ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פרי פלייט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

פרי פלייט

שליחה על ידי eli_lea »

מה הסיכוי שגוזל גאקו שעף מהבית יחזור?

והכוונה לעףףףףף בשמיים.תמונה
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

Re: פרי פלייט

שליחה על ידי טובה »

אלי לצערי הסיכוי קלוש .
אני מקווה שהשאלה לא באה
בעיקבות מקרה שקרה לךתמונה
למרות שיש גם ניסים ושמענו לא פעם
ממגדלים שהתוכי התעייף ונכנס לחלון
פתוח אצל שכן, וגם מגדלים ששמו על עדן החלון כלוב פתוח
עם אוכל ומים והתוכי חזר. אבל ברוב המקרים זה נגמר רע.
סמל אישי של משתמש
daniel
גוזל
גוזל

שליחה על ידי daniel »

גם לדוד שלי קרה מיקרה ליפני 5 ימים החזרתי לו את התוכי הקקדו שלו כי הוא שיגע אותי והוא סיים תצבא והוא שכח ליגזור לו תכנפיים ואחותו פתחה תכלוב והוא עף לו וברח לו מהבית איזה בעסה זה יאלה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טובה אני חייב לך תשובה ...אבל ציפיתי שבנתיים נראה תגובות נוספות..
טוב ניתן עוד יום.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

אלי, למען האמת אין לי תשובה ולא הייתי רוצה להתנסות בחוויה מפוקפקת שכזאת.
אבל למה בשאלתך אני שומעת תשובה חיובית, קרי, שיש סיכוי שיחזור,
ובפיך סיפור על מקרה כזה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אז כמו שהבנתם,שאלתי לגבי סיכויי חזרתו של גוזל שעף מהבית באה לאחר מקרה שקרה לי לא מזמן,
מקרה שדרך אגב קרה וקורה להרבה מאוד מגדלים,רובם לא יספרו,אני מכיר שלושה מקרים לפחות ומדובר
לא רק בגאקו אלה בסוגים גדולים יותר.
ברוב המאמרים שקראתי הומלץ לא לגזור את נוצות התעופה לפחות עד אשר התוכי ידע לתמרן,
כך שכאשר נגזור את נוצותיו כשירצה לעוף וינחת ידע איך לעשות זאת,ישנם כאלה הטוענים שגזירת
הנוצות טרם התוכי למד את רזי התעופה הינם חוסר כבוד
לטבע וכן הלאה...ואני אומר לגזור ברגע שהתוכי מתחיל לעוף לא לחכות.

