ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים- כמה חיכינו לרגע הזה...
מנהל: מפקחים
Re: תוכונים- כמה חיכינו לרגע הזה...
כן, גם חשבתי על זה.. רעיון טוב
אבל ההפרש שיש ביניהם זה בסדר?
נגיד בגיל חצי שנה- 8 חודש הגוזל יהיה בבגרות.. התוכון שיש לי כבר יהיה בגיל מעל שנה וחצי..
ואפשר לזהות את המין של הגוזלים עכשיו?
למרות שהם ממש צעירים..
ועוד משהו... היום בבוקר אחותי הקטנה פתחה להם את הכלוב והגוזל עף, הוא כבר עף ממש גבוהה..
הלך לחלון, נעמד העל התריס ואבא שלי תפס אותו (מזל..)
אפשר כבר לגזור לו את נוצות התעופה? או שעוד לא כי בכל זאת הוא בטח רק התחיל לאמן את הכנפיים..?
אבל ההפרש שיש ביניהם זה בסדר?
נגיד בגיל חצי שנה- 8 חודש הגוזל יהיה בבגרות.. התוכון שיש לי כבר יהיה בגיל מעל שנה וחצי..
ואפשר לזהות את המין של הגוזלים עכשיו?
למרות שהם ממש צעירים..
ועוד משהו... היום בבוקר אחותי הקטנה פתחה להם את הכלוב והגוזל עף, הוא כבר עף ממש גבוהה..
הלך לחלון, נעמד העל התריס ואבא שלי תפס אותו (מזל..)
אפשר כבר לגזור לו את נוצות התעופה? או שעוד לא כי בכל זאת הוא בטח רק התחיל לאמן את הכנפיים..?
אין בעייה עם ההפרש, הם יסתדרו יפה מאוד.
האפשרות הטובה ביותר זה לגזור נוצות תעופה . אלא אם התוכי סגור ולא יוצא מהכלוב. זה עדיף על כך שהתוכי יתעופף אל
מחוץ לבית ויטרף. תוכים מפעילים ומחזקים את הכנפיים גם ע"י נפנוף במקום.
לגבי מינו של התוכון, את יכולה לראות בקישור הבא הסבר:
זיהוי מין בתוכונים
בהצלחה.
האפשרות הטובה ביותר זה לגזור נוצות תעופה . אלא אם התוכי סגור ולא יוצא מהכלוב. זה עדיף על כך שהתוכי יתעופף אל
מחוץ לבית ויטרף. תוכים מפעילים ומחזקים את הכנפיים גם ע"י נפנוף במקום.
לגבי מינו של התוכון, את יכולה לראות בקישור הבא הסבר:
זיהוי מין בתוכונים
בהצלחה.
אוקיי, תודה
ויש לי עוד עדכון:
גם הגוזל הקטן יצא הבוקר מהתא (:
הגוזל הגדול (התכלת) נכנס לתא אתמול לכמה זמן (לא זוכרת מתי בדיוק..אולי היה שם גם בלילה).. והאמא גם נכנסה
ולפעמים התכלת מסתכל מבחוץ על התא
גם הגוזל הקטן (הירקרק) יכול להיכנס לתא? אולי הם מרגישים שהם עוד לא בשלים לצאת ממנו?
האמא נכנסה לתא מדי פעם במשך היום ועשתה שם חפירות...
אז הוצאתי את התא (בשעות הצהריים), הלשלשת שהייתה שם הייתה יבשה..
אז זרקתי הכל לפח והחזרתי את התא למקום (בלי להעביר שם ניקוי..רק זרקתי את הלשלשת היבשה)... עשיתי בסדר?
היא נכנסת לתא גם אחרי שהוצאתי והחזרתי (ועכשיו שאני כותבת נכנסת לתא מדי פעם ושומעים רעשים כאלה של נקישות/חפירות)
הגוזלים יכולים להפריע להם אם יעשו עוד סבב? ולאחר שהגוזלים יהיו עצמאיים ויאכלו בעצמם.. כדאי להעביר אותם לכלוב אחר?
כי הם (ההורים) כל הזמן לידם... במיוחד האבא ליד התכלת..יכול להיות שהוא חושב שזו הנקבה?
והאמא ליד הירקרק.. למרות שהיא גם מתקרבת לתכלת והזכר לפעמים לא נותן לה..
ולפני כמה ימים שהגוזלים עוד היו בתא, הזכר והנקבה האכילו אחד את השני והאמא התכופפה כזה..
