ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סרטים ליום השואה

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא
הודעות: 8724
הצטרף: 19 מרץ 2010 18:46

סרטים ליום השואה

שליחה על ידי שירלי87 »

סרטים מומלצים, יחסית לא קשים לצפייה (ככה זה כשעובדים בחנות דיוידי...רואים מלא סרטים..)




תמונה
החיים יפים
סרט חובה של רוברטו בניני.
תקציר:
"ללא ספק אחד הסרטים המרגשים, הפיוטיים והנועזים שנוצרו בקולנוע בעשור האחרון. רוברטו בניני מצליח לספר באמצעות קומדיה מטורפת בעלת אלמנטים של פנטזיה את סיפור השמדת יהודי איטליה, מבלי ליפול ולו פעם אחת למלכודת של טעם רע. זהו סרט הומניסטי שבמרכזו אהבת אדם בכלל ואהבת אב לבן בפרט. בחלקו הראשון, הסלפסטיקי, מתואר סיפור אהבתם של מלצר יהודי שלומיאל ומורה נוצריה, המאורסת לפשיסט, בטוסקנה של שלהי מלחמת העולם השנייה. בחלקו השני של הסרט, הטעון והמורכב, נשלחים האב והבן למחנה ריכוז, ואליהם מתעקשת להצטרף גם האם. האב, שמחליט להגן על בנו הקטן מזוועות הנאצים, מעמיד פנים כאילו שהותם במחנה אינה אלא משחק נושא פרסים."
שחקנים: רוברטו בניני, ניקולטה בראשי ועוד.



תמונה
הנער בפיג'מת הפסים
תקציר:
"ברונו בן השמונה חי חיים מוגנים כבנו של קצין נאצי אשר קידומו מנתק את המשפחה מביתם הנוח בברלין אל אזור מרוחק, בו לילד הבודד אין מה לעשות ועם מי לשחק. משועמם וסקרן, ברונו מפיר את האיסורים החוזרים של אמו שלא לחקור את הגינה האחורית בבית החדש, והוא מטייל אל "חווה" שנמצאת לא רחוק.
שם הוא פוגש את שמואל, נער בגילו של ברונו, שחי בקיום מקביל וזר מצדה השני של גדר התיל הגבוהה. המפגש של ברונו עם הנער בפיג'מת הפסים מעיר אותו מתמימותו ופוקח את עיניו אל זוועות עולם המבוגרים שסביבו.
אך לידידות האמיצה שצומחת בין שני הנערים תוצאות מחרידות..."
שחקנים: ורה פרמיגה, דייויד תוליס, רופרט פרנד ועוד.

הרבה השמיצו את הסרט, אמרו שהוא מציג את המפקד הנאצי כמאופק, ומעורר בצופה רחמים על משפחתו - דבר שהמבקרים לא מעוניינים לעשות, ושהסרט הוא פנטזיה ששמה ללעג את רצח היהודים באושוויץ (לא מציינים את שם המחנה, אבל ברור שמדובר בו).
אני אישית חושבת שהמבקרים פיספסו את הפואנטה, זה הסרט הראשון שראיתי שמראה לנו נקודת מבט של ילדים גרמנים (גיל התמימות והגיל בו הילד\ה קל להשפעה - הילד הקטן שמפקפק ולא מבין, ומצד שני האחות שמתאהבת בקצין נאצי צעיר וזו הסיבה העיקרית שהיא סוגדת ומעריצה את הנאצים), וזה העיקר בסרט, לא המחנה או היהודים. הסרט מבוסס על ספר שנועד לילדים מתלכתחילה, והוא לא עובדתי בכלל, אבל הוא מעורר מחשבה.
ספויילר רציני - הסוף -
ספוילר! :
בסצנה הסופית, הילד הגרמני מובל לתאי הגזים עם קבוצה של יהודים בזמן שאביו, מפקד המחנה, מחפש אותו ומאחר להגיע. בכל המרדף הדבר היחידי שרץ בראש זה "מהר, תציל אותו, הוא לא אמור להיות שם, אוי מסכן, הוא מת".... ואז פתאום עוצרים רגע, ומבינים כמה קל ומפחיד "לקבל" מוות של מאות אנשים חפים מפשע... הרי חושבים על הילד המסכן, אבל מה עם היהודים שנספו? למה לעז*** הם מתו? ולמה לא חשבתי עליהם אפילו שנייה בכל הסצנה הזו ורק על הילד ה"מסכן"?.. מטריד ומעורר מחשבה.



