ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טמפרטורה באינקובטור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

טמפרטורה באינקובטור

שליחה על ידי ilyarabaev »

שלום יש לי אינקובטור ואני מגדל דררות רציתי לשאול על איזה טמפרטורה אני צריך לשים את הטמפרטורה כדיי שהביצים הבקעו... ואחריי שבקעו אני יכול לשים את הגוזלים בקופסא מרופדת?
או אני גם צריך לדאוג לטמפרטורה אחריי הבקיעה?
תודה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: טמפרטורה באינקובטור

שליחה על ידי eli_lea »

שלום וברוך הבא,

האם אתה מדבר על מדגרה או או אומנת ? תן בבקשה יותר פרטים לגבי הסוג הקיים אצלך.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

שלום!
אני מדבר על המדגרה כי באומנת לפי מה שהבנתי לא ניתן לשים את הביצים כדיי שיבקעו

על איזה טמפרטורה צריך לשים את הביצים במדגרה?
אחריי כמה זמן הם בוקעים?
ואם ניתן לשים את הגוזלים בקופסא מרופדת ללא שום טמפרטורה? זאת אומרת ללא אומנת...

אשמח אם תענה תודה רבה!
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

Re: אינקובטור

אני מאוד מיצטער אם אני שואל את הבן אדם הלא נכון בנוגע לעוד נושאים אשמח אם תענה לי.
אני מגדל 5 זוגות של דררות צבעוניות...השאלה שלי אם הם התרבו בכלוב של 2.50 לגובה
1.50 לרוחב ולאורך 2.50 או כדיי לשים אותם כל זוג בכלוב בניפרד?
אם כן איזה גודל כלום מתאים ל זוג ואיזה גודל מתאים ל 5 זוגות ביחד (ווליר).
עוד כמה דברים נוספים,האם ההתרבות שלהם קלה? או בעייתי? באיזה עונה הם מתחילים את ההתרבות האם ניתן לשים תאים בחודש דצמבר?
ואם זה נכון שאם יש 5 זוגות לא לשים רק 5 תאיי הטלה אלה יותר זאת אומרת 10 האם זה נכון? ולמה?
במידה ולא יעבדו לי כמה זוגות אני יכול להיות רגוע לפחות זוג אחד יטיל לי מכל החמישה זוגות??
דבר אחרון: כשבוקעים את הביצים לקחת את הביצים כבר ביום הראשון או לחכות שהיא תטיל את כולם? אני אומר את זה מניסיון גידול הקנריות!

תודה רבה רבה לך אתה מאוד תעזור לי אם תענה לי על השאלות יום נעים!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום ידידי,

אתה מבקש תשובות אבל לא מתייחס לשאלתי איזה סוג מדגרה יש לך.
בדרך כלל לסוגי המדגרה השונים ישנם גם הוראות יצרן לגבי סוגי הביצים השונים .

אתן לך נתונים כלליים לגבי הדגרה.

בהדגרת ביצים אתה צריך טמפרטורה של 37.5 מעלות ולחות של 65%.
זמן הבקיעה משתנה מסוג לסוג , זמן הבקיעה לדררה - 21-24 יום, זמן גמילה 6-7 שבועות.
לאחר הבקיעה יש וחובה להעביר את הגוזלים לאומנת, אי אפשר לשים אותם בקופסה מרופדת וצריך לשמור על חום גופם.
במדריך הבא תקבל תשובות לגבי טמפרטורה באומנת בשלבים שונים של התפתחות הגוזל.
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

לגבי שאר השאלות:

1. גודל הכלוב מתאים.סידור הכלוב בצורה נכונה ימנע עימותים, מקם מספיק ענפי עמידה וכלי אוכל ומים.
2.על אף שמומלץ להפריד זוגות לפני עונת הרביה מאחר והזכרים הופכים תוקפנים בשלב זה אני מכיר דווקה מספר מגדלים שהולך להם לא רע בגידול כלהקה. הפרדת הזוגות נעשית רק אם ישנם הפרעות קשות וריב בין הזוגות.
במקרה שלך מאחר ומדובר בדררות צבעוניות יתכן והיית רוצה לחבר אתה את הזוגות על פי הצבעים, אם יש לך עניין לקבוע את צבעי
הזוגות כמובן שתצטרך להפריד זוגות לפי ראות עינייך , אם לא האפשרות שהם יבחרו בן/בת זוג מצויינת.
3. תחילת העונה של הדררות דצמבר - פברואר ואתה יכול להתקין כבר תאי הטלה.
4. מומלץ ורצוי להוסיף תאי הטלה מעבר למספר הזוגות, אין צורך במספר כפול ממספר הזוגות אך בהחלט צריך יותר תאים, אתה יכול לשים 8 תאי הטלה וזה יספיק. הוספת תאי הטלה נותנת אפשרות לזוגות פחות חזקים שאין באפשרותם לבחור תא הטלה שהם רוצים מאחר וזוגות אחרים בוחרים בו לבחור מהתאים הפנויים והסיכוי שיריבו איתם על מספר תאים פנויים נמוך יותר.
כדאי למקם את תאי ההטלה באותו גובה כולם על מנת שלא כל הזוגות יבחרו בתא הגבוהה ביותר ויריבו עליו, כדאי לשמור על מרווחים מספיק גדולים בין תא לתא שלא תהיה קירבה מאיימת בין זוג לזוג.
5.במידה ויש לך זוגות בוגרים לא צריכה להיות בעייה מאחר והדררות לא קשים לריבוי ללא ספק בשלב כלשהוא יהיה ריבוי מוצלח.
6.אתה יכול להמתין ולקחת את כל הביצים ביחד , בדרך כלל על הביצים הראשונות האם לא תדגור אלא מהביצה השנייה שלישית בצורה
טובה, המטרה היא בעצם לצמצם את זמני הבקיעה ולהגיע למצב בו רוב הביצים יבקעו בהפרשי זמן כאלא שההפרשים בגילאי הגוזלים יהיו קטנים, כך הגדולים לא גוברים על הקטנים בעת ההאכלה ופחות סיכוי שימעכו.

הערות כלליות:
1.הדגרת ביצים והאכלה מגיל יום צורכת ידע וזמן רב פנוי , בדרך כלל הדררות הם הורים מעולים שדוגרים ומאכילים מצויין , יש אפשרות לקחת את הגוזלים לאחר כשבועיים בערך לאחר שעברו את הגיל הקריטי והאכלתם קלה יותר .
גם במקרה זה תצטרך מקור חימום ואם תחליט להוציא גוזלים ולא להדגיר אולי תוכל להשתמש במדגרה כאומנת לגוזלים.

2.תזונה נכונה ועשירה תקדם ריבוי והגוזלים יהיו בריאים וחזקים,דאג לתערובת עשירה , ירקות , פירות סידן.
חוסר במזון או גישה למזון ידחה הטלה וריבוי.

דררה מתוך הלקסיקון :
דררה/רוס רינג-Rose-ringed Parakeet

בהצלחה.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

שלום ובוקר טוב!

לא הבנתי בנוגע לאומנת לאחר הבקיעה על איזה טמפרטורה הגוזלים אמורים להיות?
הסיבה היחידה שאני רוצה להוציא את הביצים מההורים בגלל שאני רוצה שהם יעשו שתיי סיבובים של הטלות מכל זוג. ואני לא יודע למה אני ממש חושש שהם לא התרבו לי כולם ביחד ויש שם זוגות קבועות קשה לי להאמין שהם יבחרו נקבות אחרות...
האם זה יכול לקרות?
לגביי התזונה כדיי שיהיה תמיד אוכל או לא לפנק זאת אומרת... שיחכו לאוכל..?
ובאמת תודה רבה לך שאתה עוזר לי!
אני מאוד מקווה שיהיו גוזלים אני יעלה תמונות עזרת לי המון תודה רבה
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

ודבר נוסף שברצוני להוסיף למדגרה שלי אין מד לחות האם זה משמעותי.. מאוד או אפשר להיסתדר בלי זה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לאחר הבקיעה הגוזלים צריכים להיות בשבוע הראשון בטמפרטורה של 36-37 מעלות, בכל שבוע מורידים מעלה בערך , גוזלים מנוצים חלקית כבר יכולים להיות בטמפרטורה של 28-30 מעלות.
בלינק שנתתי לך קודם ישנם זמני האכלה וכן טמפרטורה ממוצעת לגוזלים באומנת :
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

לגבי החשש שהם לא יתרבו, האם הם בוגרים?האם התרבו בעבר? האם יש כימיה בין הזוגות?
אם תחשוש זה בטח שלא יקדם את הרבייה, הריבוי לא עובד על פי מדד החששות שלנו או הרצונות שלנו, לכן חשוב חיובי והיה רגוע, תהנה מהתוכים עצמם והרבייה תגיע בזמן שהתוכים ירגישו בנוח ויבחרו לעשות זאת.

