ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בטיפול בעטלף פצועה

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

עזרה בטיפול בעטלף פצועה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום היום מצאתי עטלף פצוע
רציתי לקבל סיוע
דבר ראשון העטלף פצועה בבטנו עד כנפו הבעיה היא שזה לא שריטה אלה שמשהו נשר אותו וחסר לו שם די הרבה בשר אז מה עושים?
צריך לתת לו חימום ,הכוונה שהוא צריך להיות באזור מחומם? בינתיים הוא בכלוב קטן (של קוקטייל בערך) והכלוב מכוסה מכל צדדיו חוץ מלמעלה,
גם חשבתי על זה שאם אני אשים לו מנורת חימום האור לא יפריע לו,הראי הוא פעיל רק בחושך?
קראתי קצת עליו וראיתי שהוא אוכל פירות (עטלף פירות) אך לא היה מפורט אילו פירות ומכמה תמונות ראיתי שניתן לתת לו תפוח וקליפות תפוז,בינתיים נתתי לו תפוח ואשמח לקבל עוד מידע על מזון שניתן לו
עוד מעט אעלה תמונות
תודה על כל סיוע ,רז
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: עזרה בטיפול בעטלף פצועה

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל כדאי לסגור את החזית של הכלוב כדי שהוא לא יהיה מפוחד. להשתדל לא להפריע לו.
אתה יכול להאכיל אותו בפירות אבל הפירות ימשכו אותו אם הם יהיו ממש בשלים ורכים.
במקביל כדאי להתקשר לבית חולים לחיות בר ולנסות לברר איתם האם הם יכולים לעזור לו בטיפול. קישור לאתר:
http://www.wildlife-hospital.org.il/%D7 ... D7%9D.html
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

זה בדיוק מה שעשיתי לפני 2 דקות
התקשרתי אליהם אך הם אמרו שהם לא יכולים לשלוח מישהו לקחת ולטפל בו כיוון שהוא נחשב לחיה מזיקה
התקשרתי למספר שמצוין שהוא מוקד הסביבה והם אמרו לי לקחת אותו לספארי ברמת גן ושם כנראה יקבלו אותו
בינתיים אמרו לי להאכיל אותו ולתת לו לשתות אך הבעיה היא שאמא שלי לא אוהבת לנסוע וכמובן שלא למקום רחוק ולאבא שלי זה לא כל כך מעניין כל הסיפור הזה אבל אנסה לשכנע אותו ונראה מה יהיה מקווה שישרוד (אל תשכח שאני רק בן 13.5).
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

מצטער להודיע אך הוא מת לפני זמן קצר היום
מעצבן שלאנשים לא כל כך אכפת מהחיות האלה ,אם הוא לא היה עטלף פירות והיה עטלף רגיל אז זה בסדר אך לא אכפת להם וחבל אליו
בסך הכל חיה עם חיים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צודק מאוד, זה מצחיק לראות מצד אחד צוותי חילוץ מושקעים בשביל בז אבל מצד שני ישנם לא מעט בעלי חיים שמחסלים אותם ולא מוכנים לטפל בהם? אני לא רואה הבדל בין עטלף לבין נשר, לשניהם צריך לעזור ושניהם בעלי חיים שחשים כאב.
לצערי זה לא כך וזה די מרגיז.
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”