ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איזה כלב מומלץ
מנהל: מפקחים
Re: איזה כלב מומלץ
יש לי כלב בורדר קולי
זה הגזע הכי חכם שיש
גזע בינוני פלוס 22-25 קילו
הכלב חיי בבית ובתנאים הכי טובים ואתמול הזהיר מפני פריצה לרכב של השכן שלי שהוא במרחק כ 30 מטר מהבית שלי
לגבי כלב שמירה כל כלב והאופי שלו
תציני מחיר וגודל ואשמח לעזור בשמחה
יש גינה ?
האם תוכלו לתת לו לרוץ חצי שעה ביום?
זה הגזע הכי חכם שיש
גזע בינוני פלוס 22-25 קילו
הכלב חיי בבית ובתנאים הכי טובים ואתמול הזהיר מפני פריצה לרכב של השכן שלי שהוא במרחק כ 30 מטר מהבית שלי
לגבי כלב שמירה כל כלב והאופי שלו
תציני מחיר וגודל ואשמח לעזור בשמחה
יש גינה ?
האם תוכלו לתת לו לרוץ חצי שעה ביום?
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
חחח עכשיו נזכרתי מלסי שוביי הביתה רק שללסי יש פרצוף יותר ארוך ולזה פרצוף רגיל אבל נראה כלב מעולה אחלה הצעה.
אז זה כלב בינוני טוב עזרתם לי המון המון 

אין קשר בין מה שהגזע יועד בעבר (כיום מרבית הכלבים לא משמשים את ייעודם) לבין אופיו.2934 כתב:מיכל איזה גודל את מעוניינת שיהיה הכלב גדול בינוני או קטן
בקטנים כדאי לעשות בירור כי חלקם פותח לצוד חולדות או בעלי חיים קטנים ותוכי על
הרצפה עלול לעורר אצלם את יצר הציד ובעקבות כך התוכי עלול להיהפך לארוחה
כנ"ל גם בבינוניים ובגדולים לברר בשביל מה פותח הזן
ייעוד הכלב מייחד אותו למטרה שלה הוא יועד מבחינה פיזית, העובדה שהרבו אותו למטרה כזאת או אחרת לא אומרת שהגזע בעל אותם תכונות שלשם כך הוא הורבה. אופי הינו דבר נרכש ולא מולד. אני אנסח את זה בצורה אחרת, כמעט כל גזע ניתן ללמד לצוד אך לא כל הגזעים פיזית מתאים לכך.
יש בידך טעות, לכלבים מעורבים אין פחות מחלות והם אינם יותר חכמים בצורה כל שהיא יותר מכלב גזעי ולעיתים אפילו ההפך.2934 כתב: למעורבים יש פחות מחלות והם לדעתי הרבה יותר חכמים
אך יש שמץ של אמת בדבר, גזע נוצר על ידי זיווג סלקטיבי שיתאים לייעוד הגזע, בעקבות הזיווג נוצרו בחלק מהגזעים מומים תורשתיים (כדוגמא מחלת האגן בכלב רועים גרמני) ולעיתים כלבים מעורבים לא יסבלו מן המומים הללו.
יש סיבות רבות לכך שהכלב לא מגיעה לשער, דומיננתיות היא לא אחת מהם.2934 כתב: אל תקחי כלב שלא בא אליך לשער של הכלוב
כלב כזה יהיה יותר מדי דומיננטי ויהיה לך קשה לשלוט בו אל תצרי איתו קשר עין ואל תלטפי אותו
לרוב כלבים אגרסיבים משוכנים במתחמים אחרים כך שאין חשש מללטף את הכלבים.
לעיתים כלבים לא יצרו קשר עין עם בעליהם מחשש שנראה בקשר העין איום על מעמדנו אך כלב לא יראה בקשר עין
איום על מעמדו ולכן אין שום סיבה מלהמנע מקשר עין עם הכלב.
