תראי, דררות ברוב חלקי הארץ (לפחות אצלנו בצפון) מסתובבות חופשי בלהקות. יכול להיות שהוא יצטרף אליהם יום אחד ויסתדר מצויין.
יכול להיות שעורבים יתקפו אותו, יכול להיות שחתול יתפוס אותו, יכול להיות שהוא יגיע למרפסת של מישהו אחר והוא יגדל אותו,
ויכול להיות שהוא ימשיך לחזור אלייך.
בסך הכל אם הוא לא עד כדי כך חשוב לך ולא אכפת לך לאבד אותו, תמשיכי לתת לו את החופש הזה.
אם הוא יקר לך ואת לא רוצה להסתכן, תגזרי. זה לא כואב לו ואם הוא מקבל יחס וחופש בבית, תאמיני לי שהוא לא ירגיש שחסר לו משהו.
בד"כ כשתוכי נבהל הוא עושה אחד משני דברים: קופא במקום, וככה הוא טרף קל, או עף מהר ורחוק ומאבד את דרכו הביתה.
אני יכולה להגיד שגם לשים תוכי בכלוב זה "מצער" ו"מונע ממנו להרגיש חופשי", וככה חשבתי בהתחלה, אבל לא כך המקרה.. בהנחה
שהכלוב מספיק מרווח ושהתוכי משוחרר וחופשי לצאת ממנו כל יום.
טוויטוש שלנו בהדרגה הורגל לכלוב שלו, ותאמיני לי שהוא מרוצה ונהנה, ומשחק ומטפס ויורד, והכי אוהב שאנחנו משבחים אותו על כל
פעולה שכזו בתוך הכלוב. אני מוכנה להישבע שהוא מרגיש כמו ילד שמרצה את הוריו.. אחרי כל תגובה נלהבת שלנו, הוא מתמלא מרץ
ומצייץ ומסתכל עלינו במבט של "ראיתם איך עשיתי את זה?"
בקיצור אני בטוחה שאין לך כוונה רעה, ואת רוצה להיות טובה אל התוכי. אבל לפעמים להיות טוב זה להיות אחראי, ולא לתת חופש בלתי מוגבל.. נכון שזה נראה הכי טוב, אבל זה מהר מאוד יכול להפוך לגרוע ביותר.. וחבל..
בכל מקרה, החלטה שלך .. מקווה שיהיה רק טוב