ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עידו אני לא חושב שאחזקת תוכי יקרה יותר נניח מהחזקת כלב,אם תעשה חשבון כללי לדעתי אחזקת כלב יקרה יותר.
אתה יכול להעלות מהם העלויות של אחזקת בעל חי לעומת בעל חיים אחר,לכל בעל חיים יש את הצרכים המיוחדים אבל
בגדול אפשר לבחון את העלויות.
אמנם התחלתי לבחון את עולם התוכים לא מזמן, אבל אני לא חושבת שהם יקרים ביחס לכלבים לדוגמה.
יש לי שני כלבים וזו הוצאה ממש גדולה, גם ההוצאה הראשונית וגם הטיפול השוטף.
כלב ממוצע צורך שק אוכל בחודש-חודש וחצי, אמפולה נגד פרעושים פעם בחודש וחיסונים וטיפולים שגרתיים מגיעים לכ-400+ ש"ח בשנה. וזה לא נגמר כאן, אלה רק הדברים הכי בסיסיים...
ראשית התוכים נפוצים פחות,מצריכים השקעה בגידול ובהחתמה ציוד ושעות עבודה רבות בהאכלת הגוזל .
גור כלבים לעומת זאת אינו מצריך האכלה.
אם ניקח לדוגמה גור רועה גרמני הוא עולה בסביבות 1500 ש"ח,אם תוסיף לכך תעודות המחיר יעלה.אם תבקש לאלפו ע"י
מדריך אילוף תצטרך להוציא עוד כמה מאות שקלים,אתה יכול להגיע למחיר של 2500-3000 ש"ח כמו כלום.
כלב מצריך חיסונים כשהוא גור ולאחר מכן חיסון שנתי.ישנם גזעים שעוברים חיתוך זנב ואוזניים וזה מסתכם בעוד כמה מאות.
אם ניקח לדוגמה כלב שנמצא מחוץ לבית וקונים לו מלונה היא עולה בסביבות 400-600 ש"ח (כמו כלוב.)
רצועה,זמם משחקים עוד כמה מאות.
בכלבים קטנים יותר העלויות יורדות אבל עדיין נשארים האביזרים הנחוצים החיסונים וכו'.
עדיין גידול של תוכים מסוגים קטן עד בינוני יהיה זול יותר לגדל.
נכון שרית,האוכל גם הוא מרכיב חשוב בחשבון הכללי.
אגב אני דיברתי על כלבים גזעיים אבל אם אני חושב לעומק גם לקחת כלב מעורב מאחת העמותות עולה לא מעט,ביתי לקחה
כלב קטן מעורב ושילמה אם אני לא טועה כ-500 ש"ח על עיקור זריקות וטיפולים שהכלב עבר,מאז היא כבר קנתה לו מיטה משלו עם מזרן
רצועה מיוחדת,כלי אוכל מנירוסטה צעצועים שונים וכבר הספיקה לבקר איתו פעמיים אצל וטרינר מאחר ויש לו בעיות במפרק.
[quote="55";p="46498"]ראשית התוכים נפוצים פחות,מצריכים השקעה בגידול ובהחתמה ציוד ושעות עבודה רבות בהאכלת הגוזל .
גור כלבים לעומת זאת אינו מצריך האכלה.
אם ניקח לדוגמה גור רועה גרמני הוא עולה בסביבות 1500 ש"ח,אם תוסיף לכך תעודות המחיר יעלה.אם תבקש לאלפו ע"י
מדריך אילוף תצטרך להוציא עוד כמה מאות שקלים,אתה יכול להגיע למחיר של 2500-3000 ש"ח כמו כלום.
כלב מצריך חיסונים כשהוא גור ולאחר מכן חיסון שנתי.ישנם גזעים שעוברים חיתוך זנב ואוזניים וזה מסתכם בעוד כמה מאות.
אם ניקח לדוגמה כלב שנמצא מחוץ לבית וקונים לו מלונה היא עולה בסביבות 400-600 ש"ח (כמו כלוב.)
רצועה,זמם משחקים עוד כמה מאות.
בכלבים קטנים יותר העלויות יורדות אבל עדיין נשארים האביזרים הנחוצים החיסונים וכו'.
עדיין גידול של תוכים מסוגים קטן עד בינוני יהיה זול יותר לגדל.[/quote]
קודם כל יש איסור על חיתוך זנב/אוזניים כל העושה זאת עובר על החוק .
רועה גרמני מקו דם טוב (יחסית לארץ) יעלה לפחות5000,
אילוף בסיסי יעלה 1000-2000,אילוף למשמעת ברמה גבוה,הגנה,שמירה או תקיפה יעלה לפחות 4000,
שק סופר פרימיום יעלה בסביבות ה300,יספיק מקסימום לחודש,
עיקור או סירוס יעלה עוד 500 שקל,חיסונים יצאו בערך 700 ולאחר מכן 150 פעם בשנה.
רצועה זמם וכל השאר זה שטויות, הקולר הכי יקר יוצא 100-150 שקל והרתמה בסביבות ה100-200.