לד"ר שרביט, ולכל מי שיכול לעזור
לפני כשעה וחצי התוכונית שלי הקיאה קצת דוחן וקצת נוזל חום. כשראיתי את זה הבאתי לה במזרק 1 cc של מים וסוכר. מאז היא לא הקיאה, אבל ממשיכה מידי פעם לנסות להקיא. לא ראיתי אותה אוכלת.
בבקשה, עזרה דחוף!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכונית הקיאה!
מנהל: מפקחים
Re: התוכונית הקיאה!
אני אענה לך בגלל הדחיפות על אף שפנית לד"ר גדי שרביט, הקאות יכולות להיגרם ממגוון סיבות כך שבטח אי אפשר דרך הפורום לומר לך ממה זה נגרם ובאיזה מצב התוכנית נמצאת, במקרים כאלה הכי נכון ליצור קשר עם וטרינר שיבדוק אותה מקרוב.
אני מבין שהתוכונית אוכלת לבד כך שאין סיבה להוסביף לה מים במזרק ובמיוחד לא עם סוכר רגיל.
בכל מקרה האם ההקאה זה הסיפטום היחיד או שהוא מלווה בעוד תופעות נוספות?
בהמשך אם ירצה יוסיף ד"ר שרביט את דעתו ואת אופן הטיפול הנכון במצבים כאלה.
אני מבין שהתוכונית אוכלת לבד כך שאין סיבה להוסביף לה מים במזרק ובמיוחד לא עם סוכר רגיל.
בכל מקרה האם ההקאה זה הסיפטום היחיד או שהוא מלווה בעוד תופעות נוספות?
בהמשך אם ירצה יוסיף ד"ר שרביט את דעתו ואת אופן הטיפול הנכון במצבים כאלה.
אלי אני מתכוונת לקחת אותה לוטרינר, רק שעכשיו זה די בעייתי בשבילי! אפשר לחכות לבוקר?
התוכונית לא אוכלת! מ-9 בערב כשהגעתי הביתה לא ראיתי אותה אוכלת!
היא נראית עייפה, יכול להיות שבגלל השעה- היא רגילה לישון עכשיו, וכמובן עוד לא כיסיתי אותה כדי שאוכל לעקוב אחריה.
מידי פעם היא מרימה את הראש ופותחת את המקור.
אם זה קשור: בתחילת הערב הוצאתי אותה מהכלוב. אז היא הייתה נראית בסדר. אחר כך יצאתי מהבית, וכשחזרתי אחרי שעה- ראיתי את הבעיה.
תודה על עזרתך.
התוכונית לא אוכלת! מ-9 בערב כשהגעתי הביתה לא ראיתי אותה אוכלת!
היא נראית עייפה, יכול להיות שבגלל השעה- היא רגילה לישון עכשיו, וכמובן עוד לא כיסיתי אותה כדי שאוכל לעקוב אחריה.
מידי פעם היא מרימה את הראש ופותחת את המקור.
אם זה קשור: בתחילת הערב הוצאתי אותה מהכלוב. אז היא הייתה נראית בסדר. אחר כך יצאתי מהבית, וכשחזרתי אחרי שעה- ראיתי את הבעיה.
תודה על עזרתך.
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
שרית שלום,
לפי הסימנים שאת מתארת נראה שלתוכית שלך יש בעיה רפואית, יתכן ומדובר בדלקת של הזפק, יתכן שהבעייה בפטריית קנדידה ויתכן גם בעיית כבד.
יש לקחת אותה לווטרינר של ציפורים לשם בדיקה מקיפה, לקיחת משטח מהזפק לבדיקה בטריולוגית, לבדיקת הלוע להמצאות סימני פטריית הקנדידיה ו/או משטח פטרייתי ובמידת הצורך בדיקת דם לתפקודי כבד וכליות.
האם התוכית שלך נבדקה למחלת הכלמידיה ?
בהצלחה,
לפי הסימנים שאת מתארת נראה שלתוכית שלך יש בעיה רפואית, יתכן ומדובר בדלקת של הזפק, יתכן שהבעייה בפטריית קנדידה ויתכן גם בעיית כבד.
יש לקחת אותה לווטרינר של ציפורים לשם בדיקה מקיפה, לקיחת משטח מהזפק לבדיקה בטריולוגית, לבדיקת הלוע להמצאות סימני פטריית הקנדידיה ו/או משטח פטרייתי ובמידת הצורך בדיקת דם לתפקודי כבד וכליות.
האם התוכית שלך נבדקה למחלת הכלמידיה ?
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.