ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איזה כלב מומלץ

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

מיכל28
בקיעה
בקיעה

Re: איזה כלב מומלץ

שליחה על ידי מיכל28 »

אני לא זקוקה לכלב שמירהה אל הכלב כחבר אבל רצוי שיהיה לו אופי נוח והבהנתי שלפינצר יש אופי של קפיצים חחחח אניח מחפשת
משהוא יותריותר רגוע תמונהובטח שיואהב את התוכים שלי או שיוכל להסתדר איתםתמונה
סמל אישי של משתמש
koko7040
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי koko7040 »

פקינז מומלץ בחום
פודל מומלץ גם כמתפנק
תמונה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי jhony_bravo »

בקישורים הבאים תוכלי לקרוא על כמעט כל הזנים הגזעיים תעשי מחקר קטן ותוכלי להתאים לדרישות
שלך כלב אם את תבצעי את ההתאמה את תבחרי את הכלב שהכי יתאים לך
http://www.petnet.co.il/dogs/breeds/
http://www.doggy.co.il/doggy-races.php
יש עוד אתרים רבים ברשת על זני כלבים ככה שתוכלי להמשיך לעשות מחקר
מעבר לזה אני אישית ממליץ לעשות את הדבר הכי פשוט ללכת לעמותה להצלת כלבים
ולבחור את הכלב שהכי ימצא חן בעיניך שם גם יוכלו להתאים לך כלב לפי הדרישות שלך
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אצלנו יש את גוצ'י שהוא כלב מעורב (לא יודע עם מה) , הוא כלב חיי שרץ ומשתולל וביתי לקחה אותו בגיל מבוגר יחסית מאגודה מסויימת, אנשים לא רצו לקחת אותו כי הוא היה מבוגר יחסית ולבת שלי אמרו שהוא צעיר יותר (בכמה שנים) הוא גם מאבד שיניים יש לו פריקה בירך ולפעמים הוא רץ במקום 4X4 על שלוש רגליים אבל הוא חמוד ברמות, הוא מנסה לדבר איתנו ומשמיע קולות כשהוא שם את הראש על הברכיים או היד .אגב הוא חושב שהוא אחד הכלבים החזקים והגדולים במושב, אין כלב במושב שהוא לא מראה לו כמה הוא חזק וכל הכלבים וגם הגדולים מתרחקים ממנו , נראה לי אומרים זה משוגע לגמרי..בקיצור זה הגודל שלו :

גוצ'י הכלב החדש/ישן

ואני חושב שאם תבחרי כלב צעיר ותרגילי אותו לתוכים הם יסתדרו ביחד לא רע.

בהצלחה.
מיכל28
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מיכל28 »

איזה חמוד הוא קוצ'י תמונה וjhony_bravo אני באמת יעשה ככה כנראה תודתה לכם ואם יהיו לי שאלות אז אני אשאלתמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

השארתי את 2 ההודעות הקודומות על מנת שאנשים יבינו על מה אנחנו מדברים.

כתב רגיל - BEN
כתב אדום מודגש - תגובה של jhony_bravo ל BEN
כתב מודגש שחור - תגובה של BEN לJhony_bravo

[quote="2934";p="70313"]אין קשר בין מה שהגזע יועד בעבר (כיום מרבית הכלבים לא משמשים את ייעודם) לבין אופיו.
ייעוד הכלב מייחד אותו למטרה שלה הוא יועד מבחינה פיזית, העובדה שהרבו אותו למטרה כזאת או אחרת לא אומרת שהגזע בעל אותם תכונות שלשם כך הוא הורבה. אופי הינו דבר נרכש ולא מולד. אני אנסח את זה בצורה אחרת, כמעט כל גזע ניתן ללמד לצוד אך לא כל הגזעים פיזית מתאים לכך.

בעניין הזה אני חולק עליך יש קשר אולם כיום בחלק מהזנים הקשר יותר חלש ג'ק ראסל לדוגמא עדיין ירדוף אחרי כל דבר

אין שום בסיס לדבר ואשמח לשמוע אם אכן קיים.
הגזעים הורבו על פי פרמטרים חזותיים שכפי שאמרתי לעיתים השפיעו על אופיים,
כדוגמא במידה ורוצים לייצר גזע שישימש לצייד, גזע שמן לא יכל להיות אחד מהגזעים בשל העובדה שכלב שמן לרוב יהיה עצלן.

