ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לחם לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

Re: לחם לתוכים

שליחה על ידי שלומי כהן »

בעבר היה לי להקה של תוכונים המונה 15 זוגות נתתי להם את סוף בלחם אם קצת מים
פעם אחת בשבוע והכל היה בסדר .
לדעתי כל מה שנותנים במינון נכון זה בסדר אם מגזימים זה גורם לבעיות אן ספק ביכלל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבעייה שאתה לא יודע אם זה בסדר, זה שהם חיים זה לא אומר שזה בסדר, הוא שאמרתי, גם בן אדם שמעשן הוא בסדר, הוא חי ,הוא רץ, הוא מתפקד ועובד, הנזק המצטבר לא נראה לעין ואינו מיידי.
בעבר המזונות לתוכים לא היו מורכבים כל כך, בעבר לא היה אינטרנט ומקום ללמוד בו על כל הנושאים , מגדלים מעטים באמת ידעו והבינו
מה טוב ומה לא למאכל והרבה פעמים לא הצליחו לגדל כי תוכים מתו והם לא הבינו למה.
לתוכים יש היום מזון מעולה , תערובות שעוברות ביקורת איכות עם מגוון זרעים לא מבוטל, כופתיות שמכילות את כל אבות המזון הנדרשים לתוכים על מנת לגדול ולהישאר בריאים , תוספות של פירות וירקות שטופים , השרייה הנבטה ...מה עוד צריך? מגוון רחב עם מזונות בטוחים וטובים מבלי לקחת סיכונים מיותרים ומבלי להגיש לתוכים מזונות מזיקים שללא ספק יקצרו את חייהם.
כשאני קורא שמגדל כזה או אחר ממליץ לתת שום כי "זה מנקה את המערכת של התוכים " ושהוא ניסה וזה חולל פלאים אני יודע שלא מעטיםפ ינסו זאת, זה חורה לי אבל אני מקווה שיהיו כאלה שיבדקו שוב ושוב לפני מתן מזון מזיק. אבל כשאני קורא על בעלי מקצוע שטוענים שמתן כל מזון שאנו אוכלים טוב לתוכי ( מלבד אבוקדו ושוקולד ) זה הרבה יותר מפריע ומתסכל. למשל ההמלצה לתת לתוכי חלב מאחר ויש בחלב הרבה סידן , תוכי לא אמור לאכול דברי חלב מאחר ואין לו את האנזימים לפירוקו ,סידן? כל כך הרבה אפשרויות עומדות בפנינו להעשיר את מזונו של התוכי בסידן מבלי לתת מזונות שעלולים להזיק. אפשר להמשיך ולדון בכל סוגי המזונות "המותרים על פי המומחים" אבל הדוגמא של החלב מספיקה.
גידלתי קרוב ל 19 שנים בעיקר סוגים קטנים ובינונים , בתחילת הדרך גם אני ניזונתי ממגדלים קטנים או מבעלי חנויות ,המידע היה דל מאוד
ועשיתי טעויות בעיקר בנושא התזונה. היום הכל שונה , היום כל מגדל יכול לקבל מזון טוב ובטוח , היום כל מגדל יכול לקרוא מאמרים בנושא
לדעת כיצד בנויה מערכת העיכול של התוכי ואיך אפשר לשמור עליו.
אני לא מבין או לא רואה סיבה לקחת סיכונים כשאין צורך בכלל.
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

שליחה על ידי שלומי כהן »

כמו שצינתי בעבר נתתי לחם לתוכים...
כיום כמו שרשמת אין צורך בתוספות האלו יש מגון רחב של מזונות המורכבים אם כל התוספות
הרצויות ווהבריאות לתוכים.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”