ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלב שי-צו

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

Re: כלב שי-צו

שליחה על ידי Ben »

[quote="894";p="79156"]היי בן, קודם כל תודה רבה לך עזרת לי מאוד.
בין הגזעים שמנית אין את השי-צו. למה? בגלל שזה לא נכון או שכחת או משהו?
אם זה לא נכון אז למה אנשים כותבים עליו שהוא "גזע ללא נשירת שיער וללא ריח כלבי"?
למען האמת את המלטז אני אוהבת יותר מהשי-צו ידוע לך אם גם הריח שלהם יותר מתון מלבד נשירת השיער?
דרך אגב, הסיבה שהיא החליטה ללכת על סוג כזה ללא נשירת שיער זה לא בגלל הקטע של האלרגיה, אלא יותר בכיוון של ניקיון.
לפני מספר שנים הייתה כתבה בטלויזיה על כלב "נגד אלרגיה". הראו מישהי שהיא אסמטית ויש לה את הסוג כלב הזה ולא קורה לה כלום, אבל אני לא זוכרת איזה סוג, ידוע לך משהו על זה?

יש לך איזה מומחה שאתה מכיר ואני יכולה לפנות אליו?
בכל אופן אני לא מתכוונת לקנות עכשיו, רק אחרי שאחסוך מספיק כסף.
תודה רבה[/quote]

לא מניתי את השי-צו בין הכלבים הללו כי ככל הידוע לי הוא לא נמנה בניהם, וגם אם לא הנשירה שלו תהיה מועטה לכל היותר .
ישנם סיבות רבות לכך שהדברים הללו נכתבים עליו, לפעמים מחוסר ידע או ממידע מוטעה שהועבר עליהם ולפעמים הם פשוט "מתקנים" את העובדה האמיתית (3000 לגור הוא מניע לא קטן) .

לכלב לא אמור להיות ריח רע, הריח הרע נובע מטיפוח לא נכון של הפרווה (הריח מגיעה מהפרווה) .
אנשים סבורים כי בכל פעם שלכלב יש ריח רע יש לקלח אותו, אך לא רק שהדבר לא נכון הוא גם מזיק ובטווח הרחוק הוא יגרום
להתגברות של הריח הרע, מפני שהוא מוריד את השכבה השומנית המגנה על עורו.
טיפוח נכון ומתאים מורכב מהברשה נכונה,תזונה איכותית ומתאימה,תוספים במידה ונחוץ ומקלחות מתונות בתדירות הנכונה .

מצטער שלוקח לי זמן, פשוט לא מתאפשר לי .
יום טוב תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי Ben »

[quote="894";p="79156"]
לפני מספר שנים הייתה כתבה בטלויזיה על כלב "נגד אלרגיה". הראו מישהי שהיא אסמטית ויש לה את הסוג כלב הזה ולא קורה לה כלום, אבל אני לא זוכרת איזה סוג, ידוע לך משהו על זה?

תודה רבה[/quote]

מוכר לי הנושא אך לצערי אינני זוכר במה מדובר.

"המומחה" כביכול הוא האדם שמטפל באלרגיות של אימך או הרופא של המשפחה (במידה והוא מעורב או בקיא בנושא),
ניתן גם לפנות לאדם מוסמך אחר. אגב, שמעתי שישנם חיסונים נגד אלרגיות מסויימות, תנסי לברר בנושא .

בהצלחה בחיסכון,
יום מעולה תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

תודה רבה בן עזרת לי מאוד:)
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי Ben »

[quote="894";p="79301"]תודה רבה בן עזרת לי מאוד:)[/quote]

בכיף,
לילה טוב תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

[quote="2319";p="79294"][quote="894";p="79156"]היי בן, קודם כל תודה רבה לך עזרת לי מאוד.
בין הגזעים שמנית אין את השי-צו. למה? בגלל שזה לא נכון או שכחת או משהו?
אם זה לא נכון אז למה אנשים כותבים עליו שהוא "גזע ללא נשירת שיער וללא ריח כלבי"?
למען האמת את המלטז אני אוהבת יותר מהשי-צו ידוע לך אם גם הריח שלהם יותר מתון מלבד נשירת השיער?
דרך אגב, הסיבה שהיא החליטה ללכת על סוג כזה ללא נשירת שיער זה לא בגלל הקטע של האלרגיה, אלא יותר בכיוון של ניקיון.

