ושוב שלום לכולם
אני רוצה לגזור לתוכי את הנוצות תעופה
אבל לפני זה רציתי לדעת כמה דברים
1 - אם אני גוזר לו את הנוצות האם זה ייגדל בחזרה ויהיה מושלם כמו עכשיו (עגול בקצה)?
2 - כמה נוצות צריך לגזור לו איזה מהם ובאיזה אורך ?
3 - אם זה לא ייכער את התוכי ?
דרך אגב כרגע הנוצות של התוכי לא גזורות ושהוא מנסה לעוף וזה לעיתיים מאוד רחוקות
הוא לא מצליח והוא נוחת אחרי 2 מטר, וגם לא עף גבוה בכלל אלא בירידה מהגובה שהוא מתחיל.
מה הסיבה יכולה להיות ?הכנפיים שלו בסדר גמור הם שלמות ואין לו שום נכות.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גזירת נוצות תעופה?
מנהל: מפקחים
-
danaviv123
- ביצה

Re: גזירת נוצות תעופה?
אני מבין שאתה חדש בעסק, וככל הנראה גם חסר נסיון, הייתי ממליץ לך לצפות במישהו אחר עושה את זה עד שתצבור קצת נסיון ותראה כיצד זה מתבצע, גזירה לא נכונה יכולה לפצוע את התוכי ולגרום לכאב רב ובמקרים קיצוניים למוות, אל תקח סיכון.
(זה לא אמור לעלות הרבה אצל וטרינר, ואולי זה שמכר לך את התוכי מוכן לעשות את זה אפילו בחינם)
(זה לא אמור לעלות הרבה אצל וטרינר, ואולי זה שמכר לך את התוכי מוכן לעשות את זה אפילו בחינם)
היי שלומי,
במידה ונוצות התעופה אינן גזורות יתכן שהתוכי אינו עף מחוסר ביטחון, בכל מקרה צריך לבחון מדוע על מנת לא לגזור את הנוצות ולגרום לו חלילה לאיבוד כליל של כושר התעופה לצנוח מטה ואף להיפצע.
הנוצות לאחר הגזירה אינן גודלות יותר, הן נשארות במצב בו גזרת אם הם הגיעו לגודלן הסופי מבחינת גדילה.
הנוצות יתחדשו בבוא הזמן עם החלפת הנוצות , נוצות גזורות יפלו ובמקומן יגדלו נוצות חדשוץ
שמור היטב על התוכי , לפתע הוא יתפוס אומץ ויתעופף החוצה מבלי לשוב וחבל.
אם אינך בטוח בעצמך אפשר לקטום נוצות אצל וטרינר, אפשר להיעזר במגדל מנוסה.
תרשים לגזירה\קיטום נכונה של נוצות תעופה
במידה ונוצות התעופה אינן גזורות יתכן שהתוכי אינו עף מחוסר ביטחון, בכל מקרה צריך לבחון מדוע על מנת לא לגזור את הנוצות ולגרום לו חלילה לאיבוד כליל של כושר התעופה לצנוח מטה ואף להיפצע.
הנוצות לאחר הגזירה אינן גודלות יותר, הן נשארות במצב בו גזרת אם הם הגיעו לגודלן הסופי מבחינת גדילה.
הנוצות יתחדשו בבוא הזמן עם החלפת הנוצות , נוצות גזורות יפלו ובמקומן יגדלו נוצות חדשוץ
שמור היטב על התוכי , לפתע הוא יתפוס אומץ ויתעופף החוצה מבלי לשוב וחבל.
אם אינך בטוח בעצמך אפשר לקטום נוצות אצל וטרינר, אפשר להיעזר במגדל מנוסה.
תרשים לגזירה\קיטום נכונה של נוצות תעופה
חשוב מאוד לגזור נוצות.
יש לא מעט מיקרים שקראו בבית והתוכי מת בגלל שלא קצצו לו את הנוצות..
יש לא מעט מיקרים שקראו בבית והתוכי מת בגלל שלא קצצו לו את הנוצות..

ושוב תודה לכולם נראה לי שאני הגזור לו לבד
זה לא נראה מסובך כלל
זה לא נראה מסובך כלל
שלומי,
מהתאור שלך נשמע לי שנוצות התעופה כן גזורות.
יתכן שאינך מזהה זאת מכיוון שכשהתוכי עומד והכנפיים אינן פרוסות- עיין לא מנוסה לא רואה שנוצות התעופה גזוזות, וכשהתוכי מנופף בכנפיו בניסיון לעוף, הפעולה מהירה מאוד, כך שגם אז קל לפספס.
ממליצה לך מאוד להיעזר בכל זאת במישהו שיודע איך ואילו נוצות בדיוק לגזור. הנזק יכול להיות פיזי ולא רק!!!
גם אם תיפעל נכון בעיניין הנוצות, עדיין אתה לוקח סיכון שהתוכי יחווה סטרס שיזמן חולי ואולי יפחד מימך בהמשך.
צריך לדעת איך לעשות זאת באופן שבו החוויה תיגרום לתוכי למינימום סטרס.
בהצלחה
מהתאור שלך נשמע לי שנוצות התעופה כן גזורות.
יתכן שאינך מזהה זאת מכיוון שכשהתוכי עומד והכנפיים אינן פרוסות- עיין לא מנוסה לא רואה שנוצות התעופה גזוזות, וכשהתוכי מנופף בכנפיו בניסיון לעוף, הפעולה מהירה מאוד, כך שגם אז קל לפספס.
ממליצה לך מאוד להיעזר בכל זאת במישהו שיודע איך ואילו נוצות בדיוק לגזור. הנזק יכול להיות פיזי ולא רק!!!
גם אם תיפעל נכון בעיניין הנוצות, עדיין אתה לוקח סיכון שהתוכי יחווה סטרס שיזמן חולי ואולי יפחד מימך בהמשך.
צריך לדעת איך לעשות זאת באופן שבו החוויה תיגרום לתוכי למינימום סטרס.
בהצלחה