ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התחלת אילוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

התחלת אילוף

שליחה על ידי alon.b »

באיזה גיל אפשר להתחיל לאלף קוניור גרין צ'ק?
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

Re: התחלת אילוף

שליחה על ידי GuyG »

בהנחה שהתוכי האכלת יד, חי איתכם בבית כבר איזה חודש ורגיל אל בני-הבית- הגיל הכי טוב הוא בעצם מהרגע שהם עומדים על הרגלים כמו שצריך, משמע- שהוא בגיל 3 חודשים. אני לימדתי את צ'יף החל מהגיל הזה כי הגיל המומלץ לתוכי בינוני הוא 3-6 חודשים. בדיוק כמו תינוק, הם לומדים הכי טוב והכי מהיר בשלב שהם "ספוג"...תרגיל ראשון שמלמדים זה התרגיל הנ"ל(ציטוט שלי מהודעה אחרת):
7451 כתב:יש היום הסכמה של כמעט פה אחד בנוגע לאילוף עם קליקר- זו שיטת הלימוד הכי טובה, יעילה, מדוייקת ומהירה שיש לאלף תוכי.
מה שאת צריכה לעשות זה למשך יומיים שלושה להכיר לתוכי את הקליקר- פשוט תהיי עם התוכי תלחצי על הקליקר ותביאי לתוכי צ'ופר בנוסף תלטפי ותשבחי אותו. אחרי שעשית את זה את מתחילה באילוף עצמו.
תרגיל ראשון שמלמדים:
"מטרה-Target"
מה שמלמדים הוא בעצם לתת לתוכי להבין שהוא צריך לגעת עם המקור בקצה המקל (פשוט תשתמשי במקל שיפוד ותני לו לגעת בצד השטוח).
בהתחלה את מחזיקה מול התוכי את המקל וממש מאחורי המקל (עם היד השנייה) את מחזיקה צ'ופר, התוכי מן הסתם יילך לצ'ופר אך בדרך המקור שלו ייגע במקל, ממשיכים ככה ואז מרחיקים את המקל(10 ס"מ מהתוכי) ונותנים לתוכי להגיע אליו, ברגע שהוא נוגע ישר לוחצים על הקליקר,נותנים צ'ופר ומשבחים.
בעיקרון תוכי אמור ללמוד את זה בלא יותר מ-ימים ספורים, המטרה שלך היא שהתוכי יידע לבוא כל פעם שאת מראה לו את המקל ממרחק של לפחות חצי מטר, הפקודה הקולית שאני אומר לצ'יף היא "גע". שלב הבא הוא ללמד את התוכי להסתובב, כשתסיימי את התרגיל הזה אני אסביר לך איך עושים זאת.
את יכולה לראות איך מלמדים את התוכי "מטרה" בסרטון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=VuWGyIa6Rio
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

תודה רבה
אכן יהיה מדובר בהאכלת יד
ואני אביא אותו אלי בגיל של 3-6 חודשים
אחרי שאביא את התוכי,הוא יתאקלם כמו שצריך,ואני אתחיל לאלף עם מטרה,אני אעדכן ואשמח לעבור לשלבים הבאים :)
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

תביא אותו בשנייה שהוא נגמל(בדר"כ בגיל חודשיים) ע"מ שבגיל 3 חודשים תוכל להתחיל באילוף..
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

אני אברר את העניין עם זה שאני אקנה ממנו
במקסימום אני אחכה עוד קצת (להטלה הבאה) ואז אני אקח אחד יותר צעיר,זה לא צעיר מדי חודשיים?
לפי מה שאני הבנתי הגיל גמילה שהוא עושה לפני שהוא מוכר (זה שימכור לי)הוא שלושה חודשים..
אבל כמו שאמרתי אני אברר את העניין :)
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

אוקיי אז ככה התוכי בקרוב יכנס הביתה :)
הוא יהיה בן 3 חודשים גמול כבר
אתחיל לעבוד על אילוף כאשר יתאקלם..(איך אני יודע כבר שהתוכי רגיל לאנשים ולסביבה?)
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

אני אומר לך אך ורק מנסיון שלי עם צ'יף.
אתה רואה שהוא רוצה לבוא אליך כשאתה פותח את הכלוב, הוא ישן כמו שצריך, כשהוא בחוץ הוא לא סטטי אלא פעיל, אם הוא עומד על רגל אחת(סימן לנוחות וביטחון), אין לו בעייה עם ליטופים, כשאתה מביא לו אוכל הוא ישר בא לאכול...המון תלוי ברמת המגדל, כלומר, איכות ההחתמה.
לי אמרו שאני אלמד להכיר אותו ואת אופן ההתנהגות שלו ולא הבנתי מה זה אומר, ברגע שיש לך תוכי לחודש חודשיים- אתה מבין בדיוק מה זה אומר :)

הכי חשוב זה לא לתת לו להבין שנשיכות יגרמו לך לעשות מה שהוא רוצה, אז לא להזיז ישר את היד, תסיט אותה ממנו בעדינות ותמשיך ללטף אותו.
ד"א אם אתה מתכוון לאלף אותו כמו שצריך לדעתי אין שום בעייה שתשים אותו על הכתף כבר מההתחלה.
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

תודה רבה,
כן,אני באמת הולך לאלף אותו כמו שצריך(מהסרטונים שהראית לי ,אז הכרתי את החרוק כבר לפני ,ואני הולך לאלף לפי המדריכים שלו :) )
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

מאז ההודעה האחרונה כאן הבאתי את פיט קוניור גרין צ'יק ילו סייד בן שלושה חודשים
והוא כבר יודע:מטרה,"עלה","עלה" מתעופה,ונותן לי להחזיק אותו מהגב
לאן כדאי להמשיך?איזה תרגיל?
אם תוכלו לתת לי סדרה של תרגילים שאני יכול ללמד אותו לפי הסדר אני אשמח
תודה רבה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין סדר מסוים שנקב לאילוף התוכי. הדבר היחיד שחשוב זה שהתוכי מוכן לאילוף עם כל המשתמש מכך.
קורה לא מעט שתוכים מתחברים לתרגילים מסויימים ואחרים מתחברים לאחרים. כדאי לראות ולהתחשב גם בתוכי ולפי זה להתקדם. בקישור הבא יש מספר תרגילים שאתה יכול לעשות בהם שימוש:
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדםאילוף מתקדם
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”