תמונה
הפסנתרן

סיפור אמיתי, היצירות של שופן פשוט.. אין מילים. יצירת אומנות.
תקציר:
"ב-23 בספטמבר 1939 ניגן ולאדיסלב שפילמן, פסנתרן יהודי צעיר, את הנוקטארנו בדו דיאז מינור של שופן בשידור חי ברדיו בעוד הפגזים הגרמנים מתפוצצים בחוץ. הייתה זו היצירה האחרונה ששודרה בשידור חי מוורשה. באותו יום הרסה פצצה גרמנית את תחנת הכוח, והרדיו הפולני השתתק. הפסנתרן הצעיר והמחונן שרד בגטו וורשה כשהוא מנגן לפרנסת משפחתו, הוא היחיד מבינהם שמצליח לחמוק ממחנות המוות. עכשיו עליו לחיות בסתר בלב הגטו. כך הוא חולק את הסבל, ההשפלה, והמאבק. לאורך המלחמה מצליח שפילמן לשרוד מארוחה לארוחה ממחבוא למחבוא. קצין גרמני שמאזין לנגנתו של שפילמן, נוקטארנושל שופן, על פסנתר שמצא בין ההריסות, בא לעזרתו וכך מצליח שפילמן לשרוד."
שחקנים: אדריאן ברודי, תומס קרצ'מן, אמיליה פוקס ועוד.


סרטים קשים יותר (לא מומלץ לילדים)

רשימת שינדלר - למקרה שמישהו לא ראה עדיין

הזייפנים - סיפורו האמיתי של סלומון סורוויץ', בוהמיין וזייפן, אשר נאסר על ידי הגרמנים ונשלח למחנה ריכוז. בשנת 1944 הוא מצורף על ידי הנאצים למבצע זיוף ענק שמטרתו לסייע במימון המשך המלחמה ולהפיל את כלכלות אנגליה וארה"ב. במחנה הריכוז זקסנהאוזן הופרדו שתי מכלאות והפכו לסדנא משוכללת לזיוף, שם נולד "מבצע ברנהרד". אסירים ממחנות שונים הובאו למקום כדי למלא את המשימה: אנשי דפוס מקצועיים, בנקאים, ציירים ובעלי מקצועות חופשיים נוספים, כולם הפכו לחברים בקומנדו הזייפנים הסודי ביותר. עמדה בפניהם הברירה לשתף פעולה עם האויב על מנת לשרוד. הם היו אסירים ב"כלוב של זהב" במחנה, עם אוכל ומיטה לישון עליה, אך אם יחבלו במבצע גורלם יהיה מוות בטוח. בפני הזייפנים עמדה דילמה קשה, האם להציל את חייהם במחיר תרומה למאמץ המלחמתי הנאצי או להציל את מצפונם ולשלם בחייהם... הסרט זכה בפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר.
שחקנים: קארל מרקוביץ', אוגוסט דיהל, דוויד סטרייסו, מרטין בראמבאך, אוגוסט זירנר, ויט שטובנר, סבסטיאן אורזנדובסקי

התנגדות - זהו סיפורם האמיתי של שלושה אחים יהודים רוסים בזמן מלחמת העולם השנייה, שמחליטים לא להיכנע לכיבוש הנאצי, ובורחים ליערות בלארוס. שם, הם מסתתרים ומחליטים לקחת תחת חסותם פליטים נוספים ולספק להם מחסה, ללמד אותם להילחם, ולעמוד על שלהם, לא משנה מה המחיר.
שחקנים: דניאל קרייג ("ג'יימס בונד"), לייב שרייבר (CSI: Las Vegas) וג'יימי בל ("בילי אליוט") כשלושת האחים.



ציטוט לסיום-
"העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו, לא בגלל האנשים שעושים רע, אלא בגלל אלו שלא עושים דבר בעניין" - א.א.


תמונה
סמל אישי של משתמש
יהודה גבריאל
בקיעה
בקיעה
הודעות: 494
הצטרף: 25 מרץ 2008 23:40
שם פרטי:: יהודה

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי יהודה גבריאל »

ראיתי הכל...
מי שרוצה לראות באמת סרט יפה שיראה ממזרים חסרי כבוד אחד הסרטים כל הסרט הורגים נאצים ומתעללים בהם כיף לראות את זה
תמונה
הולך אדם הולך והוא כנר דועך
ואין שואל ואין יודע למה זה ואיך
עצב בעינייו ועצובים שיריו
קרב יומו זאת יודע והוא סופר ימיו
קורא ואין עונה לאלוהים פונה
עד אנא יתענה.

