ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת תוכון חדש לבית.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

הוספת תוכון חדש לבית.

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם.

יש לי מספר שאלות לגבי הוספת תוכון לבית כאשר אני מגדל עכשיו רק תוכי קוקטייל יחיד.

רציתי לדעת אם אני מביא תוכון האכלת-יד חדש לבית בכלוב נפרד מה ההשלכות של זה?(מזיק, עוזר, כיף וכו'..)
אני רוצה להביא עוד תוכון גם בשביל הכיף אני חושב שאני יותר יהנה לגדל שני תוכים בבית(קוקטייל ותוכון) וגם צ'יף(הקוקטייל שלי) יוכל להנות אם לפעמים אני עסוק אני ישים איתו את התוכון לזמן מסויים והם יהנו ויתרגלו בסוף אחד לשני.(כמובן בהדרגה ולא ישר לשים את שניהם באותו הכלוב - גם אם הם מסתדרים הם ישארו בכלוב נפרד רק לפעמים יהיו ביחד).

יכול להיות שיקרה משהו לאחד מהם אם הם יחיו באותו הבית? איך אני צריך להתנהג בקשר ליחס אליהם?(שאחד פתאום לא יקבל דכאון או משהו כזה - ככה שמעתי פעם)

מה אתם אומרים בקשר לזה, כדאי או לא?

עריכה:
שכחתי להגיד אני מדבר על תוכון אוסטרלי.(אם זה פרט חשוב)
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הוספת תוכון חדש לבית.

שליחה על ידי eli_lea »

אין בעייה להוסיף תוכי בכלוב נפרד. חשוב להמשיך ולתת יחס לתוכי הקודם במינון שאליו הוא רגיל ובמקביל לתת יחס לתוכי החדש.
אם תפעל כך אתה לא מזיק, בסך הכל אפשר להנות משני התוכים ביחד ולחוד.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אם צ'יף(התוכי שיש עכשיו) היה רגיל לקבל יחס לא קבוע, יש ימים שהייתי איתו שעה, יש ימים שעתיים ואפילו קצת יותר. אני פשוט אמשיך לתת לו יחס של בין שעה לשעתיים או יותר, אבל אם יום אחד או יומיים הוא יקבל יחס חצי שעה(דוגמא) אז זה יכול להזיק?(כמו שאמרתי חד-פעמי, יום יומיים).

אני יוכל לפעמים להכניס את התוכי החדש ואותו לאותו הכלוב?(רק לאחר זמן שהם יכירו אחד את השני)

אם בטעות אני יביא תוכון נקבה יש אפשרות כזו שקוקטייל ותוכון יזדווגו?(אני שואל בשביל לדעת ולהימנע מכך)

צ'יף כמעט 100% זכר, מה עדיף להביא תוכון נקבה או זכר? איזה מין יסתדר יותר עם קוקטייל זכר?

עריכה:
רציתי גם לוודא עוד משהו כי אחותי חופרת לי.
היא אומרת שאם אני יוציא תוכי אחד מהכלוב והתוכי השני יראה הוא יכנס לדיכאון כי אני מוציא אחד והשני בכלוב, ניסיתי להסביר לה שזה לא מדוייק ולא נכון אבל לא יודע ממש מה להגיד לה תמונה

מה אתם אומרים? הוא ייכנס לדכאון אם אני יתן לו יחס אבל לא באותו זמן שהשני מקבל?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

זה לא יזיק אם זה חד פעמי (כמו שאתה ציינת)

לא, אסור לשים שתי תוכים האכלת יד באותו הכלוב בגלל שזה הורס את ההחתמה של שניהם (אלא אם זה מקרה חריג)

לא.

זה לא משנה תאמת כי הם לא אמורים להתחבר או משהו כזה...

לפעמים, בגלל שהם מקנאים אחד בשני (לא אצל תוכונים)
אתה צריך לתת להם יחס שווה.