ולמקרה עצמו,
לפני כחודש גוזל הגאקו שגידלנו החל לעוף,עברו מספר ימים בהם די התלבטתי האם הגיע הזמן לגזור את
נוצות התעופה,כך עברו מספר ימים,בערב שלפני הבריחה החלטתי שלמחרת היום אני גוזר את הנוצות,
בבוקר לאה החלה בניקיון הבית,הגוזל היה בחדר אחר בבית כאשר דלת המרפסת האחורית נשארה פתוחה,
ברגע שנכנסתי לחדר בו היה הגוזל הוא עף מהחדר,פנה ימינה תוך כדי מעופה,עבר מסדרון,פנה ימינה ויצא
מהדלת אל החופשי,באותו רגע היינו בטוחים שהוא נחת בחצר הבית או במקרה הגרוע אצל השכנים,כשיצאנו
החוצה היינו בשוק,הגוזל חג מעל הבית בגובה שלא יאמן,לקריאות שלי בשמו הוא הגיב בציוצים חזקים,לאחר
מספר סיבובים הוא החליט לנוח על עץ דקל בגובה של 40 מטר לפחות,אנו הולכים לכיוון הנחיתה,והוא משם
ממשיך לאחד הבתים במושב,וחוזר חלילה,לאחר מספר תימרונים הוא פשוט עף ונעלם,האמת שהרבה תיקווה
לא נותרה,כשראיתי כיצד הוא עף לא האמנתי שהוא ישוב,הרי הוא לא מכיר אפילו את החצר או איך נראה הבית,
אך בכל זאת משהו בך לא מרפה,המשכנו לחפש במשך כל היום כאשר אנחנו מסתובבים בכל המושב,כשירדה
החשיכה כבר התייאשנו,דרך אגב אני מאמין שהשכנים היו בטוחים שיצאנו מדעתנו,לא בכל יום רואים מחזה כזה,
זוג שמסתכל לכיוון השמיים וקורא בקול את שם הגוזל.וכך עובר עוד יום,אנחנו מסתכלים לשמיים וכל עורב שעף,
יונה או סתם ציפור עוברת מקפיצה אותנו,ביום השלישי בבוקר אני בתוך הבית כשאני שומע ציוצים חזקים,נראה לי
שזה הגוזל אני אומר ללאה שמסתכלת עליי במבט של "בטח הנה הוא דופק בדלת שתפתח לו",טוב אני יצאתי
החוצה כשאני שורק לגוזל ובכל פעם אני שומע שריקה בחזרה,השריקות הגיעו מכיוון ביתו של השכן,פה הרגע לציין
שהשכן ואני לא ביחסים טובים בלשון המעטה,אני בלי לחשוב הרבה נכנס לגינה תוך כדי שריקות,ואני שומע בתגובה
שריקות חוזרות,הבעייה שלא הצלחתי לזהות מאין השריקות מגיעות,זה נשמע לי דווקה מהאדניות שהשכן מטפח
בחלון ביתו,תוך כדי שאני מפרק את האדניות כדי לראות האם הגוזל מסתתר אחרי הצמחייה מגיע השכן,עומד ומביט עלי,
מה קרה הוא אומר?ואני עונה לו ברח לי גוזל הגאקו,תשרוק הוא אומר ונשמע,אני שורק והגוזל שורק חזרה,זה מגיע
מהעץ למעלה אומר לי השכן,שנינו מביטים לתוך ענפי העץ הענק שבגינתו אך לא מצליחים לראות דבר,ואז אומר השכן,
אני אעלה למרפסת בקומה השנייה ואסתכל,השכן עולה ואמר לי שאינו רואה דבר,בשלב הזה התחלתי לחשוב שבכלל
לא מדובר בגוזל,והתחלתי ללכת לכיוון הבית,כשהגעתי לדלת הכניסה שמעתי את השכן צועק,אני רואה אני רואה,
ואני אומר לו עם זנב אדום?שאלה שטותית אבל אני יודע בכלל מה הוא רואה?אולי איזה עורבני מצוי?והשכן אומר
לי כן...עם זנב אדום,אבל הוא בצמרת העץ,אי אפשר להגיע אליו,ואני אומר לו חכה רגע,הבנתי שהגוזל מאוד רעב
והחלטתי להכין לו צלוחית דייסה,הכנתי דייסה בצלוחית ועליתי למרפסת של השכן,בינתיים השכן עלה על גג הבית ,
העברתי לו את הצלוחית ואמרתי לו שיראה לו את הדייסה,שיערבב בכפית כדי שישמע את הרעש..ואז מה אומר השכן?
ואז תתפוס אותו אני עונה,והוא נושך?שואל השכן,ואני אומר לו לא הוא גוזל,השכן לוקח את הצלוחית עם הדייסה
עומד על גג הרעפים ומקשקש בצלחת,תוך מספר שניות הגוזל עף ונוחת על ראשו,מה לעשות הוא אומר לי?תתפוס
אותו אני אומר.והוא אומר לי אבל יש לי צלוחית עם דייסה ביד,ואני אומר לו תעזוב אותה ותתפוס אותו.
די מצטער שלא יכולתי לתעד את המראה,והוא שלא הייתה לי מצלמה באותו רגע,כי לא כל יום רואים מחזה כזה,
השכן עומד על הגג,ידיים מפוסקות לצדדים,ביד אחת צלוחית ותוכי גאקו עומד לו על הראש,
לאחר ששמט את הצלוחית החזיק את התוכי והביא לי אותו,מיותר לציין שהתוכי היה רעב מאוד ומותש,אך לאחר
יומיים חזר לעצמו ומרגיש טוב.התוכי היה בדרכו להימכר יום לפני הבריחה,לאחר החזרה הבייתה החלטנו לאה
ואני שאת התוכי הזה אנחנו לא מוכרים,

ולתוכי הזה קוראים מיקה.

מקווה שלא הותשתם מקריאת הסיפור.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

כנראה שהאינטואיציה שלי עושה שעות נוספות, וצדקתי שאתה עומד להפתיע עם סיפור שכזה.
אלי ולאה, מי הותש מה הותש??
יצאתי מעורי וליבי כמעט עצר מלכת, עד לסופו של תיאור המקרה, למרות שהבנתי שהסוף טוב, אבל עד ש....
מדהים.
אגב, מה יחסיכם עם השכן כעת?
אולי יצאתם ברווח כפול - גם מיקה וגם יחסי שכנות טובים.
תמונהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lea »

יומיים שכאלה שלא נדע,
התמזל מזלנו ונגמר בטוב,את הלקח למדנו.

השכן???? "כבודו" במקומו מונח ובביתו הוא.......
וזה אכן רווח כפולתמונה
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
daniel
גוזל
גוזל

שליחה על ידי daniel »

אלי איזה סיפור יאלה יורד לי דמעות של אושר בעייניים חח אהבתי ויצאתם עם מזל סימן שאלוהים אוהב אותכם ואני מקווה שעכשיו היחסים שלך עם השכן יהיו הרבה יותר טובים
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

אלי ולאה אתם פשוט ברי מזל
כמו שאומרים סוף טוב הכל טוב
למזלכם שלא נטרף או הגיע לידיים
לא נכונות. תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”