ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מחלת המקור והנוצות גם ברווזים.?

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

מחלת המקור והנוצות גם ברווזים.?

שליחה על ידי שרוןןןן »

שלום דוקטור שרביט יש לי תוכי דררה ואני חושש מאוד שיש לו את המחלה מקור והנוצות ולכן שלחתי לו בדיקת דם אתמול והיום אני מעביר את כל הדררות למקום אחר שהתוכים מהסוג הגדול לא יפגעו ואם זה נכון

אח שלי הביא ברווז והוא היה בחדר עם התוכי שהוא נראה חולה במחלה הזאת ורציתי לדעת עם זה גם היא מועברת לברווז.? ואם כדי לי להביא אותו הבית או להשאיר אותו שם

ועוד שאלה זה נכון שתוכי יכול אפילו ממש להיות קרחים וזה רק עונת מעבר.? ואין להם שום מחלה ככה שאני שאלתי את הוטרינר שמתחמה בתוכים הוא אמר לי בעצמו שזה יכול להיות והוא אפילו אמר לי שהתוכי שלי לא נראה לו חולה שזאת רק תקופת מעבר אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים לכן עשיתי בדיקת דם תודה !
תמונה
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: מחלת המקור והנוצות גם ברווזים.?

שליחה על ידי dr.sharvit »

שלום למר בחור-אשמח לדעת את שמך

כפי שדובר עליו בפורום פעמים רבות, הקרחה ונשירת/מריטת נוצות נגרמת מגורמים רפואיים והתנהגותיים-פסיכוגנים רבים, ביניהם גם מחלת המקור והנוצות.
גם מחלת הפוליומה, טפילי עור, פטריית האספרגילוס, בעיות בתפקוד כבד והרעלת מתכות כבדות יכולה לגרום לתוכי מורט,
יובש העור, חוסר שינה, תזונה לא מאוזנת, שיעמום,מתח, תסכול מיני ועוד - כל אלה יכולים לגרום למריטת נוצות והרשימה הנה ארוכה.
נכון- יש מה שנקרא FRENCH MOULT שזה מצב טבעי של נשירת נוצות עונתיות והתפתחות נוצות חדשות אבל אף פעם לא עד כדי הקרחה.
לדעתי- יש לבצע בנוסף לבדיקת מחלת המקור והנוצות, מגרד עור לטפילי עור, בדיקה למחלת הפוליומה והכלמידיה ובדיקת תפקודי כבד ואם יש חשד, בדיקה למתכות כבדות,
אם הכול תקין יש לבדוק לעומק את הגורם לבעייה ההתנהגותית.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: מחלת המקור והנוצות גם ברווזים.?

שליחה על ידי dr.sharvit »

עד כמה שידוע לי מחלת המקור והנוצות איננה עוברת לברווזים אך מכיוון שאינני מטפל בברווזים,אינני משוכנע בזה במאה אחוז.
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”