ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

רטיבות מעל הנחיריים

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

רטיבות מעל הנחיריים

שליחה על ידי שירלי87 »

שלום ד"ר, מצטערת מראש על ההודעה הארוכה,

שמתי לב שיש כאן שאלות דומות, אבל בכל זאת אני אסביר את כל הפרטים

אתמול לקחנו את הקוקטייל לוטרינר (בצפון), הוא עשה בדיקת דם במעבדה שלו, ואחרי כמה שעות הודיע לנו
שהתוצאה לבדיקת כלמידיה שלילית.

הוטרינר גם טיפטף על הבטן של התוכי טיפות נגד טפילים (כיון שמצאתי בראשו טפילים קטנים וכהים),
והביא לי מזרק עם מעט מהחומר לטפטף טיפה נוספת בעוד כעשרה ימים.
על המזרק יש מדבקה ועליה כתוב "איבומקטין בפרופילן-גליקול".

שתי שאלות,

1. כמה זמן בערך לוקח לטיפות להשפיע? ואם בעוד עשרה ימים אני לא אמצא ידנית טפילים על התוכי, מומלץ לטפטף טיפה ליתר ביטחון?
אם לא, כמה זמן אפשר לשמור את התכולה של המזרק למקרה שיתגלו שוב טפילים?

2. את הקוקטייל הבאנו לפני כשבוע מפינת חי, הוא היה על ריצפה בכלוב חיצוני, בקור, ללא מזון. במשך הימים שעברו חיממנו את התוכי והבאנו לו מזון לקוקטיילים (לא כופתיות). נראה שהקוקטייל מתחזק והוא נראה במצב טוב, עם זאת לקחנו אותו לוטרינר לבצע בדיקה לכלמידיה ולטפל בטפילים.

שמתי לב שמעל הנחיריים יש שינוי, בלינק הבא (מפורום מגדלים) יש שתי תמונות

רטוב מעל הנחיריים? וטיפות נגד טפילים

תמונה אחת צולמה יום אחרי שהבאנו אותו הביתה, תמונה שנייה צולמה היום. נראה שהאיזור מעל הנחיריים נהיה כהה יותר משבוע שעבר.
נראה לי שהנוצות הכהות מעט רטובות, או לחות... אם נוגעים עם האצבע לא מרגישים נוזל כלשהו, אבל יש תחושה שהנוצות מעט "דבוקות" זו לזו.

השאלה, האם זה נראה לך כמו רטיבות? או שזה רק נוצות כהות שצמחו?
אם יש רטיבות מהנחיריים של התוכי, היא בד"כ תופיע מסביב לנחיריים, מתחתם או מעליהם?
הוטרינר אמר שזה רק צבע הנוצות שלו וזה בסדר, אבל רציתי לשמוע חוות דעת שנייה.

חשוב לציין שהעיניים יבשות, המקור גם, האחוריים נקיים. הלשלשת יבשה. התוכי מדי פעם מתעטש, אבל הוא לא נפוח ונראה בריא לחלוטין.
יכול להיות שזה בגלל ההתעטשויות?

תודה רבה מראש,
שירלי
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”