תודה רבה[/quote]

לכלב לא אמור להיות ריח רע, הריח הרע נובע מטיפוח לא נכון של הפרווה (הריח מגיעה מהפרווה) .
אנשים סבורים כי בכל פעם שלכלב יש ריח רע יש לקלח אותו, אך לא רק שהדבר לא נכון הוא גם מזיק ובטווח הרחוק הוא יגרום
להתגברות של הריח הרע, מפני שהוא מוריד את השכבה השומנית המגנה על עורו.
טיפוח נכון ומתאים מורכב מהברשה נכונה,תזונה איכותית ומתאימה,תוספים במידה ונחוץ ומקלחות מתונות בתדירות הנכונה .

יום טוב תמונה[/quote]

בנוגע לריח הרע אני חייבת להוסיף, אם כי אני לא מומחית כמו בן חחח
היו לי שכנים שהיה להם שי- טסו ואיזה ריח מסריח היה לו, מהפרווה ומהפה, הוא היה הכלב היחיד באיזור שהייתי מוכנה לוותר על ללטף .
צריך לזכור שתזונה איכותית היא די יקרה ולקחת בחשבון, אבא שלי קונה לכלב שלנו אוכל בקרוב ל-300 שקל לשק.
צריך להיות ערוכים להכל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי Ben »

אמרת דברים מאוד נכונים, רק הערה קטנה - אומנם עם המחיר מגיעה האיכות אך שימו לב שהדבר לא מחייב,
ישנם מזונות שאיכותם אינה רבה ופשוט זכו לפרסום רב. ולעיתים יתכנו מקרים שבהם הכלב מגיב יותר טוב למזון שמחירו יותר זול.
יש להחליף מספר מזונות (בהדרגה) עד למציאת המזון המתאים ביותר לכלב .

צירפתי ציטוט משרשור קודם שבו כתוב כל מה שצריך לדעת על סוגי מזונות נבחרים ,
כמו כן צויינו שם העלויות לגידול כלב.

[quote="2319";p="72487"]הכנתי בזמנו מאמר בנושא אך הוא הלך עם המחשב, נו טוב .

המזון משפיע על כל היבט בחיי הכלב ומכאן חשיבותו הרבה. בשנתיים הראשונות של הכלב יש לקנות ככל שידך משגת.
ישנם מספר רמות בתחום ואני אתייחס לשניים הטובות ביותר, אולטרה פרימיום וסופר פרימיום.
5 בכל אחד. כולם יעשו את עבודתם נאמנה אך כמה שיותר טוב - יותר טוב.

אולטרה פרימיום -
GO וNOW - שני המזונות המובילים בעולם כיום. אינם נפוצים ומאוד יקרים.
NATURAL-BALANCE וCANIDAE - אולטרה פרימיום ברמות הגבוהות בעולם.
ORIJEN - גם כן מזון מעולה שכמעט ולא נופל מהשניים שמעליו אך קשה מאוד להשיג ומאוד יקר.
במזונות האולטרה פרימיום אין התייחסות לגודל, הם מאמינים שהתזונה לא משתנה אלא כמות הקולריות.

סופר פרימיום -
נוטרו צ'ויס - מזון מעולה,נפוץ מאוד ובמחיר סביר. אחד מזונות הסופר פרימיום הטובים בשוק.
אקאנה - איכותי מאוד במחיר סביר, קצת לא נפוץ.
פרופלאן - מזון בינוני לכל היותר, מוערך יתר על המידה ויקר יתר על המידה. לא נותן תמורה טובה למחיר.
ואני יודע שהמון יקפצו ויספרו שזה המזון הכי טוב בעולם, אין מה לעשות מיתוג עושה את שלו.
איגלפק - מזון בינוני לא רע בכלל .
פטצ'ויס - מזון תוצרת הארץ לא רע בכלל ובמחיר עממי, בעל מרכיבים איכותיים ביותר.
אולי המזון היחידי בפיקוח משרד החקלאות מהייצור ועד השיווק.

כבש או עוף ?
לא קריטי. עם זאת, אני לא הייתי מתחיל עם הכבש או כל מקור חלבון אחר מלבד העוף, גם בגלל המחיר היותר גבוהה
וגם ישנה טענה (לא ברור אם מבוססת או לא) שכלב שאוכל כבש יפתח אלרגיה לעוף בקלות רבה יותר מכלב אחר.

