ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הכירו את הטרנד החם הבא: תרופות פסיכיאטריות לכלבים וחתולים.

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הכירו את הטרנד החם הבא: תרופות פסיכיאטריות לכלבים וחתולי

שליחה על ידי eli_lea »

לא חפרת כלל , מעניין לשמוע דעות בנושא ,
אם נחשוב צעד קדימה הרי לא כל מי שמגדל כלב אז יש לו גישה או שהוא למד אילוף או יודע באמת כיצד עליו להתנהג עם הכלב על מנת שלא יפתח בעיות התנהגות, ממש כמו עם תוכים, לא לכולם יש גישה ולא כולם מבינים ויודעים מהי הדרך הנכונה להתמודד עם בעיות שצצות. אז אנחנו מסכימים עם המאלף שטוען שמי שצריך להשתנות זה אנחנו ולרוב אנו הגורם לבעיות ולא בעלי החיים אבל כמה מאיתנו מודעים לכך? וכמה מאיתנו באמת רוצים להשתנות ? הרי חלק ניכר מהמגדלים בסך הכל רוצה להמשיך בשגרת חייו ותוך כדי כך גם להיות בעליו של כלב חתול או תוכי. כלב חתול או ציפור שמתבררת כבעייתית במהלך הזמן היא חיה "מקולקלת" שהופכת לנטל, אפשר לראות את החיות האומללות משוטטות ברחוב או במכלאות שונות.
יתכן שמתן טיפול תרופתי ימנע את זה?

גם אם נצא מתוך נקודת הנחה שהאשמה בנו המגדלים מה האלטרנטיבה? להכריח כל מגדל לעבור קורס אילוף בסיסי? להחזיק מאלף צמוד?
או פשוט להעביר את הכלב למכלאה או להרדימו, אני רואה בסירטון גם אנשים שניסו מספר שיטות אילוף ולא הצליחו (לא משנה הסיבה כרגע) ולכן פנו לטיפול התרופתי. הרופא בסירטון מדבר על הצ'אנס האחרון לכלב, כלומר או שזה מצליח או שהכלב יאלץ להיפרד מהמשפחה ומן הסתם יומת. האם גם במקרים כאלה אין טעם לטיפול התרופתי?

שאלה נוספת שנשאלת היא האם תעשיית התרופות בשיתוף הוטרינריה מנצלת את תום ליבם ומצוקתם של המגדלים?
ללא ספק מדובר בתעשיה שגורפת מיליארדים והאינטרס הינו משותף לתעשיית התרופות לספקים לוטרינרים ולעוד לא מעט שנהנים מהרווחים.

אגב, למי שראה את הסירטון אז מראים כיצד אנשים משכירים כלבים , אנשים משכירים כלב ויוצאים לעשות עימו טיול, 30$ לשעה ויש לך כלב ארבע על ארבע להעביר את הזמן בהנאה. לאחר מכן אתה מחזיר אותו לבעליו אומר לו שלום וממשיך הלאה.
האם לדעתכם זה מספיק מספק ויכול להוות תחליף לגידול כלב ? הרי בגידול כלב גם כרוכים הוצאות רבות , ניקיון ,הורדת הכלב לעשיית צרכים, מוצרי ניקיון וטיפוח ווטרינריה. אולי זה פיתרון שנוכל לאמץ בארץ?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אני לא יכולה לשפוט אנשים שעסוקים בקריירה, ילדים, ואין להם זמן לטפל בעצמם או בכלב, ומעדיפים תרופות כדי לא לאבד אותו.
אבל, אני עדיין חושבת שזה לא פייר כלפי הכלב.
אני לא יודעת מה הכלב יעדיף, ואף אחד לא יכול לשאול אותו, אבל לדעתי צריך לתת לו את הטוב ביותר, ולא לחשוב מה יותר טוב לנו.
אם אין זמן אפשר לחפש לו משפחה מאמצת..

היה יותר טוב אם מלכתחילה אנשים היו מבררים לפני שמביאים כלב הביתה.. יש אנשים שמגדלים כלב 8-9 שנים, וכשהכלב חולה בפרקים או סכרת הם נוטשים אותו, רק כי צריך לתת לו תרופה פעם ביום.

אז יש ויש..

