ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דימום מהכנף - קוקטייל

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Roflmao
ביצה
ביצה

דימום מהכנף - קוקטייל

שליחה על ידי Roflmao »

הקוקטייל שלי מדמם מהכנף הימנית..
אני לא בטוח עם זה קשור אבל יום שישי שעבר נקטעו לו נוצות התעופה שמה (בכנף אחת יש נוצות בשניה אין)
אני יותר חושב שזה בגלל שהיום ב5 בבוקר הוא התחיל להשתולל בכלוב שלו.. לא יודע למה.
גם היום בבוקר הוא דימם וסמפר דקות לפני שאני כתבתי את ההודעה הזאתי הוא דימם גם.

מה הדרך היעילה ביותר לעצור לו את הדימום?
אפשר לשים לו תחבושת (ארוכה ובעובי בינוני-דק) בשני הכנפיים וככה לגרום לו שהוא לא יוכל להשתמש בכנפיים ואחרי יום יומיים להוריד לו?
והסתכלתי מקרוב אל מיקום הדימום וכנראה שהחלק של הנוצה שמחובר לתוכי נמצא תחת דימום די גדול.
אני סבור שהתוכי שלי יחזיק מעמד, הוא הוכיח כמה הוא עמית בכמה מקרים שקרו לו בחופש הגדול איתו כאשר הבטן שלו דיממה (3 פעמים, היה חור יחסית גדול לתוכי.. נראה כאילו ירו לו בבטן או משהו) אבל זה עבר.

עם אני הולך על הרעיון עם התחבושת רשת אז הבעיה היא שהוא בורח ממני, או שהוא עולה במהירות אדירה אל הכתף שלי (עםהוא קרוב מספיק הוא יקפוץ אל הכתף ויתפוס לי את החולצה עם הציפורנייםויטפס עד שהוא יגיע לכתף.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: דימום מהכנף - קוקטייל

שליחה על ידי dr.sharvit »

חבר שלום,

תוכי מדמם זקוק לטיפול רפואי דחוף ביותר וזאת מכיוון שמשקלו של התוכי קטן מאוד, תוכי המאבד 10% ממשקלו נכנס לשוק ויכול למות, 10% ממשקל תוכי בינוני מדובר במספר טיפות מועט , לכן אם אתה דואג לתוכי שלך, אל תסמוך על המזל-קח אותו לבדיקה ווטרינרית מקיפה לבדוק את סיבת הדימום,ועצירה מוחלטת של הדימום, יתכן גם ומדובר בבעיית קרישה של התוכי גם את זה יש לבדוק .
בינתיים ניתו לעצור את הדמום בעזרת אבקת קורנפלור, קמח ואף סיגריה בוערת המוצמדת לנקודה בעדינות-עושה עבודה טובה.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”