ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי ninka »

היי,שמתי תא הטלה לתוכונים שלי,מנסה את מזלי פעם שלישית עם גוזלים.

ורציתי לשאול כמה דברים.

ראשית,הנקבה מנקרת בטוח תא ההטלה,למה, מה היא עושה? כול פעם שאני באה היא ניכנסת לשם. הוא ריק רק יש קצת נסורת פזורה שהיא פיזרה לבד מהעיגול הזה שיש בתא עצמו

ושנית,קניתי להם תערובת ביצים כזאת עם עוד דברים יש לזה ריח נעים,מקלות ויטמינים ותזרעים שלהם,ומשלבת פירות וירקות,זה תזונה בסדר לה ולגוזלים שיבואו?

ושלישית,פעם שעברה נולדו איזה 7 גוזלים וזה היה נראה שממש צפוף להם שם,זה באמת ככה?ונראה גם כאילו היא מוחצת אותם,זה נורמלי?

עכשיו כשקניתי תוכון חדש אני מקווה שיבואו גוזלים בריאים,ועשיתי גם ריסוס אז אין מצב לנמלים יותר! ושמתי לב שהרבה פעמיים הזכר עוזר לה לקרסם גם קצת תתא והם סוג של מתנשקים איזה גבר הוא :)

ושאלה אחרונה,בגיל 3 שבועות אפשר להוציא גוזל אחד ולהחזיק אותו ואז להחזיר לה והיא תטפל בו כרגיל? ומתי נכון להפריד בין הגוזלים לאימא והאם זה יכאב לה כשלוקחים ממנה תגוזלים או שזה משהו שלא מעניין אותה? אני חוששת מההפרדה,כי גוזל אחד אני אשאיר אצלי אך תשאר אני כנראה אתן וחשוב לי שלא תיהיה לה טראומה וכול זה.

מתרגשת! הפעם אזכה לראות גוזלים בריאים ויפיםםםםם בעזרת השם!!!!!!!!!!!
-NaTaN-
ביצה
ביצה

Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי -NaTaN- »

התזונה היא מצוינת מאחל לך סבב מוצלח!
בקשר להוצאת גוזל אני ממליץ לקחת גוזל מנוצה ולגמול אותו
לאמא זה לא מפריע לה ולא כואב לה שלוקחים את הגוזלים
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אין לי זמן להאכיל 4 פעמיים ביום.
ואין לי גם נסיון. בשביל זה יש לו את אימא שלו :)))))

מה שכן אני רוצה האכלת יד. אבל איך לעשות את זה בלי להאכיל אותם,אני יודעת שזה אפשרי כי הבנתי שקל להפוך תתוכונים להאכלת יד.

ותודה! למרות שפעמיים עברתי טראומה קשה כשראיתי תגוזלים מתים ואני מפחדת מזה פחד מוות אני בטוחה שהפעם הכול יעבור בשלום !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל מאחל לך הצלחה.

התזונה להורים צריכה להיות כבר עכשיו מלאה ומאוזנת.
תערובת זרעים איכותית (אם מכילה כופתיות מה טוב) , ירק, פרי, השרייה ומזון ביצים.
חייבת להוסיף מקור סידן כגון סבידה, אבן גיר או אבן קחציום.

התוכים "מכינים את הבית" ולכן הגירודים וההתעסקויות. הכירסום של התא זהו שלב בתהליך הריבוי. הזכר מראה
לנקבה שהוא עוזר והנקבה כמובן משתפת פעולה.
מציע לא להפריע ולפתוח את תא ההטלה יתר על המידה כדי לא להוריד מביטחונם.

את יכולה לקחת גוזל בשלבי ניצוי ללטף אפילו להאכיל ולהחזיר להורים. כך להרגילו אלייך.
את יכולה לקחת גוזל בשלב יותר מאוחר ממש לפני היציאה להתא אבל תצטרכי להאכילו והבנתי שאין לך זמן. לכן
השיטה שהצעתי לך היא השיטה הטובה מבין השניים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה!

איזה תערובת מומלצת ואיכותית?

וכמובן שיש סבידה היא קבועה בכלוב.

עם אני אקח אותו בגיל 3 שבועות ואשחק איתו ואחזיר, הוא לא יתרגל אלי ככה? ועם אצתרך להאכיל אותו עדיין בזמן הזה שאני אשחק איתו,אז עם מה?

אין לי בכלל זמן לקחת גוזל ולהאכיל אותו אלף פעם ביום וגם אין לי ניסיון אז אני לא מעוניינת. איזה עוד דרך יש עם פחות עבודה מסובכת?

ומתי לוקחים אותם מהאימא בדרך כלל וכול זה? איך כול העיניין הזה עובד?

אוף כולי כבר ציפיה בגלל שהגעתי רק לניצוי ההתחלתי האפור ואף פעם לא יצא לי לראות אותם מקבלים צבע וגדלים. רק בחנות ושם אני בכלל נמסה מהקטנים האלה,מתוווווווווווווווווווקים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תערובת זרעים שמכילה מגוון זרעים כמו התערובת הקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%AA%D7%A2%D ... D7%92.html
חשוב שהזרעים יהיו טריים, עם ברק וללא סימני עובש.

אם תקחי אותו בגיל שלושה שבועות ותשחקי עימו הוא יתרגל אלייך. הבעייה היא שזה עלול להפריע להורים ההתערבות בתא.
מאכילים גוזלים עם אבקה מיוחת שמערבבית במים ויוצרים דייסה. את הדייסה שמים במזרק ומאכילים בה את הגוזל.
את לא צריכה להאכיל הרבה פעמים ביום, את יכולה להאכיל את הגוזל רק ארוחה אחרונה ויכולה לעשות זאת בשלב שבו הוא יוצא או כמעט יוצא מתא ההטלה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

זה תערובת שמתאימה גם לתוכונים? תמיד חשבתי שזה רק לקוקטל.

טוב,אני אחכה קודם שישרדו ואז כבר אתייעץ איתכם בקשר לזה :)

ובדרך כלל אני מביאה לתכונים דוחן של RIBOS הוא לא טוב?

ומה אתם אומרים על תערובות לקוקטייל וציפור אהבה של RIBOS,הוא יותר טוב? מתאים לתוכונים?

ועוד שאלה אחרונה,צריך לשים משהו בתא ההטלה? כי כשיהיו גולזים התא יהיה מלוכלך,או שזה בסדר ככה כמו שזה ריק ? וכשאני מנקה להם תכלוב אז להוציא תתא ההטלה ולא לגעת בו,לנקות להם מהר ולהחזיר אותו למקום?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

דוחן זה סוג של זרע. הוא יכול להיקרא בשם של כל חברה שתבחרי, עדיין מדובר בדוחן.
התוכים שלך צריכים לאכול מגוון זרעים שונים, כמו שראית בקישור שנתתי לך.

אין צורך לשים כלום בתא הטלה לתוכונים. מנקים את התא לאחר סיום הסבב ויציאת הגוזלים מהתא או במקרים חריגים
כאשר יש רטיבות גדולה.
אפשר להחזיק תא הטלה זהה לתא ההטלה שמותקן בכלוב ופשוט להחליף ביניהם.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אוקיי,תודה!

קניתי להם דוחן נקי כי חשבתי שהוא יותר טוב מהתערובת זרעים. אקנה להם אותו.

ובדרך כלל תמיד הייתי זורקת תתא ההטלה וקונה אחד חדש..מקווה שהפעם הכול יעבור בשלום והתא ישאר גם לפעם הבאה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

חזרתי עכשיו הביתה וראיתי תזכר יושב לבד...ישר באתי לבכות וחשבתי שאולי היא מתה בתא ההטלה או משהו כזה..פתחתי אותו וברוך השם היא חיה,זה אומר שהיא דוגרת?

וקניתי היום תתערובת,ויש שם צבעי מאכל,אני בהלם!זה נורמלי? וקניתי היום סבידה פתאום ראיתי בחנות,מקודם קניתי להם אבן גיר שיש שם סבידה וכול מיני שטויות שזה בא בצורת פרי כזה. הסבידה באה בשני גדלים קטן וגדול,על הקטן יש גם תחלק של הלתלות,אז איך תולים תגדול אחרי זה? (מישהו יודע)? ולגוזל כשהוא כבר יצא מהתא ההטלה בהמשך,שמים גם סבידה? ההתרגשות שלי בשיא!!!! :)

*עידכון*

ראיתי עכשיו ביצה אחת!!!!!!!!!!!!!! עוד שניה בוכה פה מהיתרגשותתתתתתתת!!!!!!!!!!!!!!

איך למנוע הפרעות מיותרות?

מקווה שבסבב הזה יהיו 2-3 גוזלים ולא יותר. אושר!!!!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”