ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג שלוים..:-)
מנהל: מפקחים
זוג שלוים..:-)
היייי...שבת שלום לכולם
קנינו היום זוג שלוים...
הייתי רוצה לדעת אם אפשר קצת יותר פרטים על השלוים:..מה הם אוכלים, איך מבדילים בין זכר ונקבה, איך הם מתרבים, אמרו לי שזה בסדר לשים אותם בווליר עם הקוקטיילים והתוכונים..ולתת את אותו האוכל - זה נכון?..
וחוץ מזה כל פרט מעניין וחשוב..אשמח לדעת
בברכת שבוע טוב שיהיה לכולנו
ורק בשמחות!!!
קנינו היום זוג שלוים...
הייתי רוצה לדעת אם אפשר קצת יותר פרטים על השלוים:..מה הם אוכלים, איך מבדילים בין זכר ונקבה, איך הם מתרבים, אמרו לי שזה בסדר לשים אותם בווליר עם הקוקטיילים והתוכונים..ולתת את אותו האוכל - זה נכון?..
וחוץ מזה כל פרט מעניין וחשוב..אשמח לדעת
בברכת שבוע טוב שיהיה לכולנו
ורק בשמחות!!!

"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."

Re: זוג שלוים..:-)
איזה סוג שלווים קניתם?
השלווים נחשבים לאוכלי מזון כמו התוכים והציפורים (זרעים) ומנקים את המזון שנופל לריצפת הכלוב,אפשר לתת להם לחם ויש שיתנו גם מזון מטילות (כמו לתרנגולות) , השלווים היפנים מטילים לאורך כל השנה אפשר לראות שמגדלים בוולירים ממש גדולים מחזיקים שלווים בתחתית הכלוב. ביצי השלוו נחשבים לביצים בריאות וישנם כאלא הרוכשים אותם במיוחד לאכילה. ביצים משלווים שישנו זכר בסביבה עלולים להיות לא כשרים (ביצה מופרית) לידיעת שומרי המסורת.
לשלווים היפנים צבעים שונים, קקראתי שהזכרים אגרסיבים ולכן מומלץ לגדלן נקבות.
ההבדל בין הזכרים לנקבות-הנקבה עם חזה מנוקד והזכר עם חזה בהיר .
לרוב לריבוי מחזיקים זכר אחד ומספר נקבות.
כדאי לקחת בחשבון שלעיתים עלול להיגרם נזק, אם במידה ונופל גוזל מהקן כמובן שזה סופו והוא ינוקר למוות, כנ"ל לגבי גוזלים שאינם מיטיבים לעוף וירדו לקרקעית. לעיתים קרובות יקח לתוכים זמן להתרגל לשלווים וצריך לקחת בחשבון שהאיחוד עלול לגרום להפרעה ברבייה.
השלווים נחשבים לאוכלי מזון כמו התוכים והציפורים (זרעים) ומנקים את המזון שנופל לריצפת הכלוב,אפשר לתת להם לחם ויש שיתנו גם מזון מטילות (כמו לתרנגולות) , השלווים היפנים מטילים לאורך כל השנה אפשר לראות שמגדלים בוולירים ממש גדולים מחזיקים שלווים בתחתית הכלוב. ביצי השלוו נחשבים לביצים בריאות וישנם כאלא הרוכשים אותם במיוחד לאכילה. ביצים משלווים שישנו זכר בסביבה עלולים להיות לא כשרים (ביצה מופרית) לידיעת שומרי המסורת.
לשלווים היפנים צבעים שונים, קקראתי שהזכרים אגרסיבים ולכן מומלץ לגדלן נקבות.
ההבדל בין הזכרים לנקבות-הנקבה עם חזה מנוקד והזכר עם חזה בהיר .
לרוב לריבוי מחזיקים זכר אחד ומספר נקבות.
כדאי לקחת בחשבון שלעיתים עלול להיגרם נזק, אם במידה ונופל גוזל מהקן כמובן שזה סופו והוא ינוקר למוות, כנ"ל לגבי גוזלים שאינם מיטיבים לעוף וירדו לקרקעית. לעיתים קרובות יקח לתוכים זמן להתרגל לשלווים וצריך לקחת בחשבון שהאיחוד עלול לגרום להפרעה ברבייה.
ואיי מה איזה סוג?....החומים מפוספסים הרגילים חושבת...
תמונות שלהם אעלה בקרוב..
לשים להם איזה בית מעץ בכדי שיוכלו להיכנס לישון בלילה או לקנן, או מה?..לשים להם קצת עשבים לבניית קן?...
תמונות שלהם אעלה בקרוב..
לשים להם איזה בית מעץ בכדי שיוכלו להיכנס לישון בלילה או לקנן, או מה?..לשים להם קצת עשבים לבניית קן?...

