ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חדש כאן ועם כמה שאלות על אלכסנדרין: דיבור,התנהגות ותזונה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

soft4
ביצה
ביצה

Re: חדש כאן ועם כמה שאלות על אלכסנדרין: דיבור,התנהגות ותזונה

שליחה על ידי soft4 »

העלתי סרט שצילמתי עכשיו ל YOUTUBE התוכי אצלי מיום חמישי(3 ימים) יש משפט אחד של מעט..... זה לא היה מתוכנן
http://www.youtube.com/watch?v=jxEl57mvESs
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זאת דוגמא מוחשית מה לא ללמד תוכי, אם אני אתעלם מהמשפט שלך ואתמקד במה שהתוכי עושה הוא חמוד מאוד. נראה שמתקשר מעולה
והגישה שלך בעצם בשלבים אלו תכתיב את ההתנהגות והקירבה ביניכם.

אם תיצמד להוראות של שירלי ותפעל על פיהן אני בטוח שבינך לבין התוכי יכולה להיות מערכת יחסים מצויינת.
תוכי אלכסנדרין ובכלל משפחת טבעות הצוואר עליהן נמנית גם הדררה מציגים לעיתיםפ אופי הפכפך, לרגע מתפנקים וברגע שני הופכים אגרסיבים, בוחנים שוב ושוב את המגדל ומנסים להיות אלו שבעצם ינהלו את הסביבה.

כדאי מאוד לתת לתוכי תחושה ולשדר לו שאתה "בעל הבית" וחלק ניכר מזה מגיע כתוצאה מאילוף. כמובן שיש לתוכי את האפשרות להתאקלם
טוב יותר ולבנות עימו יחסי אמון אבל זה חשוב . בהלך הימים הקרובים תמשיך לעדכן ותגיד האם יש שיפור והתוכי "נפתח" אליך .
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

איזה מתוק! ואחלה כלוב תמונה מסכימה עם אלי לגביי המשפט.. למה ללמד את התוכי מילים כאלו תמונה

7036 כתב: השאלה אם תיגמול עלול ליצור מצב שהוא רק יעלה במידה ואביא לו משהו ?
יש אופציה לעלות תמונות לפורום ?
עוד שאלה (לפחות לעכשיו) הוא מנסה לאכול לי מהפה !? אני מבין שזה לא בריא רפואית ?
תגמול לא יצור מצב כזה.. ההיפך, התגמול עוזר לתוכי ללמוד איזו פעולה אתה רוצה שהוא יבצע.בהמשך הוא יבצע את הפעולה רק
כשתבקש גם בלי תגמול
בנוסף כשהוא מבצע פעולה חשוב גם לתת תגמול מילולי ("ילד טוב" ,"כל הכבוד") ותגמול פיזי - ליטוף, ובהמשך הוא יבצע פעולה ויעדיף
את הליטוף מאשר את הצ'ופר האכיל...

אפשר לעלות תמונות.. תמונות וסרטונים להצגה בלבד (כלומר אין שאלה מקצועית שקשורה לתמונות או לסרטון) מעלים לפורום תוכים כללי:
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=104

עדיף לא להאכיל אותו ככה כי יש לנו בפה מיליוני חיידקים.. אם אתה מחזיק שקד בשיניים והוא אוכל את השקד לא יקרה לו כלום..
אבל רצוי להימנע מחילופי רוק
גם כשמנשקים את התוכי עדיף לתת נשיקה יבשה על המקור..
אם לא מרגישים טוב כמובן לשמור על מרחק ולא לנשק את התוכי או להתעטש לכיוון שלו.. לשטוף ידיים עם סבון לפני שנוגעים בו
הסיכויים קטנים שהוא ידבק אבל בכל זאת כדאי לשמור על היגיינה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

שירלי ואלי צודקים אל תלמד אותו משפטים שמהר מאוד יימאסו עליך
תנסה לגרד לו בעדינות מאחורי הראש מניסיוני כל משפחת טבעות הצוואר מאוד אוהבים זאת
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
soft4
ביצה
ביצה

שליחה על ידי soft4 »

חזרתי עכשיו!
תודה לתגובות ,לגבי המשפט כן זה היה מיותר בטח ובטח כאן בפורום,פשוט התלהבתי שהוא מדבר... אני מיישם את הקונספציה של מילה עם הקשר ומשמעות.
היום "קוקי" עלה על היד יותר בקלות את הפטפטת הוא שומר לרוב לכלוב.
מלבד הבוקר בזמן שהוא נירגע על ידי ושוב קישקש,הבעלים הקודמים לימד אותו מספר מילים שאנני יודע מה הם :-( .קוקי גם צוחק ושורק,האמת ששריקות פחות רצוי אבל זה ....מובנה
לגבי התזונה הוא גמר כמעט לגמרי את הכופתאות החדשות 90% ממה ששמתי לו (P15), אני מניח שאלו כופתאות טובות?(ללא פרסומת סמויה).
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכי אוכל את הכופתיות ורגיל אליהן זה מעולה .
לגבי דיבור בכלוב בלבד זה ישתנה, הוא מרגיש בטוח כרגע בכלוב וידבר בהמשך גם מחוצה לו. לשריקות אל תתייחסו , פשוט להתעלם התעלמות מוחלטת כשהוא שורק ,השריקוןת לא יפסקו אבל המינון והעוצמות של השריקות בהחלט יחלשו.
soft4
ביצה
ביצה