המלצה שלי, אל תיקח תוכון.
ההחתמה שלהם 90% נהרסת כאשר הם מגיעים לגיל בגרות. הם לא מסורים כמו הקוקטיילים, הם לא יפים כמו הקוקטיילים.
אחרי שהיה לי מס תוכונים האכלת יד וחלק מהם החתמתי אני אומר לך שההחתמה שלהם לא תגיע לרמה של החתמה של קוקטייל! (אתה זוכר את ילו הקוקטייל שלי? אתה רואה איזה נאמן הוא? מה שאף פעם לא יקרה אצל תוכונים!.
אני ממליץ לך לחשוב על סוג אחר של תוכי.... (כי אתה ממש תתבאס מהתוכון!)
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

מה היה לך עם ילו הקוקטייל? אפשר סרטון או משהו כי אני לא ממש מעודכן חח תמונה

לגבי הורס את ההחתמה, פשוט לשים אותם ביחד שישחקו שניהם אי אפשר?
אפשר ששניהם יהיו עליי באותו הזמן?

אשמח לעוד משתמשים שיענו!
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

אפשר... אבל שלא יהיו באותו הכלוב!

אתה זוכר שהוא היה בכלוב של הזוגות? ואתה זוכר איך שהתקרבתי לכלוב הוא ישר נצמד לרשת ורצה שאני אלטף אותו?
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

כן עכשיו נזכרתי.. גם צ'יף היה ככה(הקוקטייל שקניתי ממך) אבל עכשיו פתאום הוא פחות רוצה ליטופים, למרות שבזמן האחרון הוא שוב רוצה חח תמונה

ולשים בכלוב מדי פעם שאני עסוק, שישתעשעו ביחד אי אפשר?(תיהרס ההחתמה גם אם זה חצי שעה ביום-יומיים?)
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לפני שמעבירים את התוכים לאותו כלוב חייבים לוודא שהם מסתדרים ביחד לאורך זמן מחוץ לכלוב ותחת השגחה.
צריך לעשות זאת בהדרגה ולהרגיל אותם בהתחלה לזמן קצר ותחת השגחה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7089 כתב: רציתי לדעת אם אני מביא תוכון האכלת-יד חדש לבית בכלוב נפרד מה ההשלכות של זה?(מזיק, עוזר, כיף וכו'..)
יכול להיות שיקרה משהו לאחד מהם אם הם יחיו באותו הבית? איך אני צריך להתנהג בקשר ליחס אליהם?(שאחד פתאום לא יקבל דכאון או משהו כזה - ככה שמעתי פעם)

מה אתם אומרים בקשר לזה, כדאי או לא?
השלכות:
1. במידה והתוכון שתביא נושא מחלה/חולה, הוא יכול להדביק את הקוקטייל
2. במידה ותתן יחס לתוכון, הקוקטייל עלול לקנא. לא חושבת שהוא יהיה תוקפני אבל הוא ירצה יותר ליטופים ויותר תשומת לב, וצריך
להיזהר לא להרגיל אותו לקבל יחס בכל פעם שהוא "דורש" כי הוא עלול לפתח בעיות התנהגות (צעקות/מריטות וכו') כדי לקבל ממך יחס.
3. תצטרך לנקות יותר, לקנות יותר אוכל, לספק יותר צעצועים..

לגביי החתמה - תצטרך בהתחלה לתת יחס לתוכי החדש מבלי להפגיש אותו עם התוכי הותיק, כדי שהוא יתרגל אליך.
אחרי שהוא מאפשר לך מגע, ועולה על היד, אז אפשר לעשות היכרות בהשגחה עם התוכי השני.
שני התוכים האלו נחשבים חברותיים, התוכון יותר היפראקטיבי מהקוקטייל אבל יש יוצאים מן הכלל. בכל מקרה אני מאמינה שהם יסתדרו
בגלל האופי שלהם, ואני בספק שהם יאבדו החתמה כי כמו שאמרתי יש להם אופי נוח.

