הנה חלק ממאמר שנכתב ע"י פטנט בנושא ה"גזעים המסוכנים"
"
למה כלב נהיה אגרסיבי, ומה ההתייחסות לגבי כלכלב. על פי הניסיון שצברתי עד כה ועל סמך הידע המקצועי שלי, אני יכוללהעיד ולהגיד בפרוש, כלב לא נולד אגרסיבי, כלב לא נולד תוקפן לבני אדם ולאנולד טורף או רוצח.
כל גזע מסוים נולד עם היצר הבסיסי שלו ועם האופיהבסיסי שלו ועם גנים מושרשים. מכאן והלאה הגור מתחיל לבסס את האופי שלוואת צורת החיים, בעליו של הגור הם אלה ש"מעצבים" לו את האופי כביכול. והםאלו שעושים את הכלב לתוקפן או ידידותי פחדן וכו' . כאשר יש גור מגזעשכביכול נחשב כמסוכן ותוקפן, אך מגדלים אותו כמו שצריך ומנסים למתן לו אתהאגרסיביות שתמונה בו בדרך מקצועית, אין סיבה שהכלב יצא "רוצח" כמו שמכניםאותם, ואף יכול להיות יותר ידידותי מהרבה גזעים נחמדים שמוכרים לנו אך לאחונכו כראוי. כמובן שלא תמיד התוצאות הם מאה אחוז ולפעמים הגנים הם חזקיםמכל, ומה שאפשר לעשות זה רק לנסות למתן את הכלב ואי אפשר יהיה לפתור לגמריאת הבעיה. אבל איפה מתחילה הבעיה?,
לזה אתן כמה דוגמאות.
דוגמאראשונה היא מקרה של אנשים מפוקפקים שמשתמשים בגזעים מסוימים בעלי נתוניםמרשימים שמתאימים למטרתם, זה יכול להיות למטרה של קרבות כלבים וזה יכוללהיות גם סתם מישהו שרוצה להרגיש כאילו "בטוח" או להרתיע אנשים. ואז הםמשתמשים בנתוני הפתיחה האגרסיביים של הכלב ומפה מתחילים לעשות רק יותרגרוע, ולגדל אותם בצורה כזאת שמחזקת להם את התכונות הרעות שלהם,האגרסיביות התוקפנות וכל שאר התכונות שממש לא היינו רוצים להוציא מכלבכזה. וכלב שגודל וחונך ככה אין שום ספק שבאחד הימים יגרום נזק לסביבתו, זהיכול לקחת יום יומיים או שנה בסוף יגרם הנזק. זה יכול להיות תקיפה של כלבאו אדם זה לא משנה. על זה נאמר ואני מצוטט "אין כלבים רעים,יש אנשיםרעים".
הדוגמא השנייה שאתן היא רשלנות, הרבה פעמים קורה שאנשיםרוכשים לעצמם כלב, ולמעשה זה לא חייב להיות רק כלב עם נתונים אגרסיבייםגבוהים. ופשוט בגלל תמימות או חוסר ידיעה וממש לא בכוונה, הם מתחילים לגדלכלב ובכך שלא מחנכים אותו כראוי ומבלי לדעת הם מחזקים לו את התכונותהרעות.אם זה פינוק יתר, עלייה על ספות, לא מציבים גבולות ונותנים לכלבלנשוך ולקפוץ, ומבלי לשים לב פתאום יש להם בבית כבר כלב גדול, כבר לא אותוגור קטן תמים וחמוד, והוא אגרסיבי וכן במקרים כאלה או אחרים גם יכול לסכןאת סביבתו. עכשיו חשוב להבהיר יש עוד הרבה גזעים "מסוכנים" בעלי נטייהגבוהה לתוקפנות, אך בשל ממדי הגוף הקטנים ובגלל שרמת הנזק היא קטנה בהרבה,נוטים להתעלם מהם. ולעומת זאת יש גזעים עם נטייה יותר קטנה לתוקפנות אךמספיק מקרה אחד, ורמת הזנק יכולה להיות אסון של ממש. פתרונות לכל המקריםהללו ננסה לאסוף בהמשך העבודה. "
זה מסכם הכל לגבי האגרסיביות והתקיפות .
לילה טוב כולם,
שאלות יתקבלו בברכה