ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תאורה לתוכים

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אבי נרו
ביצה
ביצה

תאורה לתוכים

שליחה על ידי אבי נרו »

שלום רב לכולם,
יש לי שאלה על תאורה לתוכים ומה צריך לעשות. אני מגדל תוכים בתוך חדר סגור עם תאורה של פלורסנטים. אני הבנתי שהתוכים צריכים חשיפה לשמש . איך אני עושה שהתוכים יקלו מה שהם צריכים?האם ויטמינים או משהו אחר ? תודה.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: תאורה לתוכים

שליחה על ידי dr.sharvit »

חשיפה לשמש הנה חשובה לא ספציפית לתוכים אלא לכל בעלי החיים מכיוון שהויטמן D בצורה הרגילה המצויה בגוף(במיוחד בעור) הינו במצב לא פעיל וצריך לעבור תהליך של הפעלה על ידי אור השמש .
ויטמין D מווסת את רמת הסידן והפוספט בדם וחשוב בתוכים לבניית עצמות, שרירי השלד , יצירת הביצים ועוד.
חשיפה יומיומית לאור שמש ו/או נורות UV שאורך קרניהן תואם את אורך קרני אור השמש יכול להיות מתאים.
בדר"כ נורת U/V המותאמת לגידול איגואנות וזוחלים הנה נורה התואמת את אורך גלי אור המשמש וניתן להתמש בה גם לתוכים.

בהצלחה
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

תודה רבה על התשובה המםפורטת, האם יש ויטמין שיכולים לתת לתוכים במקום התאורה של הUV?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי יש בעייה עם תוספים וההמלצה תהיה תמיד חשיפה לשמש, החשיפה צריכה להיות במידה וקרני השמש צריכים להיות ישירים.
במידה ואין אפשרות יש להתשמש בנורות UV ) UVאולטרה סגול – Ultra Violet )
אוסיף ואומר שהנורות צריכות להיות מותאמות לתוכים ולא לבעלי חיים אחרים, לציפורים צריך לשים נורת ספקטרום עם אור טבעי
הקרוב ביותר לקרני שמש שהוא 5500KL נורות מעל 5800KL אינן מתאימות לציפורים.
רוב נורות ספקטרום מלא שמתאימות לאקווריום למשל אינן מתאימות לציפורים ותוכים.
על מנת לנצל נכון את הנורות יש לקבל מהיצרן נתונים לגבי המרחק שיש למקם את הנורות מעל התוכים.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”