כלוב אחד או שניים - בהתחלה חייבים שני כלובים כדי שהתוכי החדש יתרגל אליך. (אחרי שהם הכירו, והסתדרו יחד) אם הם יהיו בכלוב
גדול מספיק, ויהיו כלים כפולים (2 לאוכל, 2 למים,2 לתוספות וכו') אני מאמינה שלא תהיה בעיה כשמדובר בקוקטייל ותוכון -
אבל זה תלוי בגודל הכלוב וביחס שלהם זה לזה.
אם הם לא מסתדרים, אי אפשר לשים אותם יחד. אם הם מסתדרים אבל הכלוב קטן מדי, אי אפשר לשים אותם יחד.
מהניסיון שלי עם קוקטיילים מוחתמים ופרא בכלוב אחד, המוחתמים השפיעו לטובה על הפרא, ולא ההיפך
ותוכון פרא שהיה בכלוב מחובר עם כלוב של ארנב נהיה חברותי יותר ושמח יותר..
סה"כ תוכי זה בעל חיים שחי בלהקה, הם באופן טבעי יכולים עם הזמן להיקשר לבעל חיים אחר,
הם יכולים לראות גם בעל חיים וגם בנאדם כ"חבר ללהקה" זה רק תלוי באינטרקציה שלהם עם אותו בנאדם/חיה.
אם תתן להם להיות יחד ותעלם מהאופק אולי הם יאהבו זה את זה יותר, ופחות ירצו יחס ממך, מצד שני אולי זה לא ישנה והם ירצו יחס ממך
כרגיל. אם תתן יחס, אפילו קצת, מדי יום, תתן צ'ופרים וכו' לדעתי הם לא יתרחקו ממך ולא יאבדו החתמה.
כשמדובר בתוכים מסוג אחר, אז יכולה להיות בעייה כי יש תוכים עם אופי קצת שונה.

7089 כתב:אם צ'יף(התוכי שיש עכשיו) היה רגיל לקבל יחס לא קבוע, יש ימים שהייתי איתו שעה, יש ימים שעתיים ואפילו קצת יותר. אני פשוט אמשיך לתת לו יחס של בין שעה לשעתיים או יותר, אבל אם יום אחד או יומיים הוא יקבל יחס חצי שעה(דוגמא) אז זה יכול להזיק?(כמו שאמרתי חד-פעמי, יום יומיים).
אני יוכל לפעמים להכניס את התוכי החדש ואותו לאותו הכלוב?(רק לאחר זמן שהם יכירו אחד את השני)
אם בטעות אני יביא תוכון נקבה יש אפשרות כזו שקוקטייל ותוכון יזדווגו?(אני שואל בשביל לדעת ולהימנע מכך)
צ'יף כמעט 100% זכר, מה עדיף להביא תוכון נקבה או זכר? איזה מין יסתדר יותר עם קוקטייל זכר?
הוא ייכנס לדכאון אם אני יתן לו יחס אבל לא באותו זמן שהשני מקבל?
זה טוב שהתוכי רגיל ליחס בשעות לא קבועות, זה לא מזיק - זה מועיל.

אם הם מסתדרים והכלוב גדול ומרווח אז כן. לדוגמה כלוב במידות 40*40*60 לא יספיק לשניהם
אז אי אפשר לשים אותם יחד גם אם הם מסתדרים.

בספק שהם יזדווגו, אבל ראיתי תוכי שמשתפשף על ראש של חתול, ותוכי שמשפשף צעצוע וכו', אז מי יודע..
אם אתה רואה שהם מתידדים יותר מדי, כדאי להפריד אותם לשני כלובים, לכל מקרה

תוכון זכר או נקבה- זכרים בד"כ יותר רועשים, נקבות יותר שקטות.שניהם חברותיים באותה מידה
אבל כדאי שתביא תוכון בגיל צעיר ככה שבכל מקרה אתה לא תדע את המין.

יכול להיות שאחד יקנא בשני (בעיקר הקוקטייל), חשוב לתת יחס לשניהם (לא יותר מדי), למנוע מהם מריבות, אם אחד תוקף את השני-
להחזיר אותו לכלוב, אם הקוקטייל נהיה תובעני יותר וצועק או "דורש" יותר מדי תשומת לב, לא לשתף פעולה, אחרת הוא ימשיך ויפתח
בעיית התנהגות. כדאי לתת יחס לשניהם במקביל. נגיד לתת צ'ופר לשניהם, כדי שאחד לא יקנא בשני.
ללטף את שניהם במקביל וכו'. ככה אני עושה..

