ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
קודם כל עכשיו היא מקבלת טיפול. ברגע שעושים בדיקות דם בדיקות משטח וכו' אפשר להגיע לתוצאות ולתת טיפול בהתאם ולא על סמך השערות. שלומית לוי וטרינרית שיודעת את עבודתה ואת יכולה לסמוך עליה.
המשיכי לעדכן
עכשיו דיברה איתי שלומית הווטרינרית והיא אמרה לי שבדיקת דם של אחת מהבדיקות יצא שבלה אנמית ושהיא לא יכולה להגיע לתשובה מדוייקת אם זה וירוס או חיידק ואני צריכה לחכות לשאר הבדיקות
היא אמרה שהיא נתקלה בתוכים שספירת הדם ההיתה מאוד נמוכה שהיו צריכים מנות דם אבל במקרה של בלה היא נמוכה אבל על גבול בסדר
אני ממש דואגת לבלה
אני מקווה שהמגדל לא ידע שבלה חולה ובגלל זה מכר לי אותה בדחיפות כזאות כי כאמור ההיתי צריכה לקבל אותה גמולה אבל הוא החליט למסור אותה בגיל 6 שבועות
אני יודעת שזה טיפשי אבל בבקשה תתפללו לשלומה
אני ממש יושבת ובוכה
טוב אני ימשיך לעדכן סתוית
לא הבנתי מה קשור אנמיה לתוצאות בדיקה של מחלה? אני מקווה שהבדיקות נשלחו למעבדה חיצונית כמו קרניאלי ונעשות שם.
לדעתי לא הבנת אותה ואין קשר בין האנמיה לתוצאות הבדיקות שעדיין לא הגיעו.
בכל מקרה, אנמיה מוגדרת כירידה במספר הכדוריות האדומות בדם. האנמיה עצמה אינה מחלה, היא סימפטום לבעייה קיימת שצריכה טיפול.
אנמיה יכולה להיות במספר שלבים, על מנת לקבוע את המידה האמיתית של האנמיה צריך לבצד ספירת דם, אני מעריך שאת זה עשתה ד"ר שלומית לוי והגיעה למסקנה שהגיעה. השאלה היא כמה חמור המצב, האם אנמיה קלה, בינונית או קשה. אם היא אומרת שמדובר באנמיה שהיא על גבול הבסדר אז יתכן שמדובר באנמיה שמקורה בבעייה תזונתית וחוסרים.
עכשיו לבדיקות. מאחר ואני מאמין שנשלחו למעבדה מדגימת דם שנלקחה אני מציע לך לבקש שמאותה דגימה יבוצעו בדיקות למחלות הבאות:
1.כלמידיה.
2.המקור והנוצות.
3.פוליומה.
את יכולה להתקשר אליה ולבקש שתוסיף את הבדיקות לרשימה.
אלי ערב טוב
שלומית לקחה את בדיקות הדם בשביל המחלות שציינתה
לגבי האנמיה כמו שאמרתה זה ספטומים שיש משהו היא אמרה שזה גבולי
מעט נמוך מהרגיל ולגבי התזונה היא מקבלת דייסה מה אני יכולה לעשות כדי להעלות לה את הכדורים האדומים
אני ימשיך לעדכן
עדכון
טוב הבוקר התחיל בזה שאני לא ישנתי כול הלילה ותזזיתית כול הלילה בלבדוק אותה
בשעה 7 בבוקר בדקתי אותה וראתי שזפק שלה לא התרוקן כמו שצריך אז דחתי לה את הארוחה עד השעה 10 בבוקר אחרי התייעצות עם שלומית
אבל את התרופה היא קיבלה בשעה 7 בבוקר
בשעה 12 בדקתי אותה והיא ההיתה בסדר ושמחתי שהיא לא פלטה אבל זה היה מוקדם מידי ובשעה 12 וחצי ראתי שהיא פלטה מעט מהאוכל של הבוקר
ואחרי הטלפון 1000 שלי לשלומית (כול הכבוד על הסובלנות יש לציין) קבענו שוב שאני יסע אחר הצהרים למרפאה והיא תתן לה זריקה של אנטיביוטיקה ולא דרך הפה אולי זה יעזור מהר יותר
עכשיו בדקתי אותה והזפק ההיתה רייקה אבל לא לגמרי ושוב אחרי התייעצות נתנתי לה לאכול כדי שהיה לה כוח אני רק מקווה שזה ישאר בפנים
הפעם
ראתי שהיא עושה קקי ופיפי שזה ממש טוב כי לפחות משהו מהאוכל מתעכל לה
אני יעדכן אחרי הביקור אצל שלומית
סתוית
ערב טוב לכולם
טוב אז כמו שאמרתי קודם הלכתי למרפאה של שלומית והיא נתנה לה זריקה
ומעט חלבה לה את האוכל שנשאר לה בזפק מהארוחה של 3 אני ההיתי אצלה בשעה 5 ושלומית אמרה שהיה צריך כבר להתעכל לה כול האוכל והיא פחדה שזה יחמיץ לה אז היא חלבה מעט ממה שהיה שם
לגבי האוכל אם אני יתן לבלה לאכול היא תרצה היא לא מסרבת לאכול היא פשוט לא מעכלת מהר את הכמות של האוכל שזה 10 ססי כול ארוחה
שלומית שקלה אותה והיא ירדה במשקל היא ההיתה 415 לפני 4 ימים ואתמול היא ההיתה 320 והיום 280 אז זה לא הכי טוב
אני מקווה שהתרופה תשפיע ונראה עליה במשקל והפסקה בפליטות
טוב אני ימשיך לעדכן
סתוית
משעה 15:00 עד 17:00 זה שעתיים בסך הכל. אני רואה בעייה אם לאחר 6 שעות האוכל לא מתעכל.
אם נותר אוכל לאחר שעתיים אני לא רואה בכך בעייה.
נשמע שהיא יורדת במשקל בצורה חדה, חשוב לדעת מה הסיבה, עדיין לא הגיעו תוצאות? שתזרז אותם שם, זה תמיד עובד.
שאלה, האם היא מתחילה לאכול כופתיות?
בת כמה היא?
האם בבדיקות יש סימנים לדלקת ולכן האנטיביוטיקה?
ערב טוב
בלה בקעה מהביצה 3/4 ולדעת שלומית האוכל צריך להתעכל אחרי שעתיים כי הכמות קטנה
ולגבי ירידה במשקל היא נשקלה ביום אצל הוטרינרי הראשון ששם בלה ההיתה מלאה באוכל אז אני לא יודעת כמה היא ההיתה מדוייקת ואתמול היא נשקלה גם אם אוכל אבל היום היא נשקלה אחרי ששלומית הוציאה לה את האוכל אז זה לא כול כך עקבי אבל היא רזתה וזה בגלל שאם היא ההיתה מקבלת 90 ססי עכשיו היא בקבלת 40 בערך והיא פולטת אז כמה כבר נכנס ?
לגבי הבדיקות היא אמרה שזה לוקח כמה ימים אבל היא מקבלת בכול מקרה אנטיביוטיקה כדי לחסות על חיידק
מקווה שהיה בסדר
אני ימשיך לעדכן
סתוית
והיא עדין לא נוגעת בכופתיות ולא נראה לי שהיא בכלל מתעניינת בזה
אני יחכה שהסערה תעבור ואני ינסה שוב למרות שיש לה קערה