ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גאקו מורט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
בר אליאס 5
ביצה
ביצה

גאקו מורט

שליחה על ידי בר אליאס 5 »

אלי שלום זה בר ביקשתה ממני להיתחבר לאתר ולספר לך על המיקרה שלי
זה התחיל יום אחד שישנתי אצל חבר וזאת הייתה הפעם הראשונה שהתוכי לא ראה אותי כל כך הרבה שעות מדובר על 24 בערך התוכי קיבל אוכל והיו אנשים בבית אבל יש לציין שהוא מחובר כימעט ורק אליי!
חזרתי לבית בערב וראיתי שהוא מרק הרבה נוצות מהחזה זה המשיך במשך שבועיים והוא לא הפסיק למרוט הוא כבר מרט גם בגרון ורואים לו כבר את העור חשבו לציין שהתוכי היה בריא וגם אכשיו הוא אוכל טוב פעמיים בשבוע אשרייה כל יום תערובת פרימיום שקניתי ממך מקבל בוטן פעם ביומיים ופרי או ירק כל יום הוא אוכל טוב ומחרבן טוב התוכי כרגע בן 7 חודשים הוא אצלי כבר 4 חודשים הוא שורק מנסה לדבר והכל רגיל פשוט הוא לא מפסיק למרוט אלי אני יודה לך מאוד אם תוכל לסייעה לי בטיפול בו תודה רבה ושבת שלום!

נשלח ב: 22 יולי 2011 15:46

צפה בהודעה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גאקו מורט

שליחה על ידי eli_lea »

היי בר,
ראשית אין צורך להפנות שאלות ישירות אלי או לחברים אחרים מאחר ומי שמעוניין לענות לא עושה זאת וחבל.
תספר קצת על התוכי, מאיזה גיל הוא אצלך מה התזונה היומית שלו, האם יש דברים שמעסיקים אותו, הוא מחוץ לכלוב רוב היום או שגם בחוץ וגם בפנים, כמה זמן אתה מתעסק עימו ביום יום?
בר אליאס 5
ביצה
ביצה

שליחה על ידי בר אליאס 5 »

תודה אלי אז ככה:
התוכי אצלי מגיל שלושה חודשים הוא אוכל פעמיים בשבוע אשרייה כל שאר הימים הוא אוכל תערובת של גאקו עם הגרעינים הפלפלים. כל יום בשעה מסויימת פרי או ירק שונה (ממה שמותר לתת ולא עגבניה לימון אבוקדו וכו) ובתור צ'ופר הוא מקבל בסביבות 4 פעמים בשבוע בוטן.
יש לו נגישות לאשרייה ולגרעינים פעמיים ביום כי זה על המרפסת על הכלוב כל פעם בסביבות שעתיים וכל שאר היום או על הסטנד בחד איתי או בכלוב או עליי יש לו בכלוב באופן קבוע כופתיות
התוכי שורק נותן נשיקות כרגיל לא הישתנתה היתנהגותו כלל הוא מחובר בעיקר אליי ולאבא שלי יש לו בכלוב 4 צעצועים שונים (כלוב A11 ) גיר מקלות טבעיים ו2 מקלות שיוף הוא אוכל הרבה מחרבן הרבה חברותי
לא מעשנים ליידו לא מרססים לידו מטהר אוויר אף פעם. הוא נמצא בסלון שם ממוקם הכלוב שלו.
כיום התוכי בן 7 חודשים לפניי המריטה ראו אותו כמה אנשים מביני עיניין ואמרו שהוא גדול ובריא
התוכי מורט כבר חודש מהרגליים ועד לצאוור לא רואים לו את העור אבל זה קרוב לזה
אשמח לקבל מענה תודה רבהה לכל העוזרים! (עוד פרטים שלא ציינתי רשומים בהודעה הקודמת)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6843 כתב:פעמיים בשבוע אשרייה כל שאר הימים הוא אוכל תערובת של גאקו עם הגרעינים הפלפלים.
6843 כתב:יש לו בכלוב באופן קבוע כופתיות
לא הבנתי, התזונה העיקרית שלו זה תערובת או כופתיות?
כדאי שכופתיות יהיו תמיד בכלוב ותערובת לתת לו פעמיים\שלוש בשבוע, ולשים כמות סבירה לא קערה מלאה כדי שלא ישבע רק על זה.
עוד הערה קטנה על התזונה - יש כאלו שנותנים בוטנים אבל לפי מידע שאספתי ממאמר באנגלית - רוב הבוטנים נגועים בפטרייה,
קליית הבוטנים כמעט פותרת את הבעיה, אבל כידוע אסור לתת לתוכים מאכלים קלויים\מומלחים לכן עדיף להימנע לדעתי מבוטנים.
בתור צ'ופר אפשר להביא אגוז מלך\פקאן\קשיו, שקד, גרעין חמניה..
פירוט לגביי תזונה נכונה: פירוט מרכיבי מזון לתוכים

לגביי צעצועים:
- הוא מתעסק איתם במהלך היום או מתעלם מהם?
אם התוכי מתעלם מהצעצוע, חושש ממנו או לא מתעניין בו, מומלץ להחליף צעצוע, כי כלהרעיון הוא לספק תעסוקה לתוכי.

