ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות על קיטום נוצות לקוקוטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

מספר שאלות על קיטום נוצות לקוקוטייל

שליחה על ידי roi20050 »

בזמן האחרון הבנתי שעדיף לא לבזבז 200 שקל על חליפת טיסה (מה שכבר עשיתי), ושעדיף לקטום פשוט את הנוצות.

הבנתי שקוטמים עם קוצץ ציפורניים ולא עם מספריים. יש לי קוצץ ציפורניים וצילמתי אותו:
הגדל
לחץ להגדלה
http://up352.siz.co.il/up1/uyg2ttwmyzyj.jpg[/tmbb]

יש לי מספר שאלות:
1. האם הוא בסדר?
2. מדוע אסור לגזור עם מספריים?
3. פולי הוא קוקוטייל בן שנה וחודש (בדיוק היום תמונה). אם יהיה לו קולמוס דם - כמה זמן אצטרך לחכות עד לגזירת הנוצה?
4. קראתי כמה מקרים שמגדלים קטמו לתוכים שלהם את הנוצות והם התחילו להיות מדוכים. מה לעשות במצב כזה? יש משהו שאני יכול לעשות כדי לשפר את ההרגשה של פולי במידה והוא מדוכא לאחר הקיטום?
5. אני אבקש מאחי הגדול להחזיק אותו עם המגבת ואני אהיה זה שיקטום לפולי את הנוצות. מכיוון שפולי גדול כבר, הבנתי שאני צריך להשאיר את שתי הנוצות הגדולות ביותר (שהכי רחוקות מהגוף) ולקטום את ששת הנוצות שאחריהן. האם זה נכון?
6. מאיפה להחזיק את הכנף? פולי לא אוהב שפותחים לו את הכנף ואני יודע כבר מעכשיו שהוא ישתולל. הכנף לא יכולה להישבר כתוצאה מהחזקת הכנף וההשתוללות שלו?
7. הבנתי גם שאני צריך לבדוק את התעופה של התוכי מיד לאחר הקיטום. שאלה מסקרנת - האם יכול להיות מצב שבכנף אחת אני אצטרך לקטום לו שש נוצות ובשנייה, לדוגמא, שבע? אני שואל את השאלה הזאת מתוך סקרנות בלבד - אין לי כל רצון לבצע זאת על התוכי שלי.

תודה מראש. ++
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: מספר שאלות על קיטום נוצות לקוקוטייל

שליחה על ידי uzibu »

1. אני מעדיף מספריים. מהיר יותר ולא צריכה להיות בעיה כשיודעים מה עושים.
2. מי אמר שאסור?
3. נוצות דם יש לכל תוכי ולא מחכים לגזור אותם. גוזרים נוצות תעופה כמו בתרשים הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
- בכל מקרה יש לשים לב שלא מדובר בנוצה עם קולמוס כהה.
4. קורה לתוכים שבדרך כלל לא רגילים והם יחסית בוגרים. אין יותר מידיי מה לעשות, לצ'פר, לעודד ולתת לזמן לעשות את שלו.
5. לא בהכרח. אני מעדיף את הקיצוניות ביותר, ישנם כאלה שמשאירים 2 קיצוניות ליופי, לדעתי זה דווקא מכער.
6. אם תחזיקו אותו כראוי אין סיבה שהוא יוכל להשתולל כך שיגרם לו נזק. אני מציע שאחד יחזיק את התוכי וירגיע אותו והשני יפתח ביד אחד את הכנף ובשניה יגזור. אין בעיה לגזור לקוקטייל לבד נוצות, אז בשניים זה לא צריך להווה בעיה כלל.
7. אחרי הקיטום מאפשרים לתוכי להתעופף ורואים אם הוא בולם את הנפילה או מצליח להתרומם. במקרה ויש לו כושר תעופה עדיין קוטמים נוצה נוספת.

אין שום סיבה לקטום שונה בכל צד. תמיד שווה.