אם זה ימנע מהם למסור אותו? לא יודעת... אם הם בחרו בדרך הקלה "לטפל" בו, אולי מתישהו הם יחליטו שהכי קל להם להיפטר ממנו, וככה או ככה הוא יגיע למכלאה.

אי אפשר להכריח קורסים..וגם אם יכריחו אי אפשר לפקח על זה..
לא כל כלב הוא בעייתי, ויש הרבה כלבים שמסתדרים מצויין גם עם כלבים היפראקטיביים מאוד שהרסו להם חצי בית.
הכל תלוי באנשים, וכמה הם סבלניים ואוהבים.

בקשר לתרופות, תלוי במצב של הכלב... אם ממש ניסו הכל ואין פיתרון, והתרופות עוזרות..זה רק כי הן "מרדימות" אותו, ולא מטפלות בבעיה. אם זה מה שהאנשים רוצים שיבושם להם.. מה אפשר לעשות
אני חושבת שעם סבלנות וטיפול נכון אפשר לתקן, אולי יש מקרים מעטים קיצוניים ששום טיפול לא יעזור, אבל אני מוכנה לחתום שברוב המקרים זה לא המצב...

אם אני אפתח פה על תעשיית התרופות, לכלבים ובכלל, זה לא ייגמר, אז עדיף שאני לא אתחיל...
סמים חוקיים, פשוטו כמשמעו.

בקשר להשכרת כלב, לא יודעת איך זה עובד שם, אבל בארץ נותנים כסף לנערים שיוציאו את הכלב לעשות צרכים..חח לא ההיפך. לא יודעת מי ישלם כדי לטייל עם כלב.
אבל זה יכול להיות אחלה רעיון, אפילו לבקש מהשכנים את הכלב לשבוע שבועיים, לראות כמה זמן ויחס הוא דורש...הרי הרבה פעמים הילדים מחליטים שבא להם כלב, והם מבטיחים לטפל בו, אבל כשהוא מגיע (במיוחד גורים) הם מגלים שאין להם סבלנות בשבילו.

בקיצור, דעתי עדיין נגד, ולמרות שאני לא מגדלת כלב כרגע, אני בטוחה שככה אנהג כשיהיה לי אחד.
אבל כל אדם באמונתו יחיה...

מה דעתך בנושא, אגב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמובן שדיברתי על להכריח לקחת קורסים או להחזיק מאלף בציניות, משהוא בסיגנון של לתת רשיון הורות.

אני חושב שבכתבה הביאו את הצדדים הטובים של בעלי הכלבים , בסך הכל מגדלים שמראים רצון לטפל בבעלי החיים, לדוגמא האחיות שאחת מהן עוברת דירה על מנת שלחתולה יהיה קל יותר בבית , אבל כולנו יודעים שמגדלים רבים לוקחים כלבים/חתולי/תוכים ועוד מיני חיות כגחמה רגעית , ללא הכנה ללא ידיעה מספקת על צרכי החיה והתוצאות ידועות.

כמה טיולי אביב בחוות עם הילדים מסתיימות כשההורים מגיעים הבייתה עם כלוב ותוכי או כלבלב או אוגר.
התלהבות רגעית של הילדים ושל ההורים, אולי אם היו מאמצים בעל חיים לתקופה היו מבינים יותר את משמעות צירוף בעל חיים הבייתה.

לאה ואני מטורפים על בעלי חיים, אבל לא נביא כלב למשל אם לא יתמלאו תנאים מסויימים וביניהם שנוכל לספק לו באמת את כל צרכיו.

לגבי תרופות, צריך לעשות הפרדה בין תרופות הניתנות לבני אדם במצבים שונים לבין תרופות שניתנות לבעלי חיים.
ההבדל הוא בדיוק כמו שטענת, בני אדם מתבטאים בצורה טובה ויכולים להיות תחת מעקב , בסירטון למשל לא הביאו נתונים סטיטיסטיים לגבי
כמות הכלבים שנבדקו, מעקב אחר תופעות לוואי, מעקב צמוד לגבי ההתנהגות וההשפעה האמיתית של הכדורים שניתנים.
הביאו מספר דוגמאות וזה בהחלט לא מספק ולא מעיד על הכלל.
לכן אני אישית נגד תרופות , אני גם נגד תרופות למניעה ואני רותח כשאני שומע שוטרינרית מסויימת מזריקה לתוכי (במיוחד לשלי) זריקת אנטיביוטיקה מבלי לאבחן אצלו מחלה כלשהיא.

