ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי נושך בלי סיבה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי נושך בלי סיבה

שליחה על ידי eli_lea »

הנשיכות שאת מדברת עליהן הן נשיכות כתוצאה מרצונו של התוכי להעביר לך מסר, השימוש במקור נפוץ אצל התוכים במקרים כאלה. אין לתוכי יכולת לדבר איתך ולהסביר לך מה הוא מבקש גם לא בתנועות גוף, הדרך היחידה היא להשתמש במקור, לדוגמא אם התוכי שוכב על הגב ואת מלטפת אותו ומפסיקה הוא ישתמש באחיזה של האצבעות שלך במקור לבקש עוד כנ"ל לגבי הפסקה. על ידי אחיזת האצבעות במקור הוא מתקשר איתך בדיוק כמו שתוכים מקרבים מקור למקור. עוד דוגמא מידי פעם שאני מגרד למיקה בראש היא מסובבת את הראש מחזיקה את האצבע ומרכינה את הראש שוב, היא לא מתכוונת לנשוך על אף שזה נראה כך, היא מביעה חיבה דרך מגע המקור באצבעות .
לגבי הרגליים, תוכי ימצא ברגליים שזזות ויוצרות אצלו עניין אובייקט מצויין למשחק, לתפוס לנשוך ולסגת לבחון את התגובות שלך תוך כדי.

השיטה הטובה והקלה היא להרחיק או למנוע ממנו גישה וכך להפסיק את הפעולה. הרבה יותר קשה ללמד את התוכי במה לא לגעת ומה לא לעשות, יש אין ספור דברים מסוכנים בבית ואנחנו צריכים להתארגן בבית בהתאם בדיוק כמו שמתארגנים כשתינוק מתחיל לזחול או ללכת, במקום ללמד את התוכי שלא ינשך את חוט החשמל שיורד מהקיר פשוט להרים ולהסתיר או להעביר, אותו דבר עם הרגליים, אם יכולה להתעלם זה עשוי לעזור ולהפסיק את התופעה, כי כשהרגל תהיה דוממת ואת לא תגיבי מבחינת התוכי נגמר העניין. הרגל תהיה כמו כל חפץ בבית.

הנשיכות הקטנות והעברת המסר דרכן זה חלק מתקשורת אבל לא כדאי לפתח את העניין יותר מידי אלא להיפך, כדאי למנוע את הפעולות ע"י הסחת דעתו של התוכי ופחות התייחסות ישירה לנשיכה. כרגע זה לא מפריע אבל כשהתוכי ירצה להביע מורת רוח וישתמש במקור להעביר את המסר זה עלול להיות לא נעים.

ההצעה שלי היא:
1.כמה שפחות לגעת ולהתעסק במקור.
2.במקרה שהתוכי נושך לא למשוך את היד לא לגעור או ליצור פעולה שהתוכי יכול לפרש אותה כתוצאה מהנשיכה, פשוט להסיח את דעתו .
3.ללמוד את תנועות הגוף של התוכי ולנסות להבין מתי הוא מתכוון לההשתמש במקור, למנוע זאת קודם לכן עוד בשלב ההתחלתי ע"י הסחת דעתו, למשל להראות לו חפץ , לשים מולו צעצוע וכו'.

4. תירגול "עלה" ו"רד" כבסיס .
התירגול צריך להיעשות במקום נטרלי ושקט ללא הסחות דעת והפרעות . עדיף בחדר בו הכלוב לא נמצא או שאינו בקשר עין עימו.
למטרת התירגול צריך מעמד בגובה הטבור או שאפשר לקחת כסא ולהשתמש במשענת שלו לשם כך.
צריך לשים לב שלתוכי יש אחיזה נורמאלית כשהוא על גבי המשענת והוא לא מחליק ממנה .

למטרת התירגול תשתמשי בצ'ופר אהוב על התוכי, בצ'ופר אהוב במיוחד על התוכי תשתמשי אך ורק באילוף, לא לתת במהלך היום ובטח שלא כחלק מהתפריט, התוכי צריך ללמוד שהוא מקבל את מה שהוא אוהב הכי הרבה בעת התירגול.

התירגול פשוט ואינו צריך להימשך יותר ממספר דקות ביום .
שמים את התוכי על הסטנד ומשיטים את היד, שמים את האצבע באיזור שבין הבטן לרגליים ואומרים "עלה " תוך כדי עלייתו של התוכי ליד.
אם התוכי עלה משבחים ומחזירים תוך כדי ירידה אומרים את הפקודה "רד" ומצ'פרים.
המטרה היא לא רק להביא את התוכי למצב שבו יהיה ממושמע ויבצע את הפקודה"בעיניים עצומות" אלא ליצור קשר טוב יותר בינך לבין התוכי.
התוכי לומד שכשהוא ממלא את הפקודות הוא מקבל צ'ופר, התוכי לומד שכשהוא מבצע את הפקודה ונשמע לך הוא מקבל תשבוחות וגורם לך לאושר. התוכי ירצה לשמח אותך ולשמוע אותך מתלהבת ממנו וימלא את הפקודה ברצון, על אותו עיקרון תוכלי להמשיך עימו לתרגילים הבאים.

אני מעריך שגם אימך תוכל לבצע עימו את התרגיל בשלבים קצת יותר מאוחרים ללא בעייה.

אם את מנסה תעדכני אותנו כיצד הולך, האם טוב או שיש קשיים .

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”