- הצעצועים שלמים או מפורקים כליל?
אם התוכי משחק בצעצועים ומפרק אותם זה מעולה. כשמגיעים למצב שנשאר רק השלד של הצעצוע, כמעט כולו מפורק, התוכי מאבד עניין
ומומלץ להחליף צעצוע. אם הצעצוע שלם התוכי לא מצליח לפרק כנראה הצעצוע לא מתאים ומומלץ להחליף אותו.

- מה סוג הצעצועים שיש לו?
מומלץ שיהיו לתוכים צעצוע חיפוש מזון, צעצוע מתכלה (שניתן לפרק אותו עם המקור), וצעצוע התעמלות (נדנדה, סולם וכד')
אני מצרפת לך קישור למדריך בניית צעצועים, אם אתה לא רוצה לקנות אפשר להכין בבית ולדאוג לתעסוקה לתוכי.
ככל שתהיה לו יותר תעסוקה ככה הוא ירכז את המאמצים בצעצועים במקום בנוצות שלו.
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
וקישור לצעצועים נוספים:
צעצוע מגליל נייר טואלט
צעצוע חיפוש מזון מגליל נייר מגבת
צעצוע נדנדה

איך אתם מתייחסים לתוכי כשהוא מורט? הוא מקבל יחס מכם? (יחס= דיבור, קשר עין, מגע)
חשוב להתעלם ממנו כשהוא מורט, אחרת הוא עלול להמשיך בהתנהגות אפילו רק כדי לקבל מכם יחס..
חשוב במקביל שתצ'פרו אותו כשהוא מתעסק בצעצועים או בכל דבר מלבד הנוצות שלו. זה לא חייב להיות מזון\ליטוף, אפשר להגיד
"ילד טוב" כשהוא משחק, אבל לדבר כמו לילד קטן, עם רגש, ולא בקול מונוטוני.
צעצועי חיפוש מזון הם מעולים כי התוכי גם צריך "לעבוד" ולהשחית את הצעצוע עם המקור, וגם הוא מקבל פרס (הצ'ופר שמסתתר בצעצוע).
אם יתעלמו ממנו כשהוא מורט אולי הוא יבין שההתנהגות הזו לא מזכה אותו בשום פרס, ויפסיק עם זה.

באופן כללי חשוב לדעת - תעסוקה חשובה מאוד לתוכי, כמו היכולת לשעשע את עצמו כשהוא לבד בכלוב. אסור להרגיל תוכי ליחס וחופש
במהלך כל היום אחרת יהיה לו קשה אם נעלמים לו פתאום כמו שקרה, או אם הוא מוצא את עצמו סגור בכלוב לבדו. הוא מרגיש מתוסכל,
בעונש, ולכן כדי למנוע את זה חשוב כבר מההתחלה להרגיל אותו להיות בכלוב לבד, עם צעצועים כדי שלא ישתעמם.
כשעוברים ליד הכלוב מדברים אליו, נותנים צ'ופר, שידע שלא שכחו ממנו\שהוא לא בעונש.. אבל הוא חייב להתרגל בהדרגה אחרת תהיה
בעיה בכל פעם שתעדר מהבית למשך זמן רב.

מריטה יכולה להיות מסיבה בריאותית או התנהגותית. בריאותית - צריך ללכת לוטרינר לבצע בדיקות ולשלול מחלות ו\או טפילים.
התנהגותית - שינוי קיצוני ביחס, שעמום, תסכול מיני, מחסור בצעצועים\גירויים.
אם הוא בבית ואתה מתאר שהמריטה החלה לאחר שנעדרת מהבית אני מאמינה שזו הסיבה..
אני מצרפת לך עוד מאמר על חשיבות הגירויים לתוכי, ממליצה לקרוא ולהעשיר את הסביבה שלו. ג'אקו זה תוכי אינטיליגנטי מאוד ולכן
העשרת הסביבה תועיל לו אני מאמינה: העשרת חיי התוכי בשבי

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”