נראה לי הזכר לא מבין אותה חח.... יכול להיות? הוא מתרחק ממנה כזה רק עם הגוזל (התכלת בעיקר)
אני חושבת שאולי גם בגלל שכשהם היו קטנים הוא לא כל כך היה איתם ועכשיו יש לו הזדמנות?
ויש לי עוד עדכון:
הגוזל הגדול (התכלת) נכנס לתא אתמול לכמה זמן (לא זוכרת מתי בדיוק..אולי היה שם גם בלילה).. והאמא גם נכנסה
גם הגוזל הקטן (הירקרק) יכול להיכנס לתא? אולי הם מרגישים שהם עוד לא בשלים לצאת ממנו?
האמא נכנסה לתא מדי פעם במשך היום ועשתה שם חפירות...
אז זרקתי הכל לפח והחזרתי את התא למקום (בלי להעביר שם ניקוי..רק זרקתי את הלשלשת היבשה)... עשיתי בסדר?
היא נכנסת לתא גם אחרי שהוצאתי והחזרתי (ועכשיו שאני כותבת נכנסת לתא מדי פעם ושומעים רעשים כאלה של נקישות/חפירות)
הגוזלים יכולים להפריע להם אם יעשו עוד סבב? ולאחר שהגוזלים יהיו עצמאיים ויאכלו בעצמם.. כדאי להעביר אותם לכלוב אחר?
כי הם (ההורים) כל הזמן לידם... במיוחד האבא ליד התכלת..יכול להיות שהוא חושב שזו הנקבה?
ולפני כמה ימים שהגוזלים עוד היו בתא, הזכר והנקבה האכילו אחד את השני והאמא התכופפה כזה..
נראה לי הזכר לא מבין אותה חח.... יכול להיות? הוא מתרחק ממנה כזה רק עם הגוזל (התכלת בעיקר)
אני חושבת שאולי גם בגלל שכשהם היו קטנים הוא לא כל כך היה איתם ועכשיו יש לו הזדמנות?
זה טבעי שהגוזלים חוזרים לתא ההטלה, הם מרגישים שם בטוחים זה חלק מתהליך הגדילה.8387 כתב:ויש לי עוד עדכון:
האמא עסוקה בניקוי תא ההטלה, לא נורא מה שעשית, אין בעיה לנקות את התא אבל תני לה גם לנקות, זה חלק מההכנה לקראת סבב חדש.8387 כתב:האמא נכנסה לתא מדי פעם במשך היום ועשתה שם חפירות...
לאחר שהאם תטיל ותתחיל בסבב חדש היא תגרש את הגוזלים מהתא, אם הגוזלים אוכלים לבד אפשר להעבירת לכלוב נפרד, כך פחות הפרעות יהיו להורים.8387 כתב:הגוזלים יכולים להפריע להם אם יעשו עוד סבב? ולאחר שהגוזלים יהיו עצמאיים ויאכלו בעצמם.. כדאי להעביר אותם לכלוב אחר?
האבא לא מרגיש שהגיע הזמן להתרבות, הוא יודע בדיוק מה צריך לעשות כשהוא ירצה.
האבא לא מתעסק עם הגוזל מבחינה מינית, אין לך מה לדאוג מכך.
אוקיי, תודה רבה (:
אעדכן בהמשך בע"ה (:
אעדכן בהמשך בע"ה (:
שבוע טוב ומבורך ורק בשורות טובות בע"ה (:
עדכון
אכן הקטן נמצא הרבה בתא ההטלה (כמעט כל הזמן ולפעמים מציץ), וגם האמא נכנסת מדי פעם
והיום ראיתי את קוקי וקייט (ההורים) מזדווגים
סבב נוסף? לא יתיש אותם?
היום אחותי הכניסה את הגוזל הגדול לכלוב של התוכון המוחתם.. כמובן שמנו לב שלא יהיו תקיפות, ואחרי כמה זמן החזרנו לכלוב עם ההורים
זה בסדר נכון? אני רוצה מתישהו השבוע ללכת לחנות ולקצוץ להם את נוצות התעופה.. או שאולי אחכה עד שהקטן יהיה גם לגמרי עצמאי
או שבינתיים רק לגדול כדי שנוכל להוציא אותו ולהרגיל אותו אלינו ולתוכון המוחתם.. מה כדאי?