- - -

יש בידך טעות, לכלבים מעורבים אין פחות מחלות והם אינם יותר חכמים בצורה כל שהיא יותר מכלב גזעי ולעיתים אפילו ההפך.
אך יש שמץ של אמת בדבר, גזע נוצר על ידי זיווג סלקטיבי שיתאים לייעוד הגזע, בעקבות הזיווג נוצרו בחלק מהגזעים מומים תורשתיים (כדוגמא מחלת האגן בכלב רועים גרמני) ולעיתים כלבים מעורבים לא יסבלו מן המומים הללו.

לגבי חוכמה דיברתי מניסיוני עם הכלבים שהכרתי והם בהחלט היו יותר חכמים לגבי מחלות הכוונה הייתה בעיקר למחלות גנטיות
ומומים מולדים שחלקם מחלישים את מערכת החיסון וגורמים לתחלואה גבוהה יותר

תשמע רובנו לא זוכים לראות מידי יום כלבים מתועדים (אלא אם כן אתה גר ברמת אביב ג'), אין עם מה לערוך השוואה וגם אם נאמר והייתה רואה מידי יום מלא כלבים מתועדים, מספר כלבים לא ייצגו את הכלל (במקרה הזה גזע שלם), לא ניתן לקבוע דבר ממספר כלבים לשם כך נדרשים לפחות עשרות כלבים,לא מעט זמן ופרמטרים נוספים על מנת להגיע לאבחנה חד משמעית וגם אז ..

- - -

לעיתים כלבים לא יצרו קשר עין עם בעליהם מחשש שנראה בקשר העין איום על מעמדנו אך כלב לא יראה בקשר עין
איום על מעמדו ולכן אין שום סיבה מלהמנע מקשר עין עם הכלב.

כלב דומיננטי עלול לראות בקשר עין איום על מעמדו לעיתים הוא לא יצור קשר עין בגלל סיבות אחרות

אל אילו סיבות אחרות מדובר ? יצא לי לבוא באינטרקציה עם כלבים אגריסבים ודמויננתים ולא קשר העין הוא מה ש"הדליק" את היצרים,
לא שמעתי מעולם שקשר עין הוא הגורם.

- - -

שים לב, היא ביקשה המלצה לגזע ופניתה לנושאים לא קשורים, כשהיא תאמץ את הכלב נפנה לנושא.
מעבר לכך אין צורך לרמה כזאת גבוהה של אילוף על מנת לבסס את מעמד הכלב.

אני יודע וזה היה בכוונה מאחר ולא תמיד אנשים יודעים מה לעשות אנאי מעדיף לתת כמה שיותר מידע
מאחר ואני לא מכיר אותה אני לא יכול לדעת אם היא בעלת ניסיון עם כלבים או לא ולכן הפירוט

אבל המידע היה לא נחוץ ..
ניתן להבין בוודאות את ניסיונה, כל אדם בעל ניסיון בסיסי מבין את הדברים הללו.

- - -

כפי שאמרתי מיקודם, לא ניתן לקבוע את אופי הכלב ע"י הוריו, אבותיו או גזעו, הזיווג הסלקטיבי לרוב התיחס למראה הכלב ולא לאופיו
וגם במידה ואופי היה במשוואה אין זה אומר שהאופי הוא דבר מולד, ייתכן שבשל העובדה שהגורים היו בסביבית ההורים וחיקו
את התנהגותם היו גורים שהראו יצרים דומים, ושוב אופי הינו דבר נרכש ולא מולד.

