפשר ורצוי להחזירו למעמד, הושט את היד מאחורי מקל העמידה כך שפניו של התוכי יהיו מול המקל, כך התוכי יאחז במקל ויחזור לעמוד עליו. ברגע שהתוכי יורד אמור "רד" כדי שיכיר את הפקודה.
ברגע שהתוכי יורד תשבח אותו, כדי שיבין את הקשר שבין המילה לפעולה שהוא מבצע. תדאג להיות עקבי ולהגיד תמיד את הפקודה .