הגדול כבר אוכל לבד, שותה.. עצמאי (:
עדכון
אכן הקטן נמצא הרבה בתא ההטלה (כמעט כל הזמן ולפעמים מציץ), וגם האמא נכנסת מדי פעם
סבב נוסף? לא יתיש אותם?
היום אחותי הכניסה את הגוזל הגדול לכלוב של התוכון המוחתם.. כמובן שמנו לב שלא יהיו תקיפות, ואחרי כמה זמן החזרנו לכלוב עם ההורים
זה בסדר נכון? אני רוצה מתישהו השבוע ללכת לחנות ולקצוץ להם את נוצות התעופה.. או שאולי אחכה עד שהקטן יהיה גם לגמרי עצמאי
או שבינתיים רק לגדול כדי שנוכל להוציא אותו ולהרגיל אותו אלינו ולתוכון המוחתם.. מה כדאי?
8387 כתב:שבוע טוב ומבורך ורק בשורות טובות בע"ה (:
עדכון
סבב נוסף? לא יתיש אותם?
שבוע טוב,
אין בעייה שיכנסו לסבב נוסף. העיקר זה להמשיך ולשמור על תזונה טובה ומגוונת.
אין בעיה להרגיל אותם כך רק צריך השגחה.8387 כתב:היום אחותי הכניסה את הגוזל הגדול לכלוב של התוכון המוחתם.. כמובן שמנו לב שלא יהיו תקיפות, ואחרי כמה זמן החזרנו לכלוב עם ההורים
זה בסדר נכון?
כדאי לגזור נוצות תעופה ברגע שמתאפשר, חבל שיברחו וכך יהיה קל יותר להרגיל אותם אליכם.8387 כתב: אני רוצה מתישהו השבוע ללכת לחנות ולקצוץ להם את נוצות התעופה.. או שאולי אחכה עד שהקטן יהיה גם לגמרי עצמאי
בהצלחה
אוקיי, תודה רבה (:
ואגב עוד עדכון.. הקטן בחוץ (כנראה מהבוקר או מהצהריים) וראיתי שהוא אוכל לבד (:
אבל נראה לי שהוא עוד לא עף... הוא מטפס על הסורגים כדי להגיע למוט ומנפנף בכנפיים
הכנסתי יד והוא עלה לי עליה.. עשיתי תנועות כאלה למטה למעלה והוא נפנף בכנפיים ועזרתי לו לעלות למוט.. זה בסדר?
ועכשיו הוא היה על רצפת הכלוב אז הכנסתי יד כדי שיעלה לי עליה והוא עלה על הסורגים ונכנס לתא (והאמא הייתה גם בתוך התא, עכשיו יצאה)
ואגב עוד עדכון.. הקטן בחוץ (כנראה מהבוקר או מהצהריים) וראיתי שהוא אוכל לבד (:
אבל נראה לי שהוא עוד לא עף... הוא מטפס על הסורגים כדי להגיע למוט ומנפנף בכנפיים
הכנסתי יד והוא עלה לי עליה.. עשיתי תנועות כאלה למטה למעלה והוא נפנף בכנפיים ועזרתי לו לעלות למוט.. זה בסדר?
ועכשיו הוא היה על רצפת הכלוב אז הכנסתי יד כדי שיעלה לי עליה והוא עלה על הסורגים ונכנס לתא (והאמא הייתה גם בתוך התא, עכשיו יצאה)
כשאת מעלה תוכי על היד ומנדנדת את היד מעלה ומטה את גורמת לו לאיבוד שיווי המשקל ומכאן הניפנוף בכנפיים. התוכי מנפנף בכנפיו על מנת לשמור על יציבות. אני לא ממליץ לעשות זאת מאחר והתוכי ימנע מלעלות על היד מאחר והיא תיראה לו ממש לא יציבה.
אם התוכי אוכל לבד כדאי להפריד אותו לכלוב נפרד, כך הוא לא יפריע לאמא והגישה שלך אליו תהיה טובה יותר.
לעיתים קורה שהאמא או האבא מנסים לגרש את הגוזל מהתא ללא הצלחה והם מנקרים אותו ופוגעים בו.
אם התוכי אוכל לבד כדאי להפריד אותו לכלוב נפרד, כך הוא לא יפריע לאמא והגישה שלך אליו תהיה טובה יותר.
לעיתים קורה שהאמא או האבא מנסים לגרש את הגוזל מהתא ללא הצלחה והם מנקרים אותו ופוגעים בו.
וואי... 
אוקיי.. תודה

אוקיי.. תודה