שים לב, היא ביקשה המלצה לגזע ופניתה לנושאים לא קשורים, כשהיא תאמץ את הכלב נפנה לנושא.2934 כתב: תבקשי שיקשרו אותו ברצועה וקחי אותו לטיול קצר עם רצועה קצרה כך את תבססי את הדומיננטיות שלך
תעשי לו היכרות עם הבית ותוודאי שאת נכנסת ראשונה לבית ולכל חדר וחדר שאת מוכנה שהוא יכנס אליו
אחרי כן קחי אותו לטיול ארוך כאשר הכלב רגוע תשכיבי אותו על הגב ואז תוציאי את התוכי
אל תלחצי גם אם הכלב נובח או מנסה לקום פשוט תשכיבי אותו על הרצפה בלי להילחץ מומלץ להיעזר באדם נוסף
שיביא את התוכי אל הכלב תני לתוכי חטיף ולכלב ליטוף ואז הוא ידע שהתוכי מעליו בהיררכיה
ועדיין לא הייתי ממליץ להשאיר אף כלב לבד עם תוכי באותו חדר
מעבר לכך אין צורך לרמה כזאת גבוהה של אילוף על מנת לבסס את מעמד הכלב.
מצטער שחילקתי לקטעים, יותר נוח.
[quote="2934";p="70171"]מיכל גם בצער בעלי חיים את משלמת אבל את מקבלת כלב שנבדק על ידי ווטרינר וחוסן ועוקר או סורס
המלצה שלי תקני את הספר הלוחש לכלבים וקראי אותו לפחות פעם אחת הספר הכי טוב לדעתי על התנהגות כלבים
בנוסף יש מספר רב של ספרים טובים על ההחזקה והטיפול שדרושים לכלב שיתנו לך מושג טוב מה לקנות לפני שהבאת את הכלב
בכל מקרה מומלץ ללכת לווטרינר נוסף (עירוני) שיבדוק שהשבב עובד ויוציא לך אישור על השבב ויעשה בדיקה כללית ליתר ביטחון
בן צודק עד רמה מסוימת כי בכל זן גזעי הרביעו כלבים שגילו תכונות אופי מסויימות ולכן הן יותר בולטות בזן הזה
ניתן לשלוט בהן אולם רק עד רמה מסויימת באמצעות חינוך והשלטת משמעת ואימון גופני
לדוגמא אצל גולדן רטריבר עניבת חנק לא יעילה באילוף כי יש להם עמידות אדירה לכאב בנוסף יש להם נטיה ללעוס הכל
שיחים שטיחים שולחנות כל מה שנכנס להם לפה הם גם כמו פחי זבל מהלכים ועלולים להיפגע מכך
כשהם גורים יצר הלעיסה שלהם אדיר אבל אחרי אילוף אפשר לשלוט בו ולהטות אותו חלקית
היתרון של מעורבים שאין להם לרוב את הבעיות הללו ולכן הם יותר מתאימים לאנשים שאין להם סבלנות
או שרואים בכלב תחליף לילד איתם חינוך יכול לתת תוצאות אדירות ואת תהני מכל שניה עם הכלב
בנוסף את לא חייבת גור את יכולה לקחת גם כלב בוגר ואז יהיו לך פחות צרות כי תוכלי מהר מאוד לחנך אותו לעשיית צרכים
הרבה יותר מאשר גור ובנוסף הוא לדעתי יהיה הרבה פחות תלותי מגור ולא יילל לך באמצע הלילה
שיהיה המון בהצלחה לך ולחבר על ארבע שתחליטי לאמץ[/quote]
כפי שאמרתי מיקודם, לא ניתן לקבוע את אופי הכלב ע"י הוריו, אבותיו או גזעו, הזיווג הסלקטיבי לרוב התיחס למראה הכלב ולא לאופיו
וגם במידה ואופי היה במשוואה אין זה אומר שהאופי הוא דבר מולד, ייתכן שבשל העובדה שהגורים היו בסביבית ההורים וחיקו
את התנהגותם היו גורים שהראו יצרים דומים, ושוב אופי הינו דבר נרכש ולא מולד.
לכל הגזעים בעת צמיחת השיניים יש את הצורך בלעיסה, עד כמה הוא גרוע זה תלוי בכלב עצמו ולא בגזעו. לי אישית יש כלבה מעורבת שפשוט הרסה את הבית לחלוטין לעומתה האמסטפית (מדובר בכלבה מתועדת) שהיא הייתה פשוט מלאכית, כל כלב הוא עולם במלואו ואין קשר בין גזעו לבין אופיו.
