ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תזונה נכונה לתוכים שלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דדון
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

תזונה נכונה לתוכים שלי

שליחה על ידי דדון »

כמו שאמרתי כבר אני מגדל הרבה זמן ויש לי עשר זוגות גאקו ואקלקטוס.הם לא מתרבים כבר הרבה זמן.איזה אוכל או איך אני צריך לתת להם לאכול?הם אוכלים כופתיות של פסטיקוס ותקופה אכלו כופתיות של זופרים שמהר מאוד הפסקתי לתת להם כי הם אכלו ואכלו ונראו מורעבים.
עוד אני נותן להם תערובת של השרייה שאני מכין מכמה סוגים של דברים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: תזונה נכונה לתוכים שלי

שליחה על ידי eli_lea »

כשאתה אומר "לא מתרבים הרבה זמן" לכמה זמן אתה מתכוון? מהם תנאי המחייה ?האם התוכים בדוקים למחלות?

קודם כל אני יכול להגיד לך בוודאות שהתזונה של התוכים שלך לוקה בחסר. לא יכול להגיד לך בוודאות שזהו הגורם לחוסר ריבוי אבל לתזונה יש משקל יתר בנושא הריבוי ולכן יתכן שהבעייה תיפתר עם שיהנוי תזונה.
לגבי הכופתיות שציינת, לא יודע להגיד לך האם יש קשר בין חוסר הריבוי לכופתיות. לא השתמשתי בהן באופן אישי ולא יודע להגיד לך האם טובות או לא. שמעתי עליהן ביקורות ולרוב לא הכי טובות מצד מגדלים שונים אבל זה כל המידע שיש לי.
אגב, אני בטוח שביניהן לבין כופתיות מוכרות מחברות מוכרות אין הפרש מחירים משמעותי שיכול להצדיק דווקא את רכישתן.

בכל מקרה, אני יכול לציין כיצד אני חלק את התזונה בבית הגידול שלי וההחלטה בידיך.
כבסיס אני נותן כופתיות של חברת פריטיבירד. 75% מהמנה היומית.
פעמיים שלוש בשבוע ירק / פרי , דגש על ירק.
פעמיים שלוש בשבוע תערובת השרייה / הנבטה.
פעמיים בשבוע תערובת זרעים לתוכים גדולים.
תוספתמזון ביצים(לא תערובות מעורבבות עם לחם שקונים בזול) מפוזרת על תערובת ההשרייה הלחה.
תוספת סידן - סבידה או אבן קלציום.

שים לב שהתערובות צריכות להיות תערובות איכותיות ומכילות מגוון זרעים בקישורים תראה מה צריכה להכיל תערובת רגילה
ומה צריכה להכיל תערובת השרייה.
יש לך בפירוט תזונה מושלמת שאין לי ספק שיכולה לתרום לכך שבריאות התוכים שלך תשתפר וכמובן הריבוי.

דבר חשוב שאני רוצה להוסיף. ישנם שמנסים לעשות קיצורי דרך, תערובת השרייה עם 4-5 סוגי זרעים כי "זה מספיק" וזה "פחות יקר".
בנוסף שימוש במזון שאינו איכותי כגון מזון ביצים שמכיל כמויות גדולות של לחם ועוד.
אני משתמש בסוגי מזון שלאורך זמן הוכיחו את עצמם כמזונות איכותיים וטובים. לא ניתן לחסוך במזון איכותי מאחר וההפסד הגדול יגיע כאשר הריבוי יהיה לא מוצלח או לא יהיה בכלל.
אם תהיה מעוניין להיצמד לתוכנית שפירטתי כאן אשמח. אשמח יותר אם תעדכן ותגיד באמת מהן התוצאות לאחר תקופה של מספר חודשים (שלושה חודשים לפחות).

בהצלחה.
דדון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דדון »

הזוגות לא מתרבים שנה וחצי כמעט.כל זוג בכלוב של מטר מרובע עם מחיצות.חלק מהתכוים רק בדוקים למחלות זה היה ככה שקניתי אותם.עכשיו לתפוס אותם ולקחת להם בדיקות זה משהו שאני לא חולם לעשות למה נראה לי שזה בלגן שלם.אני מפחד שיכנסו לסטרס ואז בכלל לא יהיה ריבוי.על המזון שאתה מדבר הכופתיות.יצא ששילמתי יותר יקר מכופתיות אחרות.על ההשרייה שהכנתי לבד אני רואה שהזרעים פי כמה ממה שנתתי.אם אני הולך בשיטה שלך של המזון תוך כמה זמן אני צריך לראות שיפור?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תראה אני לא נביא ואי אפשר לקבוע זמנים. בכל זאת, אם תיצמד למזון שהמלצתי עליו ותקפיד על התזונה שרשמתי אני
מעריך שתוך שלושה חודשים תראה תוצאות. שוב, מדובר במידה והבעייה הינה תזונה ולא חלילה מחלה או סיבות וגורמים לא ידועים.
הדגש הוא על כופתיות פריטי בירד או כופתיות החברות המוכרות. תערובת זרעים (גם יבשה וגם הנבטה ) שמכילה זרעים
איכותיים עם מגוון זרעים שמצויין בקישור שקיבלת.

אם תפעל כך אשמח לקבל עידכונים.
דדון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דדון »

קודם אני רוצה להגיד לך תודה על העזרה וההדרכה שנתנת לי.שמחתי להכיר אותך מאוד.אחר כך על האוכל שלקחתי ממך אני רואה כבר שינוי ועבר רק שבוע ממתי שהחלפתי להם את האוכל.ההשרייה שלקחתי ממש הנבטה יפה ורואים שהזרעים שלה טריים ולא כמו שהתשמשתי עד עכשיו.גם את הכופתייות הם אוכלים מצויין והתערובת של הגקו.בקיצור אני מבסוט מהשינוי ומחכה לראות אם יהיה תוצאות בזמן הקרוב.
עוד דבר אחד כשאני מסתכל על המזון ביצים שלקחתי ממך וממזון הביצים שהיה לי אני מבין את ההבדל.צדקת גם בזה. כמו שאמרתי אני יעדכן.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצוין , שמח לשמוע. גם אני שמחתי להכירך.
במה מתבטא השינוי שאתה מדבר עליו? השאלה שלי היא מה שונה לדעתך ממה שהיה לפני שבוע מאחר ושבוע זה לא זמן ארוך.
דדון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דדון »

לא יודע להגיד לך בדיוק התוכים יותר פעילים ונראים יותר שמחיםתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”