ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל משלשל - בבקשה בדחיפות

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
mich1
ביצה
ביצה

קוקטייל משלשל - בבקשה בדחיפות

שליחה על ידי mich1 »

שלום. יש לי קוקטייל שמשלשל כבר במשך כמה ימים. השלשול שלו מאוד מימי. יצא לי לראות יציאה אחת שלו - יצא לו ממש מין שפריץ כזה, מימי כולו, עם מעט מאוד מאוד צואה ירוקה. לפני כל זה הצואה שלו היתה מוצקה ורגילה לגמרי. פרט נוסף וחשוב שיוצא כתוצאה מזה, לשילשולים יש ריח מאוד מסריח בצורה חזקה, מריחים זאת בחוזקה ובמהירות בכל האזור הקרוב לכלוב. גם שמתי לב, שכאשר הוצאתי את שקית האוכל שלו כדי לשים לו, הוא הסתכל ישר והתקרב במהירות לכיוון. בנוסף, הוא גם שותה קצת יותר מים מבדרך כלל.

מה אני אמורה לעשות? אני מאוד חוששת
ואשמח לתשובה מהירה כמה שיותר. תודה.

נ.ב. יש לי תוכי נוסף - פינוס מקסימלין, הצואה שלו נראית כרגע כרגיל,
אך התנהגותו עצבנית יותר מידי, אולי בגלל תשומת הלב הניתנת יותר לקוקטייל כרגע,
אולי משהוא אחר, אינני יודעת. אשמח לתשובה.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: קוקטייל משלשל - בבקשה בדחיפות

שליחה על ידי dr.sharvit »

אני ממליץ בחום לקחת את התוכי לווטרינר של תוכים, תוכים יכולים להתייבש בקלות בגלל השלשול מה גם שהם לא שותים הרבה.
כדאי מאוד לשמור את הלשלשת של התוכי בכלוב ולא לנקות כדי שהווטרינר המטפל יבחן את סוג הצואה.
ישנם מקרים ומדובר בטפיל הגיארדיה, גם זיהומים כגון סלמונלה וטפילי מעיים יכולים לגרום לשלשולים, החלפת סוגי מזון לא בצורה הדרגתית גורמת לשלשולים וגם מחלות כגון הכלמידיופילה ומחלת המקור והנוצות יכולים להופיע גם בצורה של שלשולים
יתכן והווטרינר המטפל יקח דגימה מהצואה וישלח אותה למעבדה לבדוק את הגורם הזיהומי האחראי לשלשול.
בכל מקרה הייתי ממליץ לשלב בטיפול גם פרוביוטיקה כגון אבקת פריים.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”