אלי כתב "במידה ותוכי לא קיבל את הצבע כגוזל מתחיל לקבל גוון אדמדם במיוחד לא בצורה סימטרית אז יתכן ומדובר בבעיות בריאות כגון בעיות בכבד ועוד."
לא כל כך הבנתי. אפשר לפרט בהסבר?
בכל מקרה, לגוז יש נוצות אדום - שחור בחלק מהנוצות בכנפיים.
אולי זה בנוצות תעופה - אני לא כלכך יודעת בכנפיים מה זה כל סוג.
החום זה רק מהצילום. באמיתי זה אדום
אבל לא כל הנוצה אדומה (כמו תמונה של גאקו אדום שמישהו העלה כאן לא מזמן) אלא עיקרה שחור, ומשולב בה האדום. (ממש כמו בתמונה הראשונה של שתי הנוצות)
עניין הצבע הוא בעיה אחת
הגענו אל זה כי נראה שבעיקר זה סוג הנוצות הנושר/נופל
בתשובה לשירלי- הנוצות ניראות שלמות ויפות כאילו התנתקו משום מה מהגוף
יכול להיות שכשהילדים משחקים איתו הם בטעות פוגעים לו בהן ואז מאוחר יותר הן נופלות? שירלי העלתה את זה, אבל למה זה קורה דוקא בהן? יותר חלשות? איך אפשר לדעת "בזמן אמת" שזה קורה?
יש לציין שהוא הולך אל כולם בשימחה ולא נראה שהוא מפחד ממישהו או כועס על מישהו
נשמח לעזרה
מישהו נתקל בכאלו דברים פעם?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נוצות של גוזגוז שמצאנו
מנהל: מפקחים
Re: נוצות של גוזגוז שמצאנו
כתבתי לגבי הצבע האדום מאחר ויתכן ותקראי ברשת ששילוב של אדום בנוצות נוצר כתוצאה ממחלה.
הקדמתי וכתבתי לך שכשגוזל מקבל את הצבע האדום מדובר במוטציה ולא בעית בריאות לעומת זאת כאשר בגיל מאוחר כבוגר התוכי מתחיל לקבל
גוון נוצות בנוצות יתכן שמדובר בבעייה בריאותית ולרוב בעייות בכבד אבל לא רק .
כלומר הצבע האדום שיש לגוזגוז אינו מטריד כלל והייתי מתייחס אליו כמו לעוד גוזל שחלק מנוצותיו בצבע אדום אילמלא הנשירה.
לא ענית לי לגבי האיזורים שסימנתי בעיגול, האם הנוצות אינן ישרות? האם יש מעין בליטה בקולמוס ?
למשל בתמונה 3 אני רואה שנוצות התעופה מעט מקורזלות ולא ישרות ממש ....שוב, יתכן שלא ממש רואים זאת.
אני אישית לא נתקלתי בתופעת נשירה של נוצות בכמות כזאת. העלו כאן מידי פעם את הנושא וציינו שלתוכי כזה או אחר נשרו נוצות
אך אי אפשר להשוות בין המקרים . יתכן שזהו פגם בנוצות והנוצות יתחדשו ובזה יפתר העניין .
אני מציע בחום להפנות את השאלות לד"ר גדי שרביט עם קישור לדיון הזה שיראה את התמונות ואת התכתובות ויתן לך מענה.
כך נוכל לשמוע דעה נוספת ומקצועית בעניין.
בהצלחה.
הקדמתי וכתבתי לך שכשגוזל מקבל את הצבע האדום מדובר במוטציה ולא בעית בריאות לעומת זאת כאשר בגיל מאוחר כבוגר התוכי מתחיל לקבל
גוון נוצות בנוצות יתכן שמדובר בבעייה בריאותית ולרוב בעייות בכבד אבל לא רק .
כלומר הצבע האדום שיש לגוזגוז אינו מטריד כלל והייתי מתייחס אליו כמו לעוד גוזל שחלק מנוצותיו בצבע אדום אילמלא הנשירה.
לא ענית לי לגבי האיזורים שסימנתי בעיגול, האם הנוצות אינן ישרות? האם יש מעין בליטה בקולמוס ?
למשל בתמונה 3 אני רואה שנוצות התעופה מעט מקורזלות ולא ישרות ממש ....שוב, יתכן שלא ממש רואים זאת.
אני אישית לא נתקלתי בתופעת נשירה של נוצות בכמות כזאת. העלו כאן מידי פעם את הנושא וציינו שלתוכי כזה או אחר נשרו נוצות
אך אי אפשר להשוות בין המקרים . יתכן שזהו פגם בנוצות והנוצות יתחדשו ובזה יפתר העניין .
אני מציע בחום להפנות את השאלות לד"ר גדי שרביט עם קישור לדיון הזה שיראה את התמונות ואת התכתובות ויתן לך מענה.
כך נוכל לשמוע דעה נוספת ומקצועית בעניין.
בהצלחה.
Re: נוצות של גוזגוז שמצאנו
ודאי... אם הוא נופל הרבה זו יכולה להיות הסיבה5488 כתב:יכול להיות שזה מרוב ניסיונות טיפוס שלו בכלוב ו"נחיתות" ?
האם זה מסוכן לו שנופלות לו נוצות?
זה מסוכן אם מדובר בנוצת דם שנשברת ולא נתלשת מהבסיס. אם נוצת דם נשברת התוכי ידמם, ואם הדימום לא פוסק
צריך לעצור אותו מיד (קמח\קונפלור) ואם זה לא עוזר, לתלוש את הנוצה השבורה
5488 כתב:יכול להיות שכשהילדים משחקים איתו הם בטעות פוגעים לו בהן ואז מאוחר יותר הן נופלות? שירלי העלתה את זה, אבל
למה זה קורה דוקא בהן? יותר חלשות? איך אפשר לדעת "בזמן אמת" שזה קורה?
כשהתוכי נבהל (אולי מרעש, אולי מנסה לטפס ומחליק..) הוא מנסה לעוף - הוא מנופף בכנפיים חזק ומהר מתוך אינסטינקט
אם הכנף פוגעת במשהו, בגלל קשיחות הנוצה ועוצמת הניפוף, נוצה יכולה להתלש ממקומה.
הזנב של הג'אקו קצר יחסית, אבל גם הזנב עלול להיפגע ונוצות יפלו אם הוא יסתבך בכלוב
אם לא ממכה, לפעמים התוכי יכול להיתפס לא נכון ולהחליק, והכנף\זנב נתקעים בסורגים ושוב נוצה עלולה להשבר\להתלש. יכול להיות גם
שהנוצה לא תיפול מיד כי היא תפוסה ע"י שאר הנוצות, ורק כשהתוכי יפרוש כנפיים וינופף אז פתאום תיפול הנוצה.
נוצות הכנפיים לא חלשות יותר, ההפך הן קשיחות וחזקות ביחס לשאר נוצות הגוף, זו ה"בעיה".. הנוצה קשיחה וכשפוגעת בחפץ כלשהו או
מתעקמת איכשהו - היא יוצאת ממקומה. אפשר למשל ללטף נגד הכיוון נוצות גוף וראש אבל נוצות כנפיים וזנב אי אפשר כי הן מקובעות
בטבע התוכי לא נמצא בכלוב, והנוצות שלו לא גזורות אז הוא מיד עף בלי בעיה.. בבית\בכלוב זה בעייתי מהבחינה הזו, וזה עלול לקרות.
תעקבו אחריו כל היום ותראו, רק ככה אפשר לדעת בזמן אמת אם זה המקרה.. תראו אם סתם כך נושרת נוצה או שזה כתוצאה ממכה\נפילה