ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיון...בעד/נגד ניסוי בבעלי חיים.

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דיון...בעד/נגד ניסוי בבעלי חיים.

שליחה על ידי eli_lea »

נושא למחשבה..

האם גם העובדה שמאות אלפי בני אדם ממשיכים בחייהם וניצלו ממחלות לא משנה את העובדה?
אני לא מדבר על ניסויים הנערכים על מנת לקבוע כמה הקוף ממשיך לחשוב ללא חלק מהמוח,אני מדבר על ניסויים אשר
הביאו פריצת דרך למציאת תרופות למחלות חשוכות מרפא.
האם העובדה שניסוי בחיית מעבדה ומציאת פיתרון למחלה כתוצאה מזה יכולה להציל בן משפחה
שחלה (חלילה) יכולה לשנות את דעתכם?
סמל אישי של משתמש
zoriel
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: :]
איש קשר:

שליחה על ידי zoriel »

אלי יש משו במה שאתה אומר אבל יש מעבדות שמשתמשות בבע"ח בשביל דברים שלא כ"כ עוזרים לבריאות של בני האדם ולדעתי זה ממש נורא חייבים להפסיק את זה.
תמונה
"If you never try, you'll never know"
תמונה"לשמוע את הלב ואחריו ללכת "
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Omga4000 »

[quote="1135";p="35644"]אלי יש משו במה שאתה אומר אבל יש מעבדות שמשתמשות בבע"ח בשביל דברים שלא כ"כ עוזרים לבריאות של בני האדם ולדעתי זה ממש נורא חייבים להפסיק את זה.[/quote]

תראי.. לשפוך להם שמפו לעיניים כדי לראות מה קורה זה באמת נוראי ולדעתי אפילו דוחה ברמות !
אני בתור בן אדם אנושים לא הייתי עושה דבר כזה ! בלי קשר לאסור ומותר !
אבל אם תקראי את ההודעה הראשונ השלי בנושא את תראי שדובר על דברים שעזרו להציל חיים. ובמידה והתרופה הצליחה
הקוף ( או בע"ח אחר ) לא נפגע ואפילו קיבל את החיסון.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

ובמידה והיא לא הצליחה מגיע להם למות או משהו בסגנון?
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Omga4000 »

[quote="894";p="35646"]ובמידה והיא לא הצליחה מגיע להם למות או משהו בסגנון?[/quote]

לא מגיע להם ובדיוק בגלל זה אני נגד ניסויים בבעלי חיים ! אבל תחשבי שאם לא תנסי לא תדעי.
הם מעדיפים להרוג חיה ולא בן אדם. וברור לנו שזה לא מוסרי ולא צודק כי החיות חסרות אונים מול בני האדם.
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lea »

נושא לא פשוט,

התגובה הראשונית והבסיסית שלי היא נגד בכל מקרה,
אך מה באמת היה קורה בכל אותם המקרים שללא ניסוי בבעלי חיים לא היו מצליחים להגיע לפיתוח של תרופה מצילת חיים?!
לא פשוט.

אני שוללת מכל וכל ניסויים למען קוסמטיקה/חומרי ניקוי בעצם כל דבר שלא למען הצלת חיים בצורה כזאת או אחרת,

ועוד נקודה,
גם באותם ניסויים שנועדו כביכול להגיע לתוצאה שתציל חיים למה הניסויים האלה נערכים תוך כדי התעללות בבעלי החיים?

נושא לא פשוט כבר אמרתי?!
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אני אנסה לענות בצורה אובייקטיבית על נושא שהוא בכלל בכלל לא פשוט וצריך לזכור שהוא גם מתפרס על קטגוריות שונות ומטרות שונות.
צריכות להישאל שאלות כגון לאיזה מטרות הניסוי, מי מבצע אותו, באיזה אופן, מה הוא הניסוי? (!) והכי הכי חשוב, מי מפקח על התהליך, מה קורה לבעלי החיים לאחר מכן ואיזה מערכת חוקים נאכפת באשר ליחס שמקבלים החיות והתנאים בהם הן גדלות.

באופן מאד אישי קשה לי מאד עם הנושא. המחשבה על המהלכים ועיקרי הניסויים השונים ללא ספק קשה מאד והדבר האחרון שהייתי מוכן לעשות הוא לקחת חלק בתהליך הזה או במסגרת כזו. עם זאת ובהנחה שמאבקים שנמשכים כבר שנים צריכים להסתיים כנראה עם איזשהי פשרה, אני מציע לפגוע ביסוד הבעיה ופחות להתעסק בגופה.

קודם כל צריך שיהיו חוקים ברורים מאד בכל מדינה לגבי איזה מחקרים מצדיקים ניסוי בבעלי חיים. קוסמטיקה מצדיק? לא. ביגוד? פלסטיקה? השכלה ? (ניסוים שעושים על בעלי חיים במסגרת לימודי רפואה או במסגרת לימודי בית ספר). צריך שיהיה מאד ברור ומצדיק מדוע תהליך מחקרי אחד מצריך ניסויים והאם באמת אפשר לפסול אלטרנטיבות שלו או שמא השיקול הוא כלכלי ובמצב כזה מבחינתי זה פסול.
דבר שני, צריך להיות פיקוח גדול מאד על התנאים והסביבה שבה נעשים הניסויים. צריך שיהיה פיקוח על בעלי החיים והיחס אליהם, הסביבה בה הם חיים. אין סיבה שקוף יחייה במעבדה לאורך כל תקופת הניסויים ואם אפשר לעגן בחוק תקנות המצריכות חצר כלובית גדולה, רצוי שכך יהיו הדברים.
לאחר מכן צריך להיות מעוגן בחוק אופן ההתנהלות והשלבים לאחר השימוש בחיות. לאן הולכים בעלי החיים? האם זה מצדיק להמית חיה רק כי אין בה צורך למטרות הניסוי? (אגב, האם זה מצדיק להמית חייה במסגרת ניסוי או לאפשר רק ניסוים שאינם כרוכים בהריגת החיה?) או שצריך שתיהיה מסגרת מסוימת שתקבל את אותן החיות או לשיקום או כמקום פרישה שבו ייחיו בתנאים טובים עד סוף ימיהן.

הדלת פה היא החוק ואין ספק שהמפתח הוא האכיפה שלו. בכל מקום שבו נעשים ניסויים צריך להיות פיקוח הדואג בראש ובראשונה לתנאי החיות. זה הוא לא(!) המצב כיום. החית לא מקבלות עדיפות והתאנים הם זוועתיים. אם חשבנו שבעלי החיים שאנחנו אוכלים סובלים כל החיים מתנאים ויחס נוראיים, שם במעבדות החשיבות שלהם ושל טובתם יורדת בהרבה וכאן מתחילה הבעיה, שאני לא באמת יודע מה קורה שם ומה הם מקרי הקצה.

זאת הייתה חפירתי בנושא :-)
תמונה
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

בעלי החיים קיימים משני סיבות
1.יופי ושלא יהיה משעמם לנו
2.למאכל

האם כל זה לא מספיק צריך להיתעלל בהם בעודם בחיים?
קבלו בבקשה סרט באורך מלא של שעה וחצי זהו סרט
שעלה בעבר באתר .סרט זה קשה מאוד לצפייה וכל
הבוחר לצפות בו עושה זאת על אחריותו אחר כך תיהיה
אפשרות באמת לומר מי הם החיות האמיתיות ,כמו כן אינני מיתכוון
ואין בכוונתי להצביע על אדם זה או אחר כשותף למעשים באתר זה
בעצם אנו באים כדי לילמוד וללמד ולהראות מה באמת קורה בעולמנו
http://veg-tv.info/Earthlings
תמונה
השמים אינם הגבול
סמל אישי של משתמש
ofek308
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ofek308 »

אוי ואובייי איזה סרט....
הפועלל,אלך תמיד אחרייך,אני מכור רק אלייך,את בשבילי כמו סם!
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lea »

דיויד,
אני חותמת על כל מילה שכתבת,
הלוואי שיעשו כבר משהו בנידון..המציאות לא מחייבת התעללות בבעלי חיים בכל צורה שהיא.

אלון,
הרשה לי לחלוק על דברך,

החיות לא נועדו לשעשע אותנו..זאת המצאה שלנו בני האדם
והחיות לא נעדו שאנו בני האדם נאכל אותם,
אני לא באה להתיפייף ולהגיד שאני לא אוכלת חיות כי אני כן .
החיות נבראו בהמשך לאיבולוציה, יש להם תרומה ענקית לטבע שבזכותו אנחנו חיים
החיות כן נועדו לשמש למאכל ע"י בעלי חיים אחרים כשרשרת מזון,
ולכל התהליך והשרשרת הזאת יש מטרה שהיא חלק חשוב מהאיבולציה שבה כל זן/סוג שומר על איזון מסויים בטבע
ו"משתדרגים" בהתאם .
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”