התוכון שהיה לי, הראשון, היה פרא והוא היה בהתחלה בכלוב קטן לבד (לפני הרבה הרבה שנים)
הוא היה מאוד מדוכא ומרט לעצמו את הצוואר, כנראה מבדידות כי הוא פחד ממגע אז אף אחד לא ניסה לגעת בו, לתקשר איתו..
בתקופה ההיא לא הבנתי בכלל שיש פרא ויש מוחתם, ולא הבנתי למה הוא פוחד ממגע..
בכל מקרה כשראיתי שהצוואר שלו ערום לגמרי, ושהוא זז הלוך ושוב בכלוב הבנתי שמשהו לא בסדר והוא סובל
באותו זמן הבאנו ארנב שאהב ליטופים לשם שינוי.. החלטתי לחבר בין הכלובים (הכלוב של התוכון מעל הכלוב של הארנב) ככה לארנב
אין גישה לתוכון, אבל התוכון יכול לרדת ולעוף קצת כי הכלוב של הארנב היה גדול מאוד ביחד לכלוב של התוכון
התוכון השתגע על הארנב, הייתי בשוק כשראיתי כמה היה חסר לו האינטרקציה עם יצור חי אחר..
הוא היה נכנס לארנב בין הרגליים עובר מתחתיו, חופר לידו, עולה עליו, מטייל עליו... הם אכלו יחד ירקות..
בהמשך התוכון גם התרגל אלינו והיה חברותי, היה עף אלינו ומקבל ליטופים כנראה כי ראה שאנחנו מלטפים את הארנב ונותנים אוכל וכו'

גם לפני מספר שנים היה לי תוכון פרא צעיר שטיפלנו בו והוא התרגל אלינו ככה, ואהב ליטופים מאוד
90% מהיום היה עף ומשחק עם הצעצועים שלו, 10% היה עלינו, מקבל ליטופים או משתשפף על הכתף/ראש שלנו...
זה פשוט האופי של התוכון, הוא לא ישב במקום אחד יותר מדי זמן.. אבל זה לא אומר שהוא לא נאמן, או לא חברותי..
כשמלטפים אותו והוא רוצה ליטוף הוא ישב כמה דקות ולא יזוז העיקר לקבל את הליטוף הזה..
ודווקא התוכון נהיה הרבה יותר חברותי מגיל הבגרות..

בקיצור, אם אתה רוצה תוכי נוסף, תוכון זה תוכי מעולה לחבר לקוקטייל, גם מבחינת אופי וגם מבחינת חיבור ביניהם.
תדאג לכלובים נפרדים ולתת לתוכון יחס שיתרגל אליך, לפני שאתה מכיר אותו לקוקטייל - בכל מקרה חשוב שיהיה בידוד בחודש
הראשון כדי לראות שהתוכון לא חולה.
בהמשך אם הם מסתדרים ותשיג כלוב גדול יותר - אפשר לשים אותם יחד
תמונה
חפרתי..
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אלי כמובן שרק בהדרגה, אני לא אכניס ישר את התוכון לאותו הכלוב עם הקוקטייל תמונה

שירלי לפעמים שאני מגיע הביתה אז צ'יף בלי הפסקה שורק ולפעמים עף לרצפה. אני צריך עוד טיפה להרגיל אותו אבל זה בסדר גם שהוא עף אני מחזיר אותו וזה מפסיק בסופו של דבר.(אם אני לא בשדה הראייה שלו תמונה)

לגבי הכלובים זה היה ברור, קודם כל אני אשים את התוכון בכלוב חדש וגם אשאיר אותו שם לתמיד רק מידי פעם אתן להם להיות באותו הכלוב שישחקו אחד עם השני ויותר יתרגלו.

אחרי שקראתי את כל מה שאמרת אני גם חושב שעכשיו צ'יף יותר ירצה ליטופים אז יוצא לי טוב להביא תוכון חח תמונה

3 שאלות.
1. איך אני אדע אם התוכון חולה מבלי לקחת אותו לוטרינר?(אם חייב וטרינר אני אוותר על הקנייה)
2. יש לי כלוב 60X45X45 זה בסדר לשים את שניהם באותו הכלוב(חצי שעה-שעה ביום)?
3. אם כל אחד יקבל ביום יחס של כשעה-שעתיים(לא קבוע) זה בסדר?(הם לא ייכנסו לדכאון?)

[empty]הודעתך נערכה!
מלל שאינו קשור לדיון[/empty]
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”