ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פליטה של דייסה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סתוית
בקיעה
בקיעה

פליטה של דייסה

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם ושבת שלום
אתמול האכלתי את בלה הקקדו אמברלה שלי שבת חודשיים בדייסה כמו בכול ערב אותה כמות 30 סיסי ובבוקר ראתי כי הנוצות שלה רטובות
נראה לי כי היא פלטה את האוכל של הלילה ורצתי לדעת מה דעתכם האם יכול להיות כי החמיץ לה האוכל ובגלל זה היא פלטה או שעלי ללכת לווטרינר שיבדוק אותה
יש לציין כי היא מתנהגת כרגיל ובבוקר היא אכלה והכול בסדר
הדייסה שהיא מקבלת באותו חום ואותה כמות
אני ישמח לדעה מחברי לאתר כרגיל אתם עוזרים לי
ועוד שאלה
סמתי לב כי הציפורניים שלה ארוכות והיא מתקשה ללכת על הרציפה בגלל שהיא מחליקה על מגבת היא הולכת יפה מה דעתכם לגזור לה מעט את הציפורניים או שזה טעות בגלל שהיא קטנה
טוב שהיה שבת קסומה לכולם
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: פליטה של דייסה

שליחה על ידי eli_lea »

אם זה חד פעמי זה לא נורא. פליטת מזון יכולה להיות ממגוון סיבות אבל לרוב זה לא קשור לבעייה בריאותית. יתכן שהיא בלעה אויר
תוך כדי האכילה ולכן פלטה מאוחר יותר. אני לא רואה סיבה לדאגה אלא אם זה הופך למשהו שחוזר על עצמו.

לגבי הציפורניים. תוכי לא בנוי ללכת על הריצפה ולכן ההליכה דורשת מיומנות ותירגול. מה גם שהתוכי יחסית קטן .
אני אישית לא ממליץ על גזירת ציפורניים וחושב שיש להסתפק בשיוף קל של הקצה עם פצירה.
אפשר להרגיל את התוכי לכך שפוצרים את ציפורניו מידי פעם כדי שלא יראה בזה משהו חריג ויתנגד.

בהצלחה.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם רצתי לעדכן אותכם לגבי בלה
אז כך למרות שאלי הרגיע אותי ואמר לי שזה יכול להיות מהצטברות של אויר אני בכול זאות דאגתי כי היא פלטה גם שלשום מעט מהאוכל
אז היום לקחתי אותה לוטרינר וגם שם היא פלטה מעט מהאוכל של הלילה אז הוא נתן לי אבקה לבנה שאת שמה שכחתי לתת לה עם מעט מים הוא אמר שיכול להיות שהעמסתי לה יותר מדי אוכל והמליץ לי לחלק לה את האוכל במקום 3 פעמים ביום ל9 פעמים שכל מנה 10 סייס
מקווה שזה יעזור לה
הוא אמר לי שזה מאוד מסוכן כי האוכל שהיא פולטת יכול לעבור לראות שלה והיא יכולה למות ושאני יקח את זה בחשבון
ואני כמו ילדה קטנה שמעתי שהיא יכולה למות וישר ברז הדמעות נפתח אני מאוד מקווה שברגע שאני יתן לה מנות קטנות זה הסתדר
רצתי לדעת מה דעתכם על זה
טוב מקווה לעידוד ממכם
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה זו האבקה? האם פריים כתוספת ויטמינים?
משלוש ארוחות לעבור ל 9 ארוחות נשמע לי מאוד מופרז. אם נתת לה 30 ML והיא פולטת אפשר לתת לה 20ML ב 4 ארוחות.
אם עדיין היא פולטת אז סימן שיש בעייה מעבר ל"העמסת מזון".
יתכן שמדובר בפטרייה בזפק, יתכן שמדובר בחסימת מעיים, יתכן שמדובר בהרעלת מתכות, בהרבה דברים נוספים שאין טעם שאעלה על הכתב מבלי שאדע בכלל האם יש קשר.
השאלה הנשאלת היא האם נעשו בדיקות. האם נלקחה דגימה מהזפק ונבדקה תחת מקרוסקופ. האם נלקחה בדיקת דם ונשלחה
למעבדה לשלילת כל המחלות.

מסתבר שבחלק ניכר מהמקרים מגיעים לוטרינר ויוצאים ממנו עם הערכה והמשך טיפול שלא תמיד עוזרים , כי הבדיקות לא היו מקיפות מספיק.
אני אומר שאם כבר מגיעים לוטרינר עם בעייה כדאי כבר לבצע בדיקות כדי שבאמת התוכי יקבל טיפול נכון ומתאים.
אני לא אומר לך זאת כדי שתלחצי חלילה, רק כדי שתדעי מה לבקש מהוטרינר המטפל.
חשוב להיות קשובים לגוזל בעת האכלתו. אם התוכי אינו רוצה לאכול יותר או נראה שהוא משחק באוכל להפסיק לתת לו. גם אם הוא אכל חצי כמות.

המשיכי לעדכן.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם
השם של התרופה קריטיקל קאר והוא לא שלח שום בדיקה הוא חושב שזה עמסה של האוכל הוא בדק ולא ראה סימנים של פטריה
הוא אמר לי שעדיף לתת לה מנות קטנות של אוכל וכך לראות עם יש עדין פליטה של הדייסה
חשוב לציין כי היא פלטה 3 פעמים מאז שהיא אצלי שזה חודש היא עושה קקי והיא במשקל בסדר 415 גרם
אבל בגלל שאני פחדתי עליה אז לקחתי אותה בשביל שאני היה שקטה
נכון שהוא הפחיד אותי אבל הוא אמר שזה במקרה שהיא בולעת את הדייסה והיא נכנסת לראות ולא לקיבה
אני עכשיו האכלתי אותה והיא בסדר גמור רעשנית ולא מראה מצוקה והאוכל נשאר איפה שצריך להיות
אני יעדכן בהמשך אם היה שינוי
בגלל שהוא ראה שבכתי הוא המליץ לי לקחת אותה לבית החולים הוטרינרי בבית דגן אבל ללכת לשם אני צריכה משכנתאות אז לבינתיים אני מחכה
ביום חמישי יש לי שוב ביקרות ונראה מישם מה היה
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע הרבה יותר טוב.
תני לה ארוחות פחות ממלאות ותראי האם יש הבדל.
האם היא התחילה לנשנש כופתיות? שמת לה כבר כלי עם כופתיות?
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

ערב טוב
עדכון אחרון להיום
נראה שהיא בסדר והאוכל נשאר והיא לא פולטת שזה כבר טוב
לגבי הכופתיות אני סמתי לה בקערה קטנה אבל היא לא מגלה עניין בזה
חשבתי אולי לרכך לה את הכופתיות ולהאכיל אותה אבל בגלל שהיא פולטת אני רוצה לחכות קצת עם זה
טוב שהיה לילה טוב לכולם
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תמהרי עם הכופתיות, תני לה את הזמן והיא תתעניין.
שמח לשמוע שהכל טוב.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם
טוב עידכון של היום
טוב אז כך היום עבר בסדר אבל בשעה 4 אחרי שבלה קיבלה אוכל ראתי שהיא לא מתרוקנת אז החלטי ללכת שוב לווטרינר כדי לבדוק אותה שוב והפעם הלכתי לשלומית לוי ברעננה שהיא מתמחה בתוכים והיא ישר נתנה לה זריקה של אנטיביוטיקה ולקחה משטח של דם כדי לבדוק אם יש לה כלמדיה או דלקת בזפק ונתנה לי להמשיך איתה אם אנטיביוטיקה בבית לדעתה אין לה פיטריה אבל היא אמרה לי שהחור שבגרון שלה רחב מידי ובגלל זה היא אולי פולטת כמות גדולה של אוכל היא חושבת שיש לה דלקת בזפק והיא אמרה שלזה יש טיפול
אני ממש מקווה שזה באמת משהוא שאפשר לטפל והיא לא תמות לי
אני מאוד מודאגת ומקווה שהכול הסתדר
מחכה לעידוד ממכם
סתוית
סמל אישי של משתמש
אהרון
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אהרון אלבה

שליחה על ידי אהרון »

מחזיקים אצבעות...