ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות לגבי התנהגות תוכי קוקטיל חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
yuvalasi2
ביצה
ביצה

כמה שאלות לגבי התנהגות תוכי קוקטיל חדש

שליחה על ידי yuvalasi2 »

יש לי כמה שאלות על תוכי נקבה בת 3 חודשים האכלת יד:
1. איזה מוטציה היא ? פנינה ?
2. שאני מוציא אותה על היד שלי היא לפעמים נוגעת עם המקור לפני שהיא עולה (הבנתי שזה בסדר), ולפעמים היא נותנת נשיכות ממש חזקות שהיא על האצבעות. למה ? ואיך אפשר למנוע את זה ?
3. קניתי לה כופתיות של nutribird G14 והיא לא אוכלת מהם. אתמול ניסיתי להביא לה כמה ביד שלי וגם שמתי אותם במים חמים וניסיתי להאכיל אותה וזה לא הולך. אני חושב שהמגדל שלה האכיל אותה בגרעינים. איך אתם מייעצים לי להרגיל אותה לכופתיות ?
4. יכול להיות שבגלל שהיא לא אוכלת הרבה, היא גם בקושי מוציאה לשלשת ? התוכי הקודם שלי היה "מלשלש" כל שעה בערך, והיא עושה 2-4 פעמים ביום.
5. היא בכלל לא שורקת ובקושי זזה בכלוב (היא פה יומיים). אבל שהשמעתי לה במחשב קולות של תוכים, ושישבתי איתה בחצר היא שרקה טיפה חלש. איך ללמד אותה לשרוק אליי ?
6. ברגע שהיא על היד שלי כמה דקות ויש שקט בבית היא מתחילה להירדם עליי (כמו בתמונה האחרונה). מה זה אומר ?

תודה על העזרה !

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות לגבי התנהגות תוכי קוקטיל חדש

שליחה על ידי eli_lea »

1.פנינה. נקבה תישאר עם סימני הפנינה וזכר יאבד את סימני הפנינה לאחר חילוף הנוצות הראשון.
2.יתכן מאוד שהיא מנסה לאחוז ביד כדי לא לאבד את שיווי המשקל, נסה לא לנענע את היד כדי שתהיה יציבה ויהיה לתוכי ביטחון. אם אתה רואה שהיא מתכופפת לנשוך הרם את ידך השניה אל מול הפנים שלה כך שתסב את תשומת ליבה ליד המושטת וצתימנע ממנה לנשוך. אפשר לנסות ולמנוע מהתוכי לנשוך את היד על ידי כך שכשהתוכי מתכופף לנשוך אתה יכול לשמוט את היד כלפי מטה, כך התוכי מרגיש שהוא מאבד שיווי משקל ומנסה להתיישר. את הזזת היד כלפי מטה עושים בעדינות , לא בצורה כזאת חזקה שהתוכי יפול. עשה זאת רק לאחר שתנסה שיטות אחרות כמו הסבת תשומת הלב לדברים אחרים והשארת היד יציבה על מנת לשלול חוסר יציבות.
3. אם התוכי לא מורגל לאכול כופתיות עשה זאת בהדרגה, ert cehaur vct:
Re: עזרה!!לא מצליח לשכנע את התוכי שלי לאכול כופתיות
4.אם היא לא אוכלת הרבה מן הסתם היא לא תלשלש הרבה.
5.היא רק יומיים אצלך, תן לה זמן להתאקלם. זה ממש מעט זמן להתאקלמות.
6.היא מרגישה בנוח, היא מרגישה בטוחה. היא עייפה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”