היי
רציתי לשאול איך נקבע מין התוכי
לא איך יודעים את המין אלא איך הוא נקבע
אני יודע שבצבי ים
הביים העליונות יהיו בנות
והתחתונות בנים (או הפוך.. אני לא זוכר)
וזה בגלל הטמפרטורה
זה גם ככה אצל התוכים??
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך נקבע מין התוכי<?>
מנהל: מפקחים
Re: איך נקבע מין התוכי<?>
אין קשר בין רמת החום למין התוכי , הזכרת צבים וגם אצל תנינים זה כך אם איני טועה , אצל בעלי כנף החום לא קובע את המין.
שאלה טובה לד"ר גדי שרביט ולכן מועבר לפורום מענה וטרינרי.
שאלה טובה לד"ר גדי שרביט ולכן מועבר לפורום מענה וטרינרי.
חשבתי על זה עווד פעם..
יכול להיות שזה בגלל קנטיקה של ההורים?
כי אני יודע שיש חיבורים שנגיד אפשר לדעת מהרגע שצומחות הנוצות הראשונות ורואים תצבע
כי נגיד כל הלטינו (לדוגמא..) נקבות בטוח
וכל הקובלט (גם לדוגמא XD) זכרים...
אז יכול היות ששככה זה נקבע?
יכול להיות שזה בגלל קנטיקה של ההורים?
כי אני יודע שיש חיבורים שנגיד אפשר לדעת מהרגע שצומחות הנוצות הראשונות ורואים תצבע
כי נגיד כל הלטינו (לדוגמא..) נקבות בטוח
וכל הקובלט (גם לדוגמא XD) זכרים...
אז יכול היות ששככה זה נקבע?
אתה מתכוון לגניטיקה אבל מדובר בתאי זרע של הזכר , הזכר מפרה את הנקבה ע"י תאי זרע , תאי הזרע נושאים תאים זכריים ותאים נקביים, תאי הזרע שנקלטים הם אלו שיקבעו את מין הגוזל.
שוב, נמתין לד"ר גדי שרביט שיתן הסבר בנושא.
שוב, נמתין לד"ר גדי שרביט שיתן הסבר בנושא.
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
קביעת המין -זכר ונקבה נקבע ברגע שהזרע מפרה את הביצה- בתוכים כמו בבבני אדם וברוב החיות לא ניתן לדעת בדיוק כיצד נקבעת המיניות , זוהי כמובן שאלה של הזיגוטה-הביצית המופרת שנוצרת ועמה בא הגנום של הזכר ושל הנקבה.
במוטציות כמו לוטינו שאינם פרי טבעי של הטבע, יד האדם משפיע לא רק על המבנה החיצוני של התוכי ועל צבעו אלא גם על תכונות הגנום שלו- התכונות הגנטיות ולכן קל יותר ליצור או להשפיע ליצירת זכר או נקבה.
בהצלחה,
במוטציות כמו לוטינו שאינם פרי טבעי של הטבע, יד האדם משפיע לא רק על המבנה החיצוני של התוכי ועל צבעו אלא גם על תכונות הגנום שלו- התכונות הגנטיות ולכן קל יותר ליצור או להשפיע ליצירת זכר או נקבה.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.