** אני תמיד ממליץ לתת לבעל נסיון לבצע קיטום ראשוני ולהסתכל. אם אתם לא בטוחים במשהו אל תעשו.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1. לא יהיה נוח עם זה.. אני גוזרת עם כזה:
תמונה
זה מתאים למי שגוזר מהקולמוס (מהחלק הקשיח ללא השערות) נוצה נוצה.. אם אתה גוזר מהקו של הנוצות המכסות (הנוצות הקצרות יותר)
אז עדיף עם מספריים כדי שיצא ישר ויהיה נוח לגזירה.
2. מותר לגזור עם מספריים, אבל זה פחות נוח לדעתי אם גוזרים מהקולמוס במיוחד אם המספריים קטנות מדי (כמו של ציפורניים) או גדולות מדי (כמו של משרדים\תלמידים..) ראה סעיף קודם.
3. אני חושבת בסביבות חודש חודשיים מקסימום הנוצה צומחת במלואה ואין אספקת דם ואז אפשר לגזור.
4. קודם כל בזמן גזירה מומלץ לעשות הפסקה לאחר שמסיימים צד אחד, ללטף, לתת צ'ופר, להרגיע, ואז לעבור לכנף השנייה
אם הוא עצוב, לתת לו יחס טוב, פינוקים,להחזיר לו את הביטחון..
5. אתה לא חייב, משאירים 2 נוצות ליופי..
6. לשבור לא נראה לי, יכול להיות מצב של פריקת כתף אבל אני בספק שזה יקרה, תחזיק חזק (לא יותר מדי, רק שהוא לא יוכל לסגור
את הכנף) ואל תמשוך או תעקם למעלה או למטה את הכנף..
אחיזה נוחה:
תמונה

7. אם 6 מכל צד לא מספיק, גוזרים 7 מכל צד (כלומר גוזרים עוד אחת מכל צד).. עדיף מספר שווה כדי שלתוכי לא תהיה בעיית יציבות או
שיווי משקל
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

תודה רבה לשניכם.
אז מה קורה בעצם אם יש קולמוס שהוא לא כהה, אבל ורדרד טיפה? לחכות?
ושירלי, יש לי עוד קוצץ ציפורניים בדיוק כמו שהראית פה.
מאיפה מומלץ יותר לגזור? מאיפה שמתחיל הקו של הנוצות הקטנות או ממקום אחר?

שוב תודה רבה, אתם עוזרים לי מאוד. ++
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם ורוד תחכה לדעתי, הקולמוס אמור להיות לבן לגמרי
אני גוזרת מתחילת הקולמוס (האזור בלי ה"שערות") כי ככה אני מעדיפה, יותר נוח לי..
אפשר לגזור מהקו של הנוצות הקצרות, כל אחד והדרך שהוא מעדיף
תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

האיזור בלי השיערות הוא מתחת לנוצות הקטנות? אם זה ככה, זה אומר שייקח לנוצה יותר זמן לצמוח חזרה, מה שאומר יותר זמן עד לקיטום הבא.. אז איפה זה יוצא?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

זה לא משנה איפה תגזור כי הנוצה תנשור בזמן מסוים (לא משנה איפה גוזרים אותה ולא משנה אם לא גוזרים כלל) ותצמח אחרת במקומה תמונה

תראה בתמונה הבאה: (צריך להזיז את הנוצות הקצרות כדי לראות את הקולמוס של הנוצות תעופה הארוכות)
* לא לגזור קרוב מדי לעור של התוכי, אלא קרוב יותר ל"שערות" הנוצה
תמונה
ohads
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: כל הארץ
שם פרטי:: אוהד

שליחה על ידי ohads »

אני עדיין לא גזרתי לקוקטיילים...

אבל לפרסונטות שלי אני גוזר עם מספריים בקו הנוצות.
אני גוזר 5 נוצות בלבד, זה מתאים לי.

היה לי אפילו מישהו שביקש שאגזור רק 3 כי הוא רוצה יותר יכולת טיסה.
לא משנה איך תגזור, הנוצות ינשרו (לא יצמחו שוב) ויצמחו נוצות חדשות במקום.

תנסה לא לפצוע את התוכי - אולי זה רעיון טוב לבקש ממישהו שיקטום בפעם הראשונה כשאתה מסייע (מחזיק) ומבין איך עושים את זה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”