תעצרי רגע תנשמי, המחירים שצוינו כפי שנאמר מתייחסים לשקים של כ15 קילו ומעלה.
כל עוד לא בחרת במשפחת המסטיפים את בסדר, כלב מגזע קטן יגמור שק של 3 ק"ג בחודש - חודשיים ומעלה.
כלב מגזע בינוני יגמור שק ענק (15 ומעלה) בתוך כחודשיים. שימי לב שמדובר בהשערה בלבד.
טיפ קטן, הכמות המוצאת מאחורי השק היא בגדר המלצה בלבד.

לגבי העלויות, להן הודעה שפחות או יותר מסכמת את הדבר.

מבחינת העלויות זה הכל תלוי ברצונות שלך, המחיר המדובר הוא לכלב מתועד.
כל המחירים הנ"ל הם השערה בלבד.

אילוף בסיסי - 1500 ש"ח
חיסוני משושה - 130X3=390 ש"ח
תילוע-20 + ש"ח
כלבת - 150 ש"ח
שבב - 150 + ש"ח
עיקור/סירוס - 500 ש"ח
מזון באיכות סופר פרימיום - 18-15 ק"ג 250 ש"ח
צעצועים ומשחקים- 10 ש"ח ליחידה
קולר ורצועה לגזע קטן - 10-25 ש"ח
קולר נגד פרעושים- 150 ש"ח
אמפולה/תרסיס נגד פרעושים-150 ש"ח
שמפו - לא זכור לי המחיר ..

(כל הדברים הללו מתייחסים לפרקי זמן שונים עד גיל שנה ).
יש לקחת בחשבון שהכלב יכול לחלות במחלה והביקורים אצל הוטרינר יעלו לא מעט כמו כן
לעיתים הגור בזמן צמיחת השיניים יכרסם את השולחן,הכיסאות,הספות,הקירות בקיצור כל מה שבהישג יד (אילוף יכול לפתור את זה).

במקרה ותעקר/תסרס תקבל הנחה משמועתית מהעירייה בכל מה שנוגע לחיסונים,כלבת ושבב.
[/quote]

לילה טוב תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

בן תודה על צירוף המאמר, עזר לא מעט. לא גידלתי כלבים המון המון המון זמן, טוב, האחרון היה בגיל 5. בזמן האחרון השקעתי הרבה יותר בתוכים, אז כל החומר שהיה בראש על כלבים הוחלף בחומר על תוכיםתמונה
ככה: העלויות פה שציינת הם הרבה יותר זולות ממה שתיארתי לעצמי.
העניינים האלה פחות מדאיגים אותי, חיסונים וכו' (שברור שהוא יקבל אותם וכמובן גם סירוס/עיקור) הדבר שיותר מדאיג אותי זה הריח. אני ממש לא רוצה שאנשים ייכנסו אלי הביתה ויריחו ריח של כלב. יש לי חברות כאלה ומאוד לא נעים לי להיכנס לבית שלהם, וגם קשה להתקרב אליהן בגלל הריח החזק. (אלו כבר סתם בנות מהכיתה ולא חברות שלי)
האם תוכל לפרט מה לעשות על מנת שלכלב לא יהיה ריח לא נעים? בנוגע לתזונה הבנתי, אני מתכוונת יותר בקטע של טיפוח.
למשל, כמה פעמים בשבוע/ביום להבריש את פרוות הכלב? כמה פעמים בשבוע לקלח אותו? האם לקלח כל יום? עם איזה שמפו? האם בחנות כבר ממליצים על שמפו? אני פשוט לא סומכת כל כך על ההמלצות שבעלי החנויות נותנים. ובכלל אשמח מאוד לטיפים על טיפוח הכלב וכו', זה מעניין אותי מאוד.
(עדיין מדובר על אותו כלב- שיצו, אם זה משנה משהו)

תודה רבה רבה וסליחה על ההטרחה תמונה
תמונה

סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי Ben »