שליחה על ידי soft4 »

תודה
לגבי מינון התוכי על ידיי או צמוד אליי כ שעתיים עד שלוש ביום "חלש" ו 5 שעות ביום "חזק",זוכה למלוא תשומת הלב .
האם זה מספיק ,האם רצוי לתת לו להיות קצת לבדו שהכלוב פתוח (הבית סגור)
אני גר לבד ובימי השבוע ראשון עד חמישי קם מוקדם (עוד מהתוכי הקודם) במיוחד כדי להיות איתו,חוזר הביתה ומוציא אותו מיד מהכלוב,בסופ"ש הסיפור משתנה והוא מקבל אפילו יותר שעות אייכות
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא להשאיר את התוכי משוחרר ללא השגחה, הסכנות רבות והתוכי עלול להיפגע, תוכי ללא השגחה חייב להיות סגור בכלוב.

המינון והיחס לו זוכה התוכי מוגזם במידה ניכרת, אני בספק אם תוכל לעמוד בזה לאורך זמן מאחר ותמיד צצים דברים שונים שימנעו לתת לתוכי כל כך הרבה יחס, במקרים כאלו מתחילה בעצם בעיית ההתנהגות, התוכי חש עזוב נטוש ונכנס לדיכאון שיכול להסתיים גם במריטת נוצות.
מדבריך אני מבין שבמהלך היום אתה נמצא בסביבת התוכי, בחלק מהזמן תרגיל את התוכי להיות סגור בכלוב ובחלק תפתח את הכלוב ותתן לו לצאת החוצה, יחס עקיף זהו יחס שניתן לתוכי בעצם הנוכחות שלנו בסביבתו תיקשור עימו מידי פעם או מתן צ'ופר, יחס ישיר זהו יחס שניתן לתוכי כשהוא במחיצתנו מחוץ לכלוב אם במגע אילוף או משחק עימו, מאחר והתוכי די חדש אצלכם כדאי שתבדוק עם המגדל הקודם מה היה אורח החיים שלו , כל שינוי צריך להיעשות בהדרגה ולאורך זמן .
יחס עקיף יכול להיות שעה שעתיים ביום כשאתם בסביבת התוכי אך לא ממש מתעסקים בו אלא כדרך אגב, יחס ישיר יכול להיום 20-30 דקות ביום וזה מספיק בהחלט בהתחשב בעובדה שאתה נמצא בסביבת התוכי לא מעט זמן.
מאחר והתוכי כבר פיתח הרגלים בתקופה הקודמת לשהותו אצלכם כדאי שתברר ה היו ההרגלים כדי שלא יהיו בהתחלה תנודות חדות מידי למעלה או למטה.
soft4
ביצה
ביצה

שליחה על ידי soft4 »

בוקר טוב !
אצל המגדל הקודם התוכים היה בחצר בצמוד לדלת מרפסת הסלון.התוכי היה יוצא רק בערב שהוא היה חוזר.לפני שרכשתי את קוקי יצא לי ללכת ולראות אלכסנדרין שלטענת המגדל לא הוצא מהכלוב חודש.התוכי אומנם לא נשך אך לא רצא לעלות על שום יד.תמיד קיים החשש כי במידה ולא יקבל זמן איכות הוא יתקלקל.לכן שאלתי.אני לא נמצא בימי השבוע בין 07:00 ל 18:00 שאר הזמן שאני בבית קוקי מקבל יחס או של יציאה מהכלוב לידי\עליי לשעתיים שלוש או על הכלוב שהוא פתוח כמובן עם השגחה.
האם ככה תשמר התנהגותו ? למרות שזה לא מדע מדוייק .
שוב תודה אלי
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לדעתי הכי טוב להרגיל אותו כל פעם לזמן אחר.. לדוגמא יום אחד אם יוצא לך להיות איתו שעה-שעתיים, למחרת אם תשב איתו עשרים דקות זה בסדר.. העיקר שיתרגל לכל מצב. שיתרגל להיות בחוץ על הכלוב (כשאתה בבית ומשגיח) ושיתרגל גם להיות סגור בכלוב כשאתה בבית.
כשאתה בחוץ כמובן שהוא חייב להיות בכלוב.

לדעתי לא כדאי להרגיל אותו קבוע לשעתיים שלוש כל יום כי בדיוק כמו שאלי אמר, הוא יתרגל למצב הזה, ואם יום אחד לא תוכל לשבת איתו
כל כך הרבה זמן רצוף זה ישפיע עליו..
אם מההתחלה אתה מרגיל אותו לזמנים שונים, ובקיצור להרגיל אותו לשיגרה לא שגרתית... זה הכי טוב.

תדאג שיהיו לו צעצועים שהוא יכול להעביר איתם זמן בכיף כשהוא לבד בכלוב (בפנים או בחוץ), צעצועי חיפוש מזון וצעצועים לפירוק וכרסום
אני מצרפת לך קישור למדריך בנייה אולי זה יתן לך רעיונות לצעצועים:
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”