ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הטלה ואוכל בפסח

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רועי85
ביצה
ביצה

הטלה ואוכל בפסח

שליחה על ידי רועי85 »

שלום
*אני בן אדם שומר מסורת ואנחנו לא מכניסים חמץ לבית (גם לא דוחן וגרעינים שחורים כי לפי המנהג שלנו לא אוכלים) עכשיו מה אני יכול לשים להם במהלך כל הפסח(פירות ירקות וכד')? בינתיים שמתי להם עכשיו גזר והשאלה שלי עם לשים להם עם הקליפה או לא? בינתיים שמתי להם בלי הקליפה
*היום סידרתי את הכלוב של התוכונים (יש לי 2 זוגות ו4 בתי הטלה אולי אני קונה עוד זוג) ושפתחתי את הבתי הטלה ראיתי באחד מהם ביצה אחד מה זה אומר למה רק אחד? וגם ראיתי את הנקבה בתוך הבית הטלה עם הראש בחוץ והיא התנקשה עם הזכר מה זה אומר? וגם אני רוצה להגיד שראיתי את הנקבה גם בחוץ כמע כל פעם שאני רואה אבל היא נכנסת מי פעם
*יש לי גם זוג ציפורי אהבה בכלוב של 60*60*40 ואני רואה שניראה לי הנקבה לא יוצאת מחוץ לבית הטלה אבל לפעמים היא יוצאת מה זה אומר? ועם יהיו ביצים אני צריך לחכות שהביצה תובקע ואז להוציא אותם או שלחכות שהם קצת יצאו מהבית הטלה ואז להוציא אותם

טוב רשמתי בקצרה כי מקודם רשמתי הרבה והאינטרנט יצא לי אז התעצבנתי
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: הטלה ואוכל בפסח

שליחה על ידי נריה »

1. לגבי הביצה וההתנהגות זה כי הם זוג -יש רק ביצה אחת כי הנקבה לא מטילה אותם ברצף אלא כל יום או יומיים ביצה
2. תלך לחנות חיות הקרובה לביתך ותקנה אוכל כשר לפסח אם אין אז תקנה דוחן לבן נקי (אצל בעלי חיים לא מקפידים על קטניות )אתה לא יכול לבסס את התזונה שלהם רק על ירקות גם לא לשבוע
3. את הגזר אתה יכול לתת עם הקליפה
לגבי הציפורי אהבה אתה צריך לחקות שהגוזלים יבקעו ויצאו מהתאים ,לחכות שבועיים ואז להוציא אותם אחרי שהם בעלי ניצוי מלא
רועי85
ביצה
ביצה

שליחה על ידי רועי85 »

טוב תודה אפשר לדעת איפה יש חנות שמוכרים כשר לפסח באזור רחובות או נס ציונה

ולגבי האוכל שמביאים בפסח זה כאילו שאני נוגע בחמץ
סמל אישי של משתמש
א.מ.ת
גוזל
גוזל

שליחה על ידי א.מ.ת »

דוחן נקי זה כשר לפסח
תמונהאריאל מאיר תורג'מןתמונה

נחמד להיות חשוב אבל חשוב יותר להיות נחמד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית דוחן זה כשר לפסח, אי אפשר לא לתת לבעלי החיים לאכול כדי לשמור על מצוות. אני מכיר מגדלים דתיים מאוד שממשיכים להאכיל את בעלי החיים, גם ההלכה מתירה זאת, אסור לענות בעלי חיים ובטח שלא לגרום להם למוות וזה עלול לקרות אצלך .
לגבי מזונות שונים בפסח , תקרא את האכול הבא ותראה מה כן אתה יכול לתת להם, אגב ישנה שם פנייה שלי לרב ושאלה לגבי כשר וחמץ
ומתן מזון לתוכים גם כאן הרב נמנע מלהגיד מפורשות שאין לתץ לץוכים מזון גם אם אינו כשר אם זה יכול לפגוע בהם.

בינתים תוך כדי חיפושים בנוגע לכשרות מצאתי גם מענה של רב למישהו ששאל בנוגע לכופתיות ודייסה, מעניין לקרוא את השאלה והתשובה בלינק הבא:
http://www.kipa.co.il/ask/show/209406

לגבי ההטלות, כרגע הוטלה ביצה אחת יוטלו עוד בהמשך, אין צורך להוציא או לגעת בגולים, הם יצאו לבד מתא ההטלה .
אם אתה מתכוון להחתים את הגוזלים וזו הייתה כוונתך עליך להתארגן לכך בהתאם ורק לאחר מכן להוציא את הגוזלים.

המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
רועי85
ביצה
ביצה

שליחה על ידי רועי85 »

לגבי ההטלה אני פתחתי שם ויש מצב שזה הפריע להם והם לא רוצים להטיל כבר יש מצב לזה?

לגבי ההחתמות האמת אין לי זמן לזה אבל אם יהיה לי בחופש הגדול הטלות אני יעשה וגם שמעתי שתוכון הוא כמו אכלת יד האם זה נכון? וכמה כסף עולה בערך תוכון האכלת יד

ותודה על הכל
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אני לא חושב שהם לא ירצו להטיל אבל עם תפריע להם הם לא ידגרו על הביצים
ואז לא יהיה ביצים..
יש האכלת יד ויש פרא האכלת יש זה אומר תוכי מוחתם שהחתימו אותו מאז שהוא נולד
והוא לא חיי עם ההורים..
תוכון מוחתם עולה בערך בין 50 ל100 ש"ח
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הם ירגישו בטוחים שוב הם יטילו, פשוט תמעט בהפרעות .
החתמת גוזלים הינה אחריות כבדה וצריך לחשוב היטב אם מסוגלים לעמוד בזה, צריך להבין שחייו של הגוזל נתונים בידינו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”