עמוק בלב יודע דבר לא יעזור
עמוק בלב יודע כי אין כי אין מזור.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא
הודעות: 7903
הצטרף: 21 יוני 2008 23:54

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי נטליקי »

תודה רבה על ההמלצות שירלי.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
כרמימן
גוזל
גוזל
הודעות: 1161
הצטרף: 16 מאי 2009 14:44
שם פרטי:: איתי כרמי

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי כרמימן »

ראיתי את רובם...
סרטים מהמהמים....
סמל אישי של משתמש
מתניה שניידר
בקיעה
בקיעה
הודעות: 554
הצטרף: 04 פברואר 2009 16:39

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי מתניה שניידר »

ראיתי את התנגדות והנער בפיג'מת הפסים
לגבי הנער בפיג'מת הפסים= סרט נחמד אך לפי דעתי הוא אינו ממחיש את השואה לפי מה שאנו רוצים לראות
הילד שאינו יהודי הוא בעצם גיבור העלילה וכאשר הוא נשלך לתאי הגזים כל מי שצופה בסרט חושב
"אוי איזה מסכן" כאילו היהודים לא נשלחו איתו
כמו ששירלי כתבה
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!
תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא
הודעות: 8724
הצטרף: 19 מרץ 2010 18:46

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי שירלי87 »

אני חובבת של טרנטינו, אבל ב"ממזרים חסרי כבוד" הוא הגזים.. שעתיים וחצי סרט? הוא סחב יותר מדיי עם קטעים משעממים, הפך את הסרט לארוך ומייגע.. הדבר הטוב היחידי (לעניות דעתי) בסרט זה המשחק של "צייד היהודים" כריטוף וולץ, השחקן פשוט גאון... אין דברים כאלה
הוא זכה באוסקר על התפקיד אגב, והגיע לו. מעבר לזה יש כמה קטעים מצחיקים, אבל הסוף איכזב אותי..
ואגב הסרט לא ממש בנושא השואה, יותר בנושא מלחה"ע ה-2, אבל מומלץ רק כדי לראות את וולץ.


2163 כתב: לגבי הנער בפיג'מת הפסים= סרט נחמד אך לפי דעתי הוא אינו ממחיש את השואה לפי מה שאנו רוצים לראות
הילד שאינו יהודי הוא בעצם גיבור העלילה וכאשר הוא נשלך לתאי הגזים כל מי שצופה בסרט חושב
"אוי איזה מסכן" כאילו היהודים לא נשלחו איתו
כמו ששירלי כתבה
ניסחת יפה, "אינו ממחיש את השואה לפי מה שאנו רוצים לראות"

בעצם הרבה מבקרים אמרו בדיוק את אותו משפט, למה שנרגיש רחמים כלפיי המשפחה הנאצית? וזה מה שהכעיס אותם, שהם הרגישו רחמים. אני חושבת שמי שהרגיש רחמים בסוף הסרט, הוא בסך הכל אדם אנושי בעל מוסר. כי לא ריחמנו על המפקד הנאצי או הנאצים, ריחמנו על ילד קטן כי ראינו בילד את מה שהוא, אדם קטן עם כוונות טובות שנקלע לגורל אכזרי.
אחרי שאתה מבין שמעט החמלה שהייתה לך כלפי דמות דימיונית שראית שעה וחצי, זה משהו שלנאצים וכל אנשים חסרי מוסר באשר הם, לא היה במשך תקופה של כמה שנים בהן הם ביצעו פשעים חמורים מכל כלפי בני אדם קיימים ואמיתיים, בעלי משפחות, בעלי עתיד...
אתה מרגיש שזה מוצדק, שעשו את הסרט הזה.
זו המסקנה שלקחתי איתי מהסוף של הסרט, בין אם זה היה בכוונת הכותב, ובין אם לא.

כמו כן העניין של ההשפעה על צעירים, ונקודת המבט של הילדים, אחת קרירה ורעה, מושפעת בקלות,
השני סקרן, מפקפק, בודק בעצמו, חוקר....

שתי הסיבות האלו גרמו לי לחבב\לקבל את הסרט.
סמל אישי של משתמש
zoriel
פוקח עיניים
פוקח עיניים
הודעות: 2754
הצטרף: 08 אוגוסט 2008 19:52
שם פרטי:: :]
איש קשר:

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי zoriel »

היום בתשע וחצי ביס 5 יש את סרט "הנער בפיג'מת הפסים"
תמונה
"If you never try, you'll never know"
תמונה"לשמוע את הלב ואחריו ללכת "
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים
הודעות: 2498
הצטרף: 10 נובמבר 2007 23:31

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי lea »

שירלי יקירה,
תודה על השיתוף וההמלצותתמונה
סרטים מעולים, ראויים בהחלט לצפיה.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי
הודעות: 6394
הצטרף: 10 ספטמבר 2009 11:04

Re: סרטים ליום השואה

שליחה על ידי דקל »

סרטים העולים תודה על השיתוף
*פרח
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”