ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דלקת ברגל של הגוזל

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
lin_m
ביצה
ביצה

דלקת ברגל של הגוזל

שליחה על ידי lin_m »

שלום,
בשבוע האחרון אני מגדלת גוזל של ציפור אהבה ( בן 3 שבועות בערך) שנאלצתי להוציא מתא ההטלה
כיוון שהאמא לא טיפלה בו וחומרי הקינון היו כרוכים סביב רגלו. שחררתי אותו מכל חומרי הקינון וביומיים הראשונים
הרגל שלו הייתה בסדר. ביום ראשון הרגל שלו התחילה להתנפח והוא בקושי נעמד עליה, לקחתי אותו לוטרינר
שאמר שיש לו דלקת ברגל ולשים פולידין פעמיים ביום וזה מה שאני עושה.
לגבי אוכל, הוא אוכל כל 4 שעות בערך. אני מוכרחה לציין שהלשלשת שלו גדולה מאוד יחסית ללשלשת של הקוקטייל שיש לי, והיא
קצת מימית - זה בסדר?
האם יש סיכוי לרגל שלו? האם היא תסתדר? הוא בקושי עומד עליה, הוא נעזר ברגל השנייה ולפעמים בכנפיים שלו לשיווי משקל.
האם יש לגוזל עצמו סיכוי לחיים טובים??
קבצים מצורפים
P62300421.JPG
P62300431.JPG
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: דלקת ברגל של הגוזל

שליחה על ידי dr.sharvit »

לין שלום

לצערי טיפול בפולידין הינו טיפול מאוד לא מקצועי-לדעתי לא מטפלים בבעיה אורטופדית בפולידין והרי לא מדובר רק בפצע שטחי של הרגל.
יש לבדוקא ת הרגל כראוי,יתכן שיש צורך לצלם בצילום רנטגן את הרגל הפגוע ולהוסיף תרופות נוגדי דלקת כדי להפחית את הכאב ואת התהליך הדלקתי במקום במיוחד אם מדובר בדלקת של גידי הרגל, יש לזכור שסיכויי ההחלמה של גוזל גדל הנם הרבה יותר טובים מאשר תוכי בוגר שהעצמות שלו כבר התקשו ואינם גדלים יותר כולל מפרקי הרגל.
יש לשים לב שהגוזל מקבל תזונת גוזלים מאוזנת בעיקר כשמדובר על תוספת של סידן ופוספט למזון.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”