[quote="894";p="79739"]בן תודה על צירוף המאמר, עזר לא מעט. לא גידלתי כלבים המון המון המון זמן, טוב, האחרון היה בגיל 5. בזמן האחרון השקעתי הרבה יותר בתוכים, אז כל החומר שהיה בראש על כלבים הוחלף בחומר על תוכיםתמונה
ככה: העלויות פה שציינת הם הרבה יותר זולות ממה שתיארתי לעצמי.
העניינים האלה פחות מדאיגים אותי, חיסונים וכו' (שברור שהוא יקבל אותם וכמובן גם סירוס/עיקור) הדבר שיותר מדאיג אותי זה הריח. אני ממש לא רוצה שאנשים ייכנסו אלי הביתה ויריחו ריח של כלב. יש לי חברות כאלה ומאוד לא נעים לי להיכנס לבית שלהם, וגם קשה להתקרב אליהן בגלל הריח החזק. (אלו כבר סתם בנות מהכיתה ולא חברות שלי)
האם תוכל לפרט מה לעשות על מנת שלכלב לא יהיה ריח לא נעים? בנוגע לתזונה הבנתי, אני מתכוונת יותר בקטע של טיפוח.
למשל, כמה פעמים בשבוע/ביום להבריש את פרוות הכלב? כמה פעמים בשבוע לקלח אותו? האם לקלח כל יום? עם איזה שמפו? האם בחנות כבר ממליצים על שמפו? אני פשוט לא סומכת כל כך על ההמלצות שבעלי החנויות נותנים. ובכלל אשמח מאוד לטיפים על טיפוח הכלב וכו', זה מעניין אותי מאוד.
(עדיין מדובר על אותו כלב- שיצו, אם זה משנה משהו)

תודה רבה רבה וסליחה על ההטרחה תמונה[/quote]

ריח כלבי הוא דבר טבעי, אך יש להבדיל ריח כלבי מריח רע .
הריח הרע לרוב נובע מלכלוך שנדבק לפרוות הכלב, ניתן להסיר את הלכלוך ע"י הברשה או במקרים מסויימים ע"י מקלחת .

מקלחות -
מקלחות מרובות מורידות את השכבה השומנית המגנה על עורו ופרוותו של הכלב ומגרות את הבלוטות שעל עורו.
הנזקים לכלב רבים ובין היתר ניתן לצפות לנזקים רבים לפרווה, לנשירה מוגברת ובעיות עור רבות כמו קשקשת ופריחות .
"כמה פעמים בשבוע ?" - יותר נכון בשנה, לא יותר ממספר פעמים בודדות בשנה.
יש לקלח את הכלב רק כשיש צורך אמיתי, וגם אז מומלץ להשתמש במים בלבד . כשיש דחיפות או צורך עז ניתן להשתמש בשמפו,
שמפו המיועד לכלבים (ולעיתים לכלבך בפרט) ושמפו עדין ככל האפשר . המלצה אישית אין לי, אך אוכל לברר עבורך.

הברשה -

באיזה תדירות ? ככל שמתאפשר, כמה פעמים בשבוע יספיקו.
לא רק שההברשה עוזרת לאסוף את הלכלוך על פרוותו של הכלב (מה שגורם לריח הרע),
היא עוזרת לצמיחת הפרווה החדשה,גורמת לפרווה להבריק ואוספת את הפרווה המתה שנמצאת על גופו של הכלב
שלבסוף תגיעה לרצפת ביתכם, ככה שלאמא שלך תהיה פחות עבודה (ופחות על מה להתלונןתמונה) .

כמו כן,
כמי שעבד בצד השני של הדלפק, אני יודע שלעובדים קיים מניע כלכלי,
לא פעם ולא פעמיים נתבקשתי לציין מוצר מסויים אף על פי שאינו תואם את בקשתו של הלקוח.

שוב סליחה שאינני זמין,
יום טוב תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי שגיא5 »

ריח גם בה בשיניים לא מטופלות היה לשכן שלי כלב שהשיניים שלו היו רקובות והוא היה מסריח בפה מאוד אבל שמעתי גם שיש כזה דבר ניקוי של שנייים לכלבים כמו לבני אדם וזה מעביר את הריח הרע ...אז כדאי לבדוק אם הריח בה מהגוף או מהפה של הכלב
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שגיא אני מאמינה שכאשר אתה נכנס לבית של מישהו, ובאותו בית יש כלב ויש ריח רע, הריח הרע שמתפזר בכל הבית לא נובע מהשיניים שלו אלא מגופו (פרוותו). אבל עדיין יכול להיות שאתה צודק, אפשר לשאול וטרינר.
תודה רבה בן על ההשקעה, ותודה רבה גם לך שגיא!
תמונה

שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”