ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
למה גידול תוכים הינו תחביב יקר?
מנהל: מפקחים
Re: למה גידול תוכים הינו תחביב יקר?
חברים יקרים
גידול תוכים או כול בעל חיים אחר זו אהבה, ואהבה אתם יודעים לא מודדים בכסף,
אז נכון שלגדל את הבולדוגית היפה שלי זה לא זול, ונכון שלגדל את התוכים שלי זה גם לא זול,
אך ההנאה שיש לי מהם היא גדולה ושווה כול שקל,
שי
גידול תוכים או כול בעל חיים אחר זו אהבה, ואהבה אתם יודעים לא מודדים בכסף,
אז נכון שלגדל את הבולדוגית היפה שלי זה לא זול, ונכון שלגדל את התוכים שלי זה גם לא זול,
אך ההנאה שיש לי מהם היא גדולה ושווה כול שקל,
שי
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
[quote="55";p="46593"]כיצד כל כלבי הדוברמן המוצגים הינם קצוצי זנב ואוזניים?מישהו מתייחס לחוק?[/quote]
למה אנשים מעשנים סמים?
בטח תגיד אבל לפעמים עושה את זה וטרינר,
לפעמים סמים נמכרים במכולת או פיצוציה אבל זה עדיין לא עושה אותם חוקיים.
בארץ אף אחד לא אוכף חוקים בכל מה שנוגע לכלבים,תכנס ליד2 ותסתכל כמה פיטבולים נמכרים שם,
תסע לצער בעליי חיים ותראה כמה פיטבולים נמסרים (אסור !).
בשנת 2001 הוסף תיקון לחוק צער בעלי חיים האוסר חיתוך ברקמה חיה של בעל חיים למטרות נוי.
התיקון, שאותו יזם ח"כ זבולון אורלב, בא למגר את התופעה של בעלי כלבים גזעיים המקצצים את אוזניהם וזנבותיהם מטעמים אסתטיים.
לכלב גזע יש סטנדרט הסטנדרט כמובן קובע את מראה הגזע,
המראה כולל את אוזנייהם וזנבותיהם ולגזעים אשר אוזניים או זנבותיהם נקצצים יש גם כן סטנדרט,
בארץ כאשר נעשה חיתוך או קיצוץ הוא לא נעשה למטרת תערוכות,צייד או כל מטרה אחרת אלה למטרת נוי בלבד,
כל האנשים העושים זאת בארץ לא רק שעוברים על החוק הם לא עושים זאת כהלכה ופוגעים בכלב ומסכנים את בריאותו.
קיצוץ / חיתוך אוזניים-
כיצד זה נעשה?
Ear cropping is a surgery sometimes performed on puppies ages 9-13weeks old that changes the look of their ears by causing them to standupright. The veterinarian will anesthetize the dog, crop the outsideedge of the dog's ears, then suture the cuts and place the ears in arack to hold them up while they heal.
מי זה שנים רבות שלא שמעתי על וטרינר שעושה זאת.
מה המטרה?
The original intention of this surgery was to reduce injury to dogswho would engage in battle with other dogs, animals, or humans bygiving the opponent less to grab onto. It also decreased the risk of ahunting dog's ear being torn when running through thick underbrush.
Today, this surgery is purely elective. The American Kennel Club does not require cropping of the ears for showing.
קיצוץ / חיתוך זנב-
כיצד זה נעשה?
Tail docking is typically done much earlier than ear cropping when thepuppy is only days old. There
are several methods, but mostly oneperson will hold the pup while the other measures his tail (differentlengths for different purposes and breed standards), and then clampsdown on it with a scissor-like tool and essentially twists the tail off.
(http://hubpages.com/hub/CropDock)
אני חושב שסיכמתי את הנושא,
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות
למה אנשים מעשנים סמים?
בטח תגיד אבל לפעמים עושה את זה וטרינר,
לפעמים סמים נמכרים במכולת או פיצוציה אבל זה עדיין לא עושה אותם חוקיים.
בארץ אף אחד לא אוכף חוקים בכל מה שנוגע לכלבים,תכנס ליד2 ותסתכל כמה פיטבולים נמכרים שם,
תסע לצער בעליי חיים ותראה כמה פיטבולים נמסרים (אסור !).
בשנת 2001 הוסף תיקון לחוק צער בעלי חיים האוסר חיתוך ברקמה חיה של בעל חיים למטרות נוי.
התיקון, שאותו יזם ח"כ זבולון אורלב, בא למגר את התופעה של בעלי כלבים גזעיים המקצצים את אוזניהם וזנבותיהם מטעמים אסתטיים.
לכלב גזע יש סטנדרט הסטנדרט כמובן קובע את מראה הגזע,
המראה כולל את אוזנייהם וזנבותיהם ולגזעים אשר אוזניים או זנבותיהם נקצצים יש גם כן סטנדרט,
בארץ כאשר נעשה חיתוך או קיצוץ הוא לא נעשה למטרת תערוכות,צייד או כל מטרה אחרת אלה למטרת נוי בלבד,
כל האנשים העושים זאת בארץ לא רק שעוברים על החוק הם לא עושים זאת כהלכה ופוגעים בכלב ומסכנים את בריאותו.
קיצוץ / חיתוך אוזניים-
כיצד זה נעשה?
Ear cropping is a surgery sometimes performed on puppies ages 9-13weeks old that changes the look of their ears by causing them to standupright. The veterinarian will anesthetize the dog, crop the outsideedge of the dog's ears, then suture the cuts and place the ears in arack to hold them up while they heal.
מי זה שנים רבות שלא שמעתי על וטרינר שעושה זאת.
מה המטרה?
The original intention of this surgery was to reduce injury to dogswho would engage in battle with other dogs, animals, or humans bygiving the opponent less to grab onto. It also decreased the risk of ahunting dog's ear being torn when running through thick underbrush.
Today, this surgery is purely elective. The American Kennel Club does not require cropping of the ears for showing.
קיצוץ / חיתוך זנב-
כיצד זה נעשה?
Tail docking is typically done much earlier than ear cropping when thepuppy is only days old. There
are several methods, but mostly oneperson will hold the pup while the other measures his tail (differentlengths for different purposes and breed standards), and then clampsdown on it with a scissor-like tool and essentially twists the tail off.
(http://hubpages.com/hub/CropDock)
אני חושב שסיכמתי את הנושא,
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

ולא כל כלבי הדוברמן המוצגים בתערוכות בעלי אוזניים וזנבות קצוצים / חתוכים.
כמה תמונות להמחשה,
קצת על כל תמונה-
התמונה הראשונה-
דני ענק,זה שמימין עם אוזניים קצוצות / חתוכות .
תמונה שניה ושלישית-
בתמונה השלישית הזנב והאוזניים קצוצות / חתוכות,ניתן לראות בבירור את ההבדלים.
כמה תמונות להמחשה,
קצת על כל תמונה-
התמונה הראשונה-
דני ענק,זה שמימין עם אוזניים קצוצות / חתוכות .
תמונה שניה ושלישית-
בתמונה השלישית הזנב והאוזניים קצוצות / חתוכות,ניתן לראות בבירור את ההבדלים.
- קבצים מצורפים
-
- 206384_f260.jpg (17.97 KiB) נצפה 3358 פעמים
-
- 1258.jpg (21.91 KiB) נצפה 3359 פעמים
-
- 2258.jpg (17.93 KiB) נצפה 3359 פעמים
[JUSTIFY]לשם המחשה למה שקורה בארץ,פיטבול שבעליו גזר את אוזניו עם זוג מספריים.
"This gorgeous dog's owner cropped his ears poorly with a pair of scissors. Cropped ears should point straight up. "
[/JUSTIFY]בתמונה השניה ניתן לראות בערך כיצד אוזניים קצוצות של פיטבול צריכות להיות.
"This gorgeous dog's owner cropped his ears poorly with a pair of scissors. Cropped ears should point straight up. "
[/JUSTIFY]בתמונה השניה ניתן לראות בערך כיצד אוזניים קצוצות של פיטבול צריכות להיות.
תודה על התשובה המפורטת,
האם כלבי תצוגה או תחרות בארץ מסוג דוברמן למשל אינם עם אזניים וזנב קצוץ?במקרה של סמים יש אכיפת חוק,במקרה
של קיצוץ אזניים וזנב לא ראיתי שפסלו רישיון של וטרינר או קנסו את הבעלים,או שאני טועה?
האם כלבי תצוגה או תחרות בארץ מסוג דוברמן למשל אינם עם אזניים וזנב קצוץ?במקרה של סמים יש אכיפת חוק,במקרה
של קיצוץ אזניים וזנב לא ראיתי שפסלו רישיון של וטרינר או קנסו את הבעלים,או שאני טועה?
בטח שקיימים בארץ דוברמנים אשר משתתפים בתערוכות ואוזנייהם וזנבותייהם שלמים,
עם תלך לתערוכה אני בטוח שהרוב המוחץ יהיו ללא אוזניים וזנבות קצוצים.
קיימים בארץ אנשים ואף וטרינרים שעושים זאת,זוהי עברה על החוק .
עם תודיע למשטרה, צער בעליי חיים או כל גוף מוסמך אחר הם ישללו את רשיונו,יקנסו ויכניסו אותו לכלא.
הם פשוט לא טורחים לאכוף את החוק,כנראה שלדעתם זה לא מספיק חשוב.
כן ישנם מספר וטרינרים שרשיונם נשלל עקב חיתוך / קיצוץ.
עם תלך לתערוכה אני בטוח שהרוב המוחץ יהיו ללא אוזניים וזנבות קצוצים.
קיימים בארץ אנשים ואף וטרינרים שעושים זאת,זוהי עברה על החוק .
עם תודיע למשטרה, צער בעליי חיים או כל גוף מוסמך אחר הם ישללו את רשיונו,יקנסו ויכניסו אותו לכלא.
הם פשוט לא טורחים לאכוף את החוק,כנראה שלדעתם זה לא מספיק חשוב.
כן ישנם מספר וטרינרים שרשיונם נשלל עקב חיתוך / קיצוץ.
באף ארגון ,תערוכה,תחרות או כל דבר אחר לא תהיה העדפה לאוזניים או זנב קצוץ.
אין בזה שום טעם,זה לא עוזר לך לזכות בתערוכות או בכל דבר אחר.
אם יש למישהו שאלות נוספות שימהר ,
אני תכף זז
לילה טוב שיהיה לך
אין בזה שום טעם,זה לא עוזר לך לזכות בתערוכות או בכל דבר אחר.
אם יש למישהו שאלות נוספות שימהר ,
אני תכף זז
לילה טוב שיהיה לך

ממה שהבנתי מוטרינר יש חוק בתערוכות שכלב קצוץ זנב או אוזניים לא יכול להשתתף .
ולטענתו הוא אומר שעושים להם את זה בגיל כ"כ צעיר שזה לא פוגע בהם ולא כואב להם .
אבל למה לשנות את זה אם ככה הטבע יצר אותם .
אבל למה לשנות את זה אם ככה הטבע יצר אותם .
[quote="1202";p="46667"]ממה שהבנתי מוטרינר יש חוק בתערוכות שכלב קצוץ זנב או אוזניים לא יכול להשתתף .
אבל למה לשנות את זה אם ככה הטבע יצר אותם .[/quote]
יש סטנדרט לחיתוך עם הוא נעשה בצורה הנכונה אין סיבה לפסול את הכלב,
אך עם החיתוך אינו תואם את הסטנדרט (ברוב המקרים בארץ הוא לא ) אז הכלב נפסל אוטמטית.
החיתוך נעשה כמו שאמרתי מיקודם "performed on puppies ages 9-13weeks old"
בארץ ב90 % מהמקרים הוא לא נעשה בגיל הנ"ל.
הנזק הוא יותר לטווח הרחוק !
אבל למה לשנות את זה אם ככה הטבע יצר אותם .[/quote]
יש סטנדרט לחיתוך עם הוא נעשה בצורה הנכונה אין סיבה לפסול את הכלב,
אך עם החיתוך אינו תואם את הסטנדרט (ברוב המקרים בארץ הוא לא ) אז הכלב נפסל אוטמטית.
החיתוך נעשה כמו שאמרתי מיקודם "performed on puppies ages 9-13weeks old"
בארץ ב90 % מהמקרים הוא לא נעשה בגיל הנ"ל.
הנזק הוא יותר לטווח הרחוק !
מהתשובות שלכם הבנתי שתוכים זה תחביב יקר בגלל שרובם נדירים ונמצאים בסכנת הכחדה.
תודה רבה לכולם

תודה רבה לכולם