שים לב,
רוב העולם כבר לא משתמש בהתנייה שלילית (שימוע בקולר לשם תיקון פעולה לא רצויה) בשל העובדה שמדובר בתהליך לא הומניטרי ועלול לגרום לנזק רב לכלב הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, לאו דווקא מדובר בגולדן או כל גזע אחר.
יום טוב

בכל שנה מורדמים עשרות כלבים בעמותות , אימוץ כלב משמע הצלת חייו .
על מנת שהעמותות יוכלו להמשיך ולהציל כלבים הם גובות עבור אימוץ סכום שמתסכם בכ600 שקלים .
הסכום המצויין כולל את כל החיסונים והטיפולים הנדרשים, מה שאמור להתסכם בהרבה יותר כך שמדובר בחסכון גם כן.
ברוב העמותות בארץ המצב קשה ולכן אני נמנע מלהמליץ על עמותה כזאת או אחרת.

על מנת שהעמותות יוכלו להמשיך ולהציל כלבים הם גובות עבור אימוץ סכום שמתסכם בכ600 שקלים .
הסכום המצויין כולל את כל החיסונים והטיפולים הנדרשים, מה שאמור להתסכם בהרבה יותר כך שמדובר בחסכון גם כן.
ברוב העמותות בארץ המצב קשה ולכן אני נמנע מלהמליץ על עמותה כזאת או אחרת.

העמותה שהמלצתי ממש המצב קשה שמה
אין קשר, כמו שבן אמר קרו המון מקרים שכלב מסוג דוגו ארגנטינו הסתדר עם ילדים וחתולות כמשפחה שלו ואף שמר עליהם שבכלל הכלב מיועד לצייד פומות
כל כלב והאופי שלו ואין קשר למה שהסבא והסבתא שלו היו
אין קשר, כמו שבן אמר קרו המון מקרים שכלב מסוג דוגו ארגנטינו הסתדר עם ילדים וחתולות כמשפחה שלו ואף שמר עליהם שבכלל הכלב מיועד לצייד פומות
כל כלב והאופי שלו ואין קשר למה שהסבא והסבתא שלו היו
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
אין קשר בין מה שהגזע יועד בעבר (כיום מרבית הכלבים לא משמשים את ייעודם) לבין אופיו.
ייעוד הכלב מייחד אותו למטרה שלה הוא יועד מבחינה פיזית, העובדה שהרבו אותו למטרה כזאת או אחרת לא אומרת שהגזע בעל אותם תכונות שלשם כך הוא הורבה. אופי הינו דבר נרכש ולא מולד. אני אנסח את זה בצורה אחרת, כמעט כל גזע ניתן ללמד לצוד אך לא כל הגזעים פיזית מתאים לכך.
בעניין הזה אני חולק עליך יש קשר אולם כיום בחלק מהזנים הקשר יותר חלש ג'ק ראסל לדוגמא עדיין ירדוף אחרי כל דבר
ולמרות שאפשר לחנך אותו לו לרדוף לרוב האנשים זה יהיה קשה יותר
יש בידך טעות, לכלבים מעורבים אין פחות מחלות והם אינם יותר חכמים בצורה כל שהיא יותר מכלב גזעי ולעיתים אפילו ההפך.
אך יש שמץ של אמת בדבר, גזע נוצר על ידי זיווג סלקטיבי שיתאים לייעוד הגזע, בעקבות הזיווג נוצרו בחלק מהגזעים מומים תורשתיים (כדוגמא מחלת האגן בכלב רועים גרמני) ולעיתים כלבים מעורבים לא יסבלו מן המומים הללו.
לגבי חוכמה דיברתי מניסיוני עם הכלבים שהכרתי והם בהחלט היו יותר חכמים לגבי מחלות הכוונה הייתה בעיקר למחלות גנטיות
ומומים מולדים שחלקם מחלישים את מערכת החיסון וגורמים לתחלואה גבוהה יותר
לעיתים כלבים לא יצרו קשר עין עם בעליהם מחשש שנראה בקשר העין איום על מעמדנו אך כלב לא יראה בקשר עין
כלב דומיננטי עלול לראות בקשר עין איום על מעמדו לעיתים הוא לא יצור קשר עין בגלל סיבות אחרות
שים לב, היא ביקשה המלצה לגזע ופניתה לנושאים לא קשורים, כשהיא תאמץ את הכלב נפנה לנושא.
אני יודע וזה היה בכוונה מאחר ולא תמיד אנשים יודעים מה לעשות אנאי מעדיף לתת כמה שיותר מידע
מאחר ואני לא מכיר אותה אני לא יכול לדעת אם היא בעלת ניסיון עם כלבים או לא ולכן הפירוט
כפי שאמרתי מיקודם, לא ניתן לקבוע את אופי הכלב ע"י הוריו, אבותיו או גזעו, הזיווג הסלקטיבי לרוב התיחס למראה הכלב ולא לאופיו
וגם במידה ואופי היה במשוואה אין זה אומר שהאופי הוא דבר מולד, ייתכן שבשל העובדה שהגורים היו בסביבית ההורים וחיקו
קווי אופי כלליים לרוב בגזעיים ניתן לדעת בעיקר בגלל העובדה שהם הוכלאו במכוון בשביל ליצור בעל חיים
שיהיה דומה להוריו מבחינת אופי וצורה חיצונית פעם היו פשוט מרדימים את הגורים שלא תאמו לסטנדרד
לכל הגזעים בעת צמיחת השיניים יש את הצורך בלעיסה, עד כמה הוא גרוע זה תלוי בכלב עצמו ולא בגזעו. לי אישית יש כלבה מעורבת שפשוט הרסה את הבית לחלוטין לעומתה האמסטפית (מדובר בכלבה מתועדת) שהיא הייתה פשוט מלאכית, כל כלב הוא עולם במלואו ואין קשר בין גזעו לבין אופיו.
דיברתי על גולדן רטריבר שבעיית הלעיסה שלו מתועדת וידועה כבר בתור דוגמא
שים לב,
רוב העולם כבר לא משתמש בהתנייה שלילית (שימוע בקולר לשם תיקון פעולה לא רצויה) בשל העובדה שמדובר בתהליך לא הומניטרי ועלול לגרום לנזק רב לכלב הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, לאו דווקא מדובר בגולדן או כל גזע אחר.
לא המלצתי להשתמש בשיטה הזאת רק נתתי דוגמא
סוף שבוע מצויין
בעניין הזה אני חולק עליך יש קשר אולם כיום בחלק מהזנים הקשר יותר חלש ג'ק ראסל לדוגמא עדיין ירדוף אחרי כל דבר
ולמרות שאפשר לחנך אותו לו לרדוף לרוב האנשים זה יהיה קשה יותר
יש בידך טעות, לכלבים מעורבים אין פחות מחלות והם אינם יותר חכמים בצורה כל שהיא יותר מכלב גזעי ולעיתים אפילו ההפך.
לגבי חוכמה דיברתי מניסיוני עם הכלבים שהכרתי והם בהחלט היו יותר חכמים לגבי מחלות הכוונה הייתה בעיקר למחלות גנטיות
ומומים מולדים שחלקם מחלישים את מערכת החיסון וגורמים לתחלואה גבוהה יותר
כלב דומיננטי עלול לראות בקשר עין איום על מעמדו לעיתים הוא לא יצור קשר עין בגלל סיבות אחרות
שים לב, היא ביקשה המלצה לגזע ופניתה לנושאים לא קשורים, כשהיא תאמץ את הכלב נפנה לנושא.
אני יודע וזה היה בכוונה מאחר ולא תמיד אנשים יודעים מה לעשות אנאי מעדיף לתת כמה שיותר מידע
מאחר ואני לא מכיר אותה אני לא יכול לדעת אם היא בעלת ניסיון עם כלבים או לא ולכן הפירוט
קווי אופי כלליים לרוב בגזעיים ניתן לדעת בעיקר בגלל העובדה שהם הוכלאו במכוון בשביל ליצור בעל חיים
שיהיה דומה להוריו מבחינת אופי וצורה חיצונית פעם היו פשוט מרדימים את הגורים שלא תאמו לסטנדרד
דיברתי על גולדן רטריבר שבעיית הלעיסה שלו מתועדת וידועה כבר בתור דוגמא
שים לב,
לא המלצתי להשתמש בשיטה הזאת רק נתתי דוגמא
סוף שבוע מצויין
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
וווייי איזה חמודים אתם
איזה מידע רב עליכם וואייי הלואיי עלי קצת
אל תהרגו אותי אבל עםאפשר קצת על כלב יותר קטן מזה
אני בחשש שהוא יגרור אותי אחריו