לדוגמא:
בעבר הלא רחוק רכש ממני זוג מאיזור קרית שמונה גוזל, כמו לכל רוכש ממני ביקשתי שלא יחשוב פעמיים ויצור עימי קשר בכל נושא ובכל זמן , לאחר יומיים קיבלתי טלפון בשעת לילה והבחור אומר לי שהוא נמצא אצל וטרינר, הוא מספר שהתוכי עשה תנועות משונות עם הקור והוא חשש מאוד שהתוכי בלע דבר מה, הוא לא התקשר כי לא היה לו נעים ממני (יותר נכון לבת זוגו) והם לא רצו להפריע לי.
הוטרינר הוא שביקש לדבר עימי ולהתייעץ בקשר למצב, לאחר שהסברתי לו שהתופעה טבעית ואין מה לדאוג אמר לי הבחור שהוטרינר עשה את הבדיקות הנדרשות והתוכי בריא ,אבל הוטרינר מבקש לתת לתוכי טיפול נגד טפילים. בשלב זה ביקשתי לדבר שוב עם הוטרינר .
שאלתי את הוטרינר "האם אתה רואה טפילים על התוכי או בבדיקה"? והוטרינר אומר לי לא אבל למניעה, אמרתי לו מצטער לא לתוכי הזה, אני נגד לתת תרופות "למניעה" , אני בכלל נגד טיפולים מונעים שהתוכים אינם חשופים או חולים בהם.
הוטרינר הסכים עימי ואני בטוח שעד היום התוכי לא סובל מטפילים למרות שלא ניתן לו טיפול לכך.

אני אחזור שניה לוטרינרית שהזריקה לתוכי שנרכש ממני אנטיביוטיקה, האם גם לילדיה היא נותנת אנטיביוטיקה מבלי לדעת האם הם זקוקים לה? אני מקווה מאוד שלא.
אני לא יודע כמה זה נהוג אבל אני מקווה שלא נהוג מידי.
אגב אציין שתוכי שמראה סימני מחלה קשים יטופל באנטיביוטיקה רחבת טווח בהזרקה. זה לא היה המצב של התוכי שהגיע למרפאה.

אז מה הסיבה? חוסר ידע? כסף? כאן נזכיר את המיליארדים שמתגלגלים לידי חברות התרופות ולאלו שמפיצים ומקדמים אותם כחומר למחשבה.

מהחפירה הבנתם את דעתי אני מקווה..

מסקנה:
אל תיקחו את הוטרינר אליו אתם פונים כגורו, הוא למד הוא יודע אבל גם לכם יש מילה והיגיון, אם אתם רואים שבעל החיים
שלכם "מנוצל" או נקרא לזה "מטופל מידי" תהיו מספיק חזקים להתערב ולבדוק האם באמת בעל החיים זקוק לטיפול מסוג מסויים.
בנוסף קחו את בעל החיים שלכם לוטרינר שמתמחה בסוג בעל החיים שברשותכם , וטרינר כללי לא ידע לרוב כיצד לטפל בתוכי בצורה טובה.

*כאן אני יחייב לציין שללא בדיקות כגון בדיקות דם או משטח הוטרינר לא יכול לדעת אם התוכי חולה או בריא ואם הוא נראה חולה אז לקבוע בוודאות במה. אני לא מציע חלילה לדחות טיפולים אבל כן מציע לוודא שלא ניתנים "טיפולים מונעים" ללא צורך.

עוד דעות חוץ ממני ושירלי שכותבים מגילות ?
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

כמאת לכל בעל מקצוע יש מניע כלכלי, אומנם מרביתנו הולכים בעקבות תחומי העניין שלנו אך עדיין בסוף החודש אנחנו צריכים את הצ'ק שלנו,
ואם לגרום לעוד לקוח לזרוק 30 שקל על טיפול לא נחוץ זה מה שיפריד ביננו לבין שאיפה כזאת או אחרת, אני בטוח שנתח לא קטן יעדיף את ה30 שקלים האלו. אך שימו לב, עם כל הדברים שנאמרו חשוב לזכור שישנם טיפולים מונעים הכרחים (או לפחות מומלצים), להלן תילוע .

