שלום
לפני ארבעה ימים בערך לקחתי גוזל שהיה מחוץ לתא ,בגלל שראיתי שהוא נראה עייף וחולה
כבר כמה ימים שאני מאכיל אותו בדייסה ושם לו מנורה
אתמול שמתי לב שעצם החזה שלו בולטת מאוד!
עכשיו יכול להיות זה בגלל תזונה לקויה?
או יש לו תולעים?
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל תוכון עצם בולטת בחזה
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: גוזל תוכון עצם בולטת בחזה
שרירי בית החזה הנם המדד הטוב ביותר למצבו התזונתי של הציפור
כאשר השרירים מדולדלים, מרגישים יפה את להב עצם החזה והדבר מראה על מצב תזונתי לקוי.
לגוזל יש לתת דייסת גוזלים באיכות גבוה -מופיע בצורה של אבקה אליה מוסיפים מים פושרים עד חמימימים , בדגש על מים חמימים ולא חמים שלא יגרמו לכוויה בזפק, יש לעקוב אחר התרוקנות הזפק בגוזל.
מומלץ מאוד לעשות טיפול נגד טפילי מעיים, יש לא מעט גוזלים שנולדים עם טפילי מעיים המתחרים עם הגוזל על ניצול המזון במעי.
בכל מקרה הייתי ממליץ לקחת אותו לבדיקה מקיפה אצל ווטרינר של ציפורים.
בהצלחה,
כאשר השרירים מדולדלים, מרגישים יפה את להב עצם החזה והדבר מראה על מצב תזונתי לקוי.
לגוזל יש לתת דייסת גוזלים באיכות גבוה -מופיע בצורה של אבקה אליה מוסיפים מים פושרים עד חמימימים , בדגש על מים חמימים ולא חמים שלא יגרמו לכוויה בזפק, יש לעקוב אחר התרוקנות הזפק בגוזל.
מומלץ מאוד לעשות טיפול נגד טפילי מעיים, יש לא מעט גוזלים שנולדים עם טפילי מעיים המתחרים עם הגוזל על ניצול המזון במעי.
בכל מקרה הייתי ממליץ לקחת אותו לבדיקה מקיפה אצל ווטרינר של ציפורים.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.