לגבי החלפת בן/בת זוג זה לא קורה בדרך כלל אך יתכן מצב כזה ובמיוחד בשבי כשהתוכים מוגבלים לאיזור תחום שלא כמו בטבע.

תזונה:
תזונה זמינה לתוכים בכל שעות היום והלילה זהו צורך ולא פינוק.התוכים צריכים נגישות למזון ולמזון איכותי ככל שניתן, בטבע התוכים יכולים לחפש את מזונם בכל עת ולבחור את המזונות הטובים להם, בשבי אנחנו צריכים לדאוג לכך ולכן לא רק שהאוכל צריך להיות זמין בכל שעה אלא שהאוכל צריך להכיל את כל אבות המזון הנחוצים לתוכים ולבריאותם, מלבד תערובות זרעים עליך להוסיף ירק/פרי וסידן, אפשר ביצה קשה מעוכה עם הקליפה , כדאי לחלק אותה במספר כלי אוכל בגלל כמות התוכים, כמו כן סידן ועדיפות לסבידה .
חוסר במזון יגרום לתוכים לחשוש שלגוזלים לא יהיה מזון ויכול לגרום לדחיית הריבוי. שים לב שהתוכים מתרבים בטבע לאחר עונת הגשמים מאחר ואז יש שפע במזון והכל צומח.

תאי הטלה:
עליך לבחור תאי הטלה מתאימים .
גודל התא:27*27*50 גובה, תא אנכי.
ריפוד תחתית התא בנסורת בגובה 2 ס"מ.אפשר להוסיף כפיסי עץ אלון או טבעי לכירסום.

לגבי ההדגרה, איני מזלזל חלילה בכישוריך אך הדגרה צריכה ידע וניסיון, אין אפשרות להדגיר ביצי תוכים ללא מד לחות ולרוב לא יהיו בקיעות מחוסר לחות או יתר לחות. על מנת שביצה של תוכי תבקע על המדגרה להיות מדוייקת הן מבחינת טמפרטורה , הן מבחינת לחות וכמובן יש צורך בסיבוב הביצים .

מעבר להדגרה עצמה, האכלת גוזלים מגיל יום אינה פשוטה , אתה עלול בקלות לאבד גוזלים ובסופו של דבר הנזק יהיה גדול מהתועלת שבהדגרה. אם תוציא את הגוזלים מהתאים בגיל שבועיים עדיין תצליח לקבל סבב נוסף ברוב המקרים , ותאכיל גוזלים בוגרים יותר.

מאחר ועדיין לא ענית לי על שאלתי הראשונה בנוגע לדגם המדגרה לא אוכל לעזור לך הרבה בנוגע למד לחות.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

אני מקווה שזה עוזר לך בשביל לענות על שאלתי ולחות במדגרה הזאת זה פשוט מילוי של מים! זה הכל... אבל טמפרטורת הלחות איני יודע לזהו מה שכן יש תמיד לחות כשייש מים אני מאוד רוצה לגדל מגיל יום בשביל זה אני מיתאמן על התוכונים האם זה אותו עיקרון?
ולגביי האוכל שוב פעם זה לא יפריע להם שאני ניכנס כל יום להביא אוכל דווקא מאוד נחמד לי לאכיל אותם אבל הרבה מגדלים אמרו לי אל תיכנס לשם כל יום אלה פעם בשלושה ימים האם יש הגיון?

2.JPG
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רשום "מדגרה ל-12 ביצים, עם מסובב ביצים אוטומטי, שליטה אלקטרונית בחום ובלחות. משמשת גם כאומנת לגוזלים."

איך שאין לך שליטה על הלחות? האם ניסית לפנות לחברה?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”