פחות או יותר שניכם סיכמתם את דעתי בנושא ככה שאני די פתור מלשכתב
את מגילת אסתר, אבל כל הכבוד על המאמץ וההשקעה .

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצטער בן לא הצלחתי להבין את כוונתך בנוגע להעדפת ה 30 ש"ח , אתה מוכן להסביר שוב? האם רוב האנשים יקחו 30 ש"ח (נניח שזה מסתכם בזה) גם אם אין צורך על מנת לממש את שאיפותיהם?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בן, אם התכוונת ל"טיפול מונע" בהודעה של אלי, הוא התכוון לטיפול מונע בתוכים... לא כלבים, שהוא באמת מיותר ומזיק

אתה צודק שלכלבים יש טיפול מונע וטיפול רפואי שחייבים לתת להם, חיסונים מה שנקרא. אבל טיפולים מונעים "התנהגות" לדעתי מיותרים
(שוב אני מתחילה? אוח *סמיילי עם פה סגור, נעול ורכוס*)

טוב, להבא אני מגיבה קצר ולעניין! שלא יהיו לך תירוצים לחסוך מאיתנו מגילות תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

2319 כתב:כמאת לכל בעל מקצוע יש מניע כלכלי, אומנם מרביתנו הולכים בעקבות תחומי העניין שלנו אך עדיין בסוף החודש אנחנו צריכים את הצ'ק שלנו, ואם לגרום לעוד לקוח לזרוק 30 שקל על טיפול לא נחוץ זה מה שיפריד ביננו לבין שאיפה כזאת או אחרת, אני בטוח שנתח לא קטן יעדיף את ה30 שקלים האלו. אך שימו לב, עם כל הדברים שנאמרו חשוב לזכור שישנם טיפולים מונעים הכרחים (או לפחות מומלצים), להלן תילוע .

פחות או יותר שניכם סיכמתם את דעתי בנושא ככה שאני די פתור מלשכתב
את מגילת אסתר, אבל כל הכבוד על המאמץ וההשקעה .

תמונה

אתה טוען "כמעט לכל בעל מקצוע יש מניע כלכלי"? לכולם יש מניע כלכלי ללא יוצא מן הכלל . אבל בין להרוויח את לחמנו ביושר לבין
זה שנבצע פעולות יזומות ולא הכרחיות בעליל על מנת לגבות כספים ההבדל הוא גדול.
אתה מוכן לזרוק 30 ש"ח אצל וטרינר רק כדי שתוכל לחשוב שאולי היה צורך בטיפול ? העניין הוא לא בסכום עצמו ולא משנה כרגע אם מדובר ב 50-100 500 ש"ח או יותר, העניין הוא שמחדירים לתוכי שלי/לכלב שלך חומרים שאתה לא היית מסכים שיחדירו לך ובטח לא ללא צורך.מאידך אני מוכן לשלם על כל טיפול שצריך כמה שצריך כשהוא נחוץ והכרחי.
4007 כתב:טוב, להבא אני מגיבה קצר ולעניין! שלא יהיו לך תירוצים לחסוך מאיתנו מגילות
נראה שאין שיתוף פעולה , נצטרך להמשיך ולכתוב מגילות , היפה בזה שכולם מסכימים עימנו תמונה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

נראה לי שבן התכוון שיש הרבה אנשים שאין להם בעיה לתת טיפול לא הכרחי ואולי אפילו מזיק, העיקר לקבל (או יותר נכון לקחת) כסף מהמטופל\לקוח
ולא שהוא (בן) היה מוכן לשלם על טיפול לא הכרחי..

אבל אולי אני טועה..

55 כתב: נראה שאין שיתוף פעולה , נצטרך להמשיך ולכתוב מגילות , היפה בזה שכולם מסכימים עימנו תמונה.
אכן ! תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

דיון שלם רק על ניסוח תמונה.
אז ככה, התכוונתי שאם כמה טיפולים לא נחוצים שכביכול גם לא מזיקים יעזרו לו לנפח את המשכורת, הוא לא יהסס.

תמונה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”