קווי אופי כלליים לרוב בגזעיים ניתן לדעת בעיקר בגלל העובדה שהם הוכלאו במכוון בשביל ליצור בעל חיים
שיהיה דומה להוריו מבחינת אופי וצורה חיצונית פעם היו פשוט מרדימים את הגורים שלא תאמו לסטנדרד

הרדימו ? אשמח לשמוע עוד בנושא.
הכלבים שלא עמדו בפרמטרים ונפסלו פשוט נאסרו לזיווג ובמידה וזווגו הגורים לא יהיו זכאים לתעודות בשל העבודה
שההורים לא עומדים בתקן, כדוגמא כלב רועים גרמני שאגנו מתחת לC אסור לזיווג.
המטרה שלהם הייתה ליצור כלבים בעלי מאפיינים חזותיים שמתאימים לרצונם, לעיתים המראה השפיעה על האופי (ראה למעלה).

- - -

לכל הגזעים בעת צמיחת השיניים יש את הצורך בלעיסה, עד כמה הוא גרוע זה תלוי בכלב עצמו ולא בגזעו. לי אישית יש כלבה מעורבת שפשוט הרסה את הבית לחלוטין לעומתה האמסטפית (מדובר בכלבה מתועדת) שהיא הייתה פשוט מלאכית, כל כלב הוא עולם במלואו ואין קשר בין גזעו לבין אופיו.

דיברתי על גולדן רטריבר שבעיית הלעיסה שלו מתועדת וידועה כבר בתור דוגמא

כפי שאמרתי, לכל הגזעים יש את בעיית הלעיסה ולא מדובר בגזע ספציפי תמיד יש את היוצאי דופן והם אינם מייצגים את הכלל.

[/quote]

מקווה שתצליחו להבין תמונה

מיכל,
לגזע לא מתלווה אופי, אין צורך לחפש גזע שיתאים לתוכי אלא גזע שיתאים לך אישית,
בעמותות אני בטוח שתמצאי כלב שיענה על כך דרישותייך.
תמונה
מיכל28
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מיכל28 »

יוויווי שיבכתם אותי אם כל התשובות אני באמת חושבת שהכי טוב שאני אחליט אני אלך לשמה ואתייעץ עם המקום שאני אקח משם כלב אבל טוב תודה . אבל יש דברים וטיפים שאתם יכולים לתת לי לפני שאני מגיעה לשם כמו סתומהתמונה יש משהוא שצארריך לבדוק או לשאול או מי או מהתמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

בן האינטרנט שלי בעייתי אז אני לא אצטט אלא ארשום ישר
1) כלבים כן נבחרו לפי מאפייני אופי ולזני כלבים שונים מאפייני אופי שונים אתה מוזמן לנסות ולבדוק בכל
מועדון כלבים שמגדלים שם כלבים גזעיים
2) לגבי חוכמה של כלבים מעורבים דיברתי מניסיוני ומניסיון של חברים אם אינך מסכים זו דעתך
3) לא דיברתי על תקיפה כלבים דומיננטיים לא תמיד תוקפים לרוב הם יאיימו אם הם ירגישו
שמעמדם עלול להיות בסיכון
4) אני אינני מבין מה שינה לך העובדה שנתתי מידע זה או לא ולגבי ניסיון בסיסי זה דבר שקשה מאוד
לראות על דפי הפורום ובקשר לחיות אני מעדיף להיות בטוח שדברי הובנו כהלכה ושפירטתי את תשובתי
למי ששאל כך שהוא יבין אותה במלואה
5) לא תמיד היו מרדימים לפעמים היו פשוט מטביעים אותם (אני לא בעד זה )
6) אין לי מושג מהיכן אתה מביא את הטענה הזו שלכל הגזעים יש בעיית לעיסה אף כלב שהיה לי לא לעס שום דבר
אצלי בבית
שיהיה המשך שבוע מצויין
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