בדקתי באינטרנט..לפי דעתי אלו שלוים יפניים...
מקווה שלא יעשו לי בעיות ברביית התוכונים והקוקטיילים...
מקווה שלא יעשו לי בעיות ברביית התוכונים והקוקטיילים...

לפי מה שהבנתי שצריך על כל זכר 1 כ 2-4 נקבות ,
כי הזכר אגרסיבי כמו זכר של תרנגולים ויתכן שיפגע בנקבה,

כי הזכר אגרסיבי כמו זכר של תרנגולים ויתכן שיפגע בנקבה,

לדעתי הם צריכים מקום קינון ומסתור ,מבנה קטן מעץ בגובה של 15 ס"מ ובפנים קש יכול להתאים,אגב לפי מה שאני יודע השלווים הסיים דוגרים והיפנים אינם דוגרים , על פי מה שקראתי בעבר ישנם שני סוגים של יפנים , אחד נקרא שלוו בשר(מתורבת) והוא מעט גדול יותר, הם בדרך כלל לא ידגרו (יש יוצאים מן הכלל) והשלוו עם מופע הבר שהוא יותר קטן והם כנראה דוגרים לעיתים,ישנו את השלוו הקליפורני והבוב ווייט שהם כן דוגרים , בכל מקרה כנראה שאת מדברת על שלווים יפנים.
מקום לישון-לא חייב מעץ אני חושב שכל קופסא קצת גדולה תספיק
לגבי הכשרות של הביצה היא תהיה כשרה אם לוקחים אותה עד יום אחרי הבקיעה כי אז לא נוצר אפרוח
(גידלתי סלוים בעבר אבל גנבו לי אותם)
לגבי הכשרות של הביצה היא תהיה כשרה אם לוקחים אותה עד יום אחרי הבקיעה כי אז לא נוצר אפרוח
(גידלתי סלוים בעבר אבל גנבו לי אותם)
אכן לא חייבים קופסה אפשר להשתמש בכל מה שנראה מתאים כמו בתמונה..

-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
אתי שלוים צריכים תזונה מיוחדת הדומה לתזונתם של הפסיונים והטווסים הם חייבים אחוז גבוהה יחסית של חלבון
בדיאטה שלהם אחרת הם יתקפו אחד את השני עד מוות ועלולים אפילו להתדרדר לקניבליזציה
שלוים ניתן לגדל בזוגות או בלהקות פוליגמיות קטנות הם יטילו גם בכלובי רביעיות
אבל כדי שהם ידגרו בצורה עצמאית הם צריכים שטח גדול יחסית ותא הטלה מוסתר
תתחדשי ושיהיה בהצלחה
בדיאטה שלהם אחרת הם יתקפו אחד את השני עד מוות ועלולים אפילו להתדרדר לקניבליזציה
שלוים ניתן לגדל בזוגות או בלהקות פוליגמיות קטנות הם יטילו גם בכלובי רביעיות
אבל כדי שהם ידגרו בצורה עצמאית הם צריכים שטח גדול יחסית ותא הטלה מוסתר
תתחדשי ושיהיה בהצלחה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל