ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ווליר חדש
מנהל: מפקחים
Re: ווליר חדש
ראשית אל לך להיות טרוד ,אם החלטת לבנות אנו כאן כולם נהיה לך לעזר.
לפני הכל האם אתה תמשיך להשתמש באיזור כחנייה?האם פליטת הגזים מהמכוניות ישפיעו על האויר באיזור התוכים או שהמקום
מאוורר ואין חשש?פליטת גזים עלולה להזיק במיוחד לבעלי הכנף מפאת רגישותם.
לפני הכל האם אתה תמשיך להשתמש באיזור כחנייה?האם פליטת הגזים מהמכוניות ישפיעו על האויר באיזור התוכים או שהמקום
מאוורר ואין חשש?פליטת גזים עלולה להזיק במיוחד לבעלי הכנף מפאת רגישותם.
את צודקת נטליקי ,לא התנסחתי נכון,צויין שהיום המקום מסביב עם צמחייה והכלוב צולם בעת ההקמה ,מעניין לראות
את הכלוב עם הצמחייה לאחר זמן שעבר.
את הכלוב עם הצמחייה לאחר זמן שעבר.
אלי כמו שציינתי יש לי 3 חניות כמובן 2 כפולות, בתור,ועוד אחת מקבילה
כמובן שהיכן שאבנה את הווליר לא אחנה שם את הרכב .וכן המקום מאוורר
יש שם כניסה ענקית ברוחב .ושוב תודה מראש על הסיוע .
כמובן שהיכן שאבנה את הווליר לא אחנה שם את הרכב .וכן המקום מאוורר
יש שם כניסה ענקית ברוחב .ושוב תודה מראש על הסיוע .

אני אתן לך כיוון,ראשית תבדוק האם יש באפשרותך שרוחב הווליר יהיה 2 מטר ולא מטר ואני אסביר.
אתה יכול בקלות לבנות ווליר במידות 3*2*2 מפלטות רשת במידות 2*1 מטר שהן קשיחות,החיבור קל פשוט ומהיר.
שאלה:
האם חשבת לכיוון של ווליר בו כל התוכים משוחררים בפנים או על כלוב במידות המצויינות למעלה נניח כאשר בפנים ישנם כלובים
שמכילים את התוכים.
היתרון בכלוב כשבתוכו כלובים הוא רב ואתן לך דוגמאות:
1. כשאתה נכנס לווליר עדיין התוכים נמצאים בכלובים פנימיים ואינם יכולים לברוח.
2.בכלובים אתה יכול לאכלס סוגים שונים תוך הפרדה במידה ובעתיד תרצה להוסיף זנים שונים.
3. תאי ההטלה יכולים להיות ממוקמים מחוץ לכלובים הפנימיים אך עדיין הם מוגנים כי הכל בתוך כלוב גדול והגישה אליהם לאחר הכניסה לכלוב הראשי נוחה ומהירה.
4. הכלוב החיצוני יוצר מגן נוסף ושומר מרחק מהתוכים .
*אתה בהחלט יכול לבנות ווליר בו כל התוכים נמצאים במתחם אם אתה מתמקד בתוכונים וקוקטילים למשל שמסתדרים ביחד,אני יודע מניסיוני
שלבסוף נתפסים ורוצים להוסיף תוכים מסוגים שונים ואז בדרך כלל צריך ליצור כלובים נפרדים בתוך הווליר על מנת להפרידם מכלל התוכים.
אתה יכול בקלות לבנות ווליר במידות 3*2*2 מפלטות רשת במידות 2*1 מטר שהן קשיחות,החיבור קל פשוט ומהיר.
שאלה:
האם חשבת לכיוון של ווליר בו כל התוכים משוחררים בפנים או על כלוב במידות המצויינות למעלה נניח כאשר בפנים ישנם כלובים
שמכילים את התוכים.
היתרון בכלוב כשבתוכו כלובים הוא רב ואתן לך דוגמאות:
1. כשאתה נכנס לווליר עדיין התוכים נמצאים בכלובים פנימיים ואינם יכולים לברוח.
2.בכלובים אתה יכול לאכלס סוגים שונים תוך הפרדה במידה ובעתיד תרצה להוסיף זנים שונים.
3. תאי ההטלה יכולים להיות ממוקמים מחוץ לכלובים הפנימיים אך עדיין הם מוגנים כי הכל בתוך כלוב גדול והגישה אליהם לאחר הכניסה לכלוב הראשי נוחה ומהירה.
4. הכלוב החיצוני יוצר מגן נוסף ושומר מרחק מהתוכים .
*אתה בהחלט יכול לבנות ווליר בו כל התוכים נמצאים במתחם אם אתה מתמקד בתוכונים וקוקטילים למשל שמסתדרים ביחד,אני יודע מניסיוני
שלבסוף נתפסים ורוצים להוסיף תוכים מסוגים שונים ואז בדרך כלל צריך ליצור כלובים נפרדים בתוך הווליר על מנת להפרידם מכלל התוכים.
אלי אני פתוח להצעות לגבי המידות היותר גדולות אצתרך להגיע לשטח ולמדוד
עכשיו לגבי הפלטות אצתרך מסגרת אלומניום ?
אם תוכל להראות לי הדמיה אודה לך כי אני לא כל כך הבנתי .
תודה חזי
עכשיו לגבי הפלטות אצתרך מסגרת אלומניום ?
אם תוכל להראות לי הדמיה אודה לך כי אני לא כל כך הבנתי .
תודה חזי

אני בניתי בעבר כלוב במידות 4*2*2 בנוי כולו מרשת פלטות ,הריצפה גם היא מרשת מאחר והייתה מונחת על האדמה.
בעיקרון החיזוקים היחידים שהצטרכתי לעשות היו בפתח הדלת (מסגרת זוית ) ועוד שני חיזוקים בצורת ח ברחב הכלוב,גם זאת מאחר
ורציתי ללתת לגג שיפוע מאחר והגג היה מכוסה בברזנט וכדי שמים לא יצטברו.
צירפתי לך תמונה לדוגמה כדי שתבין כמה הפלטות כשהן מחוברות מקבלות קשיחות ובעצם לא צריך מסגרת מלאה אלה חיזוקים מעטים במידת הצורך.
בעיקרון החיזוקים היחידים שהצטרכתי לעשות היו בפתח הדלת (מסגרת זוית ) ועוד שני חיזוקים בצורת ח ברחב הכלוב,גם זאת מאחר
ורציתי ללתת לגג שיפוע מאחר והגג היה מכוסה בברזנט וכדי שמים לא יצטברו.
צירפתי לך תמונה לדוגמה כדי שתבין כמה הפלטות כשהן מחוברות מקבלות קשיחות ובעצם לא צריך מסגרת מלאה אלה חיזוקים מעטים במידת הצורך.
אלי עלי לציין שאתה בניתה כלוב לתפארת,רק איך הנחתה אותו על סטנד ?
אפשר להכנס אליו עם דלת .ואיזה פלטות אלה הרגילות 2 על 1 יש אותם במדיוני .
אפשר להכנס אליו עם דלת .ואיזה פלטות אלה הרגילות 2 על 1 יש אותם במדיוני .

זה לא כלוב שאני בניתי,הבאתי לך דוגמה מתמונה שמצאתי,הפלטות אכן 2*1 מ'.
הכוונה בתמונה הייתה להראות שעל אף מידות הכלוב הגדול הפלטות קשיחות ואין צורך במסגרת זוית/פרופיל.
כפי שאמרתי אתה תצטרך לבנות מסגרת לדלת כניסה .
כפי שאמרתי אתה תצטרך לבנות מסגרת לדלת כניסה .