[quote="2934";p="70913"]בן האינטרנט שלי בעייתי אז אני לא אצטט אלא ארשום ישר
1) כלבים כן נבחרו לפי מאפייני אופי ולזני כלבים שונים מאפייני אופי שונים אתה מוזמן לנסות ולבדוק בכל
מועדון כלבים שמגדלים שם כלבים גזעיים
2) לגבי חוכמה של כלבים מעורבים דיברתי מניסיוני ומניסיון של חברים אם אינך מסכים זו דעתך
3) לא דיברתי על תקיפה כלבים דומיננטיים לא תמיד תוקפים לרוב הם יאיימו אם הם ירגישו
שמעמדם עלול להיות בסיכון
4) אני אינני מבין מה שינה לך העובדה שנתתי מידע זה או לא ולגבי ניסיון בסיסי זה דבר שקשה מאוד
לראות על דפי הפורום ובקשר לחיות אני מעדיף להיות בטוח שדברי הובנו כהלכה ושפירטתי את תשובתי
למי ששאל כך שהוא יבין אותה במלואה
5) לא תמיד היו מרדימים לפעמים היו פשוט מטביעים אותם (אני לא בעד זה )
6) אין לי מושג מהיכן אתה מביא את הטענה הזו שלכל הגזעים יש בעיית לעיסה אף כלב שהיה לי לא לעס שום דבר
אצלי בבית
שיהיה המשך שבוע מצויין[/quote]

1. מעטים אכן הורבו בשל יצרים חיונים לגזע אך אין זה אומר שאופי עובר בתורשה,
אופי הינו נרכש וייתכנו סיבות רבות שכלב מגזע אשר מתואר כבעל אופי מסויים יראה את האופי הנאמר,
ציינתי מספר דוגמאת, אתה מוזמן לעיין. אפרט עוד בנושא בהזדמנות.
2.כפי שאמרתה בעצמך דעתך היא דעתך בלבד. ללא מחקר מאסיבי ומבוקר לא ניתן לקבוע דבר,
תמיד יש את היוצאי דופן והם אינם מייצגים את הכלל.
3. אין בהכרח קשר בין דומיננתיות לבין אגרסיה ולכן אם תקרא שוב תראה שאמרתי "אגריסבים ודומיננתיים".
דומיננתיות יכולה להוביל לאגרסיה אך גם סיבות רבות אחרות, לי אישית יש כלבה דומיננתית אך היא בהחלט אינה אגרסיבית.
4. הדברים שנאמרו אינם תואמים את שאלתה ומעבר לכך חלק מהדברים עלולים להזיק, אם מישהו בפורום יבקש כיצד ללמד כלב להגנה עצמית אני לא אפרט בנושא, גם אם מטרותיו טובות, בנאדם ללא הכשרה מתאימה או ניסיון עלול לגרום נזק.
5. לא ידוע לי שכלבים שלא תאמו את התקן הורדמו או הוטבעו או כל צורת המתה אחרת, ככל הידוע לי כלבים שלא תאמו את התקן פשוט נאסרו לריבוי.
6.לכל הגזעים קיימת בעיית הלעיסה - לכל הגזעים צומחות שיניים ולכן כולם צריכים גירוי, עד כמה זה גרוע תלוי בכלב ובאופיו
ולאו דווקא בגזעו. הכלבים שלך לא מייצגים את כל הכלבים, טיפה אחת בים שלם. ככל הידוע לי לא קיים שום אזכור לגבי גזע ספציפי.

דעה היא דעה ועד שהיא מוכחת היא לא יותר מכך.

תמונה
תמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

1) אשמח ללמוד עוד על הנושא ואשמח ללמד גם לצערי בתקופה הקרובה אני אהיה מאוד עסוק ולכן אתמצת את תגובותיי
ולרוב לא אביא סימוכין לדברי
2) אמרתי מספר פעמים שזו דעתי
3) ידוע לי העניין יש גם כלבים אגרסיביים שאינם דומיננטיים אלא תוקפים מפחד
4) לא אילפתי אף כלב להגנה עצמית ולמעשה לא אילפתי אף כלב כלל תמיד הם עשו מה שביקשתי
לגבי אילוף כלבים להגנה עצמית אם אתה לא בצבא או במשטרה אין בזה צורך עדיף ללכת ללמוד הגנה עצמית
ובנוסף להפעיל את הראש ולא להכניס את עצמך לצרות כלב אסור שישמש כלי נשק
5) משיחות שניהלתי עם מס' אנשים מחו"ל ידוע לי שהורדמו או טובעו היום כבר לא מבצעים זאת
6) קראתי במספר מקומות על בעיית הלעיסה הידועה של הגולדן כאשר יהיה לי זמן אני אעלה את הסימוכין
שיהיה שבוע מצויין
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”