ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי ninka »

אוו איזה חמוד :)),מתי יהיה אפשר כבר להתחיל להאכיל בדייסה ככה שזה יהיה פעמיים ביום? וכמה נותנים דייסה כשאחרי זה הם חוזרים לאימא? ועכשיו ספרתי..מסתבר שהגוזל בן 17 ימים..בטעות ספרתי תגיל שלו כשהביצה הופיעה והוא עדיין לא בקע ממנה :),הגיוני בגיל 17 להיות מנוצה כזה?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הצילוווווווווו!!!! לא הצלחתי לעשות עריכה..לחלק מהגוזלים הצואה ממש התקשתה על המקור,כשניסיתי לגרד קצת הגוזל פתח תפה כאילו ממש כואב לו...נראה שזה גם חוסם להם תנחירים ותאוור לנשימה..מה לעשות?????? עם מים פושרים זה לא יורד ! זה נראה מזעזע. תמונהhttp://xn--gebzbbce.co.il/8yy
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תילחצי. הגוזלים ינשמו מהפה.
לוקחים מים פושרים חמימים וטובלים במטלית ומשפשפים מעט. המים מרככים את האוכל שהתייבש או את הצואה וזה ירד לאחר פעמיים שלוש.
17 יום זה נשמע הרבה יותר קרוב לאיך שהגוזל נראה. השאלה האם את רוצה לקחת את הגוזל לצמיתות או להחזירו בכל פעם לאם?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

להחזיר...שיגדלו ביחד...סבב ראשון מוצלח..שתגדל אותם לבד.. ועל הדרך להרגיל אותם אליי ולהאכיל גם קצת.. זה לא יורד בכלל..ניסיתי לשפשף קצת זה נראה לי כואב להם..זה משגע אותי שאני מנסה ולא מצליחה ואני מפחדת שיחנקו לי חס וחלילה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה כנראה התקשה מאוד אבל תרככי עם מים חמימים מספר פעמים וזה יתנקה.
את יכולה להאכיל את הגוזל בכמויות קטנות ולהחזירו לאם. כך גם תוכלי לדעת האם את מסתדרת בהאכלה אם תרצי בעתיד לקחת גוזל ולהאכילו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

איך לעשות כמה פעמים? צריכה הסבר מפורט כי אני לא מצליחה...מרגישה ממש
נסתומה. ואני כן רוצה להאכיל אותם..ולהרגיל אותם..אבל שזה יהיה האכלה פעמיים ביום...אז באיזה גיל ? :) כי ככה גם עם האכיל לא טוב הוא לא יחנק לי :)))
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם יש לך חששות תוציאי את הגוזל כשהוא מנוצה כמעט מלא או מלא ניצוי.
במקרה כזה תצטרכי להאכיל פעם עד פעמיים ביום.
כשלוקחים גוזל גדול יחסית אז מן הסתם קשה יותר להאכילו. הוא לא מכיר את המזרק והוא מפוחד יותר (כמו שהבנת כבר )
כשמוציאים גוזל צעיר יותר קל להאכילו אבל צריך להאכילו מספר ארוחות ביום.
כשאת מוציאה את הגוזל נסי לשפשף בעדינות את צידי המקור עם שתי אצבעות ממש בחיבור לראש ותראי האם הוא מגיב לכך ומבקש מזון.
כדאי שתמשיכי עם המגע בגוזל שאת רוצה להוציא כדי שלאחר מכן כשתקחי אותו הוא יהיה פחות מפוחד או כבר יתרגל אלייך. כך יהיה לך קל יותר לטפל בו ולהאכילו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

למה אי אפשר להוציא אותו כשהוא קטן ולהאכיל פעמיים ביום ותשאר אימא שלו תשלים? עדיין לא החלטתי איזה...אז אני מוציאה תצהוב ומלטפת קצת...ואש תשחור קצת..בקיצור מביאה יחס לכולם :)),הצהוב היום ישב בשקט אצלי...וכשהחזרתי הוא צרח לאימא...אבל עדיין אני אמשיך לתת לשנהם יחס..ועוד מעט גם לשלישי..היום הוצאתי אותו אבל הוא מנוצה קצת בכנפיים..ומעדייפה לחכות שיגדל קצת .. שיתרגלו אלי כולם עד שהחליט,זה גם בסדר? והאמתי שהנוצות שלהם לא נעימים למגע.. זה לא חלק ונעים..למה? הליטוף לא עובר חלק :),והם מסריחים כשמריחים אותם..יום חמישי אקנה עוד תא..מקווה שהריח יעוף מהם..תגוזל הקטנים בלי ניצוי בכלל אפשר יהיה להרים ולעביר לחדש? או שהיא תידחה אותם? ודרך אגב מתי גוזלים פותחים עיניים וממש רואים אותי? כי ה3 האחרונים שנולדו עדיין עם עיניים סגורות.. ותודה על התשובות והעזרה!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את בהחלט יכולה ללטף את כולם ולהרגילם אלייך. אני מבין שהאם די מאפשרת זאת ולא ממש נלחצת.
אין בעייה להעביר את הגוזלים הקטנים לתא חדש האם לא תדחה אותם.
הניצוי לא נעים למגע בגלל מבנה הנוצה כשהיא מתפתחת,. הנוצה נמצאת בתוך קולמוס קשיח וזה מרגיש כמו קוצים בהתחלה.
בהמשך כשהתוכי יתנצה וכל הנוצות ישתחררו המגע יהיה נעים יותר.
גוזלי תוכונים פוקחים עיניים בגיל 9 יום.

קישור למדריך בנוגע להאכלת גוזלים:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אז מעניין למה הרביעי עדיין לא פתח עיניים
... היא בתא ואני פותחת תתא ומסתכלת...ואז היא יוצאת אחרי כמה דקות ..ואז ניכנסת לבדוק
שהכול בסדר ועוד הפעם הולכת..יחסית היא רגועה.. באיזה גיל יהיה ניצוי מלא ויהיה נעים לגעת?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”