ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיזות לשתיה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
elad_sapir
ביצה
ביצה

דיזות לשתיה

שליחה על ידי elad_sapir »

האם מומלץ להשתמש בדיזות להשקיית התוכים?
היכן ניתן לקנות את הדיזות?
האם אפשר לחבר את הדיזות ישירות לנקודת מים? או שצריך מווסת לחץ?

תודה מראש!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דיזות לשתיה

שליחה על ידי eli_lea »

היי אלעד,

אין כאן עניין של מומלץ או לא , בדיזות משתמשים לבתי גידול גדולים או בתי גידול שאין פנאי יום יום להחליף את המים למים טריים,יש
בזה יתרונות וחסרונות וכל אחד פועל לפי ראות עיניו, למשל לתוכי בודד בבית זה מיותר אך בבית גידול גדול זה חוסך הרבה עבודה כגון ניקוי הכלים ומילוי מים , החסרונות הם שהדיזות עלולות להיסתם ולא תמיד עולים על זה בזמן , קרו כבר מקרים שתוכים התייבשו ומתו ואפילו של חברים אצלנו - בצער זוג קקריק.
אני נוהג יום יום לבצע בדיקה על ידי לחיצת הפיות ובדיקת הזרימה וכך אני רגוע.

לגבי ווסת הלחץ ,ווסת הלחץ נחוץ בהחלט והדיזות כמדומני שאינן מתאימות לעמוד בלחץ גבוהה של אספקת המים.
אני הוספתי לפני הווסת גם מסנן .
מחיר הווסת והמסנן בסביבות 80 ש"ח.

דיזות אתה יכול לקנות אצל מדיוני בטל שחר משם אני קניתי, ישנם מקומות נוספים ואני מתאר לעצמי שינות חיות בינונית
ומעלה מחזיקה דיזות בגדלים שונים.
elad_sapir
ביצה
ביצה

Re: דיזות לשתיה

שליחה על ידי elad_sapir »

אלי,
תשובה מקצועית ביותר, כמו תמיד!!
עזרת לי מאוד, תודה רבה רבה לך!!!!

נ.ב.
חיפשתי באינטרנט היכן ניתן לקנות דיזות באזור המרכז (ת"א - חולון), ואני לא מוצא, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי על חנות חיות